UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
dārza traktors
Autors: dārznieksss (87.226.100.---)
Datums: 27/06/2011 09:20

Sveika tauta,

iesakiet dārzam ~ 2000m2, kādu dārza traktorīti izvēlēties. Zeme ir nelīdzena daudz kurmju rakumi un mazas nogāzītes. Zāle rupja.
Gribētos lai ir ar automātu, tas ir lai darbinātos ar tikai ar pedāli. Mulčēšana arī būtu vēlama. Savācēja grozs arī.

cena līdz 1600.

Re: dārza traktors
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 27/06/2011 09:34

Manuprāt pat pats mazākais minitraktors ir auto cenā (jauns - 4+ kLs):
[www.valtek.lv]
Vēl Rāmavas veikalā esmu redzējis čehu un baltkrievu motoblokus (800 Ls) ar uzkarināmiem agregātiem (ap 200 Ls katrs).
Nesen LTV1 bija raidījums, šķiet, Province, kurā intervēja vairākus večus, kas paši taisījuši traktoriņus. Vairāki teica, ka mazie nopērkamie esot pārāk viegli un ar tiem neko nevarot izdarīt.

Autors: Nejaanis (91.188.42.---)
Datums: 07/07/2011 01:41

ne paaraak lielam daarzam laikam ka nekas labāks par MB/HEBA (tie krievu, ar siksnaam) nekas nav izgudrots...
pašam taads ir, nopirkts lietots pa 200 lvl ar pričendāļiem:
sniega puuteejs (štelle!!!)nāca kopā ar motobloku, jauns maksaa ap 200ls
frēzes kopā ar motobloku'
arkls/vagotājs (kuru man lāga nevajag)

pats pielasiju klāt:
piekabe (paglābu no metāllūžņiem pa 15 ls)
dzelzs riteņi mīkstai zemei (kopā ar piekabi)
rotējošā pļaujmašīna ar peldošajiem nažiem - jauna 250 ls bet ņem kārklus divu pirkstu resnumā
vagotājs (izvilkts kaimiņam no džungļiem; no kaut kaada mtz05
ecēšas ar no taa paša kaimiņa

+ vēl ir brīvs skriemelis, via siksnas piedziņa ver piemontēt klāt da jeb ko- zāģi, ģeneratoru, sūkni...

patiesībā es tam verķim konkurentus neredzu, ja nu vienīgi ķīniešu motobloki funkcionalitāte grandioza, īpaši par to naudu.

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 07/07/2011 15:45

Nejaanis, nu Tu gan ieteici :) cilvēks grib zalīti pļaut ar komfortu, ar vienu pedālīti un automatisko sajūgu. Droši vien lai var omulīgā krēslā sēdēt, aliņu sūkt un pa pagalmu braukāt :). MB tipa motobloks tak pavisam cita klase. Ne tur startera un kāds tur pedalis- ar kājām līdi jaskrien :). Kad robā iemet, tad viss aparāts palecas. Eļļa tek no saļņikiem un lai starteri uzrautu bez dekompresatora, riktīgu veci vajag:) Tai pat laikā motobloks ir monstrs salīdzinājuma ar tiem pļerdakiem, kurus ripina pa zalāju. Es ar to gan zemi sastrādaju, gan malku no meža visai sezonai savrdu, gan mēslu kravu no kaimiņienes atvedu, gan granti ceļam,u.t.t. Motobloks vairāk piemērots kauku majai, lai ir kur ieskrieties. Pilsetā uz 1200 kvadrātmetriem to nafig nevajag.

Datums: 07/07/2011 16:09

Būs reiz jāuzprasās pie Didža kompleksā pieredzes ekskursijā!

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 07/07/2011 17:02

Man liekas mēs te mistificējam un glorificējam padumjo laiku kaktehniku. Kā mans radiņieks, kas visu mūžu servisā nostrādājis teica - visiem mums žigulis likās labākā pasaules mašīna, bet kad astoņdesmito beigās atveda no vāczemes nobrauktu pirmo golfu, tad visiem atvērās acis un bija skaidrs, kāds absolūts mēsls patiesībā tas žigulis ir. Vai tik ar tiem super motoblokiem nav tāpat. Starp citu - viens čoms arī teica, ka par krievu motobloku nekas labāks nav. Tā nu gadījās, ka šis nopirka līdzīgu, bet itāļu, starp citu - Lamborghini! Arī tāds pats motobloks - pričendāļu ziņā tur varēja pieslēgt pillnīgi visu - sākot ar zemes frēzi, beidzot ar arklu, ecēšām, piekabi un pat šķūrējamo lāpstu. Nu tad arī šis čoms teica, ka tikai tagad saprotot, kāds patiesībā mēsls tas krievu brīnums esot. Itāļu, pirmkārt mazāks, tanī pat laikā dzinējs vairāk kā 2x jaudīgāks, klusāks, ekonomiskāks, pričendāļu nomaiņa kudiš ērtāka utt. Nu krievu tehnika ir krievu tehnika - ja tā būtu tik laba, tad mēs visi braukātu ar krievu mašīnām - tomēr neviens nebraucam.

Datums: 07/07/2011 17:46

Es kā mudaks sapirkos Depo gandrīz visus pričendāļus (tipa lemešus utml), kas bija paredzēti kabināt MTD 380 kultivatoram. Tak tas pavieglais vispār neko, izņemot pašu mazāko, nespēj pavilkt! Arī veči minētajā TV raidījumā teica, ka ar vieglajiem motoblokiem arklu nepavilksi!

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 07/07/2011 22:38

Kurš tad ar motobloku arklu velk :) Zemi tak ar frēzi sastrāda un tur nu nav problemu ar motobloku.Arklam vajag kārtīgu traktoru un hektārus zemes. Es nesaku, ka krievu motobloks ir ideāls. Krievi tak tagad jaunajiem liek rietumos ražotus motoru, kuru ar diviem pirkstiem var uzraut, bet nu dzelži gan normāli. Nav no konservu bundžu bleķa taisīti :) Vel jau jāņem vērā cena. Nu neatmaksāsies man nekad pirkt jaunu traktoru. Pa to naudu es visu mūžu varēšu tomātus un zemenes pirkt :). Par krievu motobloku ar visiem pričendaļiem es atdevi 300Ls un pa desmit gadiem tas ir atmaksājies.
Vienstāvs, brauc tik ciemos pieredzes apmaiņā :)

Autors: Nejaanis (78.84.143.---)
Datums: 07/07/2011 23:16

tie MB ir no kaut kaada itāļa(markoni?) nolaizīti ;) krievs neko jaunu nav izgudrojis. pašlaik depo arī stāv kaut kāds italis ar vizuāli identisku transmisiju. tikai motors novietots zemāk aiz kam varētu būt komfortablāk.
ir tajā motobloku lietā pāris erotiski momenti-
izmanto ķēžu vieta piedziņai gliemezi- lētak bet ietekmē transmisijas mūžu.eļļošnas probleemas un tā.
importa dzinējiem ir viegls spararats; attiecīgi griezes moments parādās tuvu max apgriezieniem, bet krievu dzineejs izvelk no apakšām.
var uzlikt dajebkuru dzineeju kaut diizeli ar starteri.nelaime tikai ka ta uzparikte sanāk baigi augstā un nestabilā, horizontālais cilindrs buutu ok risinājums.
2 aaaa
protams, var par 3kls iepirkt lambo ar identisku agregātu komplektu kā man par 500 lvl, darīs visu to pašu.
un nav ar krievu tehniku tik traki, man leca ar otro rāvienu arī pie -20C, lai gan krievi saka ka tas neesot iespējams.mazliet taisnas rokas un viss būss!

Autors: andrejva (178.16.22.---)
Datums: 05/08/2013 14:10

kurš var ko reāli pateikt par reāliem mazajiem traktorīšiem(ne motoblokiem)laI varētu nopļaut kādu hektāru ne īpaši kptas zemes

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******    ******   ********        ** 
 **     **  **    **  **    **     **           ** 
 **     **  **        **           **           ** 
 **     **  **        **           **           ** 
 **     **  **        **           **     **    ** 
 **     **  **    **  **    **     **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727