UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Mājas pārbūve
Autors: jans.s (87.110.11.---)
Datums: 08/07/2011 00:33

Man ir tāda lieta kas man neliek mieru! Man ir dzīvoklis 2stāvīgā mājā, māja būvēta ap 1980g paneļu +ķieģelis sarkanais galos! Mājā 4 dzīvokļi tikai! Pats dzīvoju otrajā stāvā! Ir jāmaina jumts (pašlaik kaut kāds piķa un ruberoīda sajaukums). Paredzēts likt kausējamo ruberoīdu! Bet nepamet doma, ja nu es lieku 45 gradu 2 slīpo jumtu? Uztaisu mansardu vai kaut kā tā? Un man ir nākotnē dzīvoklim vel papildus dzīvojamā platība! Kaut kur es šito variantu esmu redzējis!

Re: Mājas pārbūve
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 08/07/2011 08:27

Varbūt bēniņu izbūve (ja pats to apmaksā un ar visiem saskaņo) varbūt arī nav neiespējama. Esmu ievērojis, ka daudzām, piemēram, skolām, tagad neremontē plakano piķa, bet liek jaunu jumtu normālā slīpumā.
Savukārt par bēniņu prihvatizāciju man nāk prātā, ka tās veikšanas vai atļaušanas dēļ bijušas nepatikšanas ne vienam vien treknam vīram un sievai!

Autors: būvinženieris Ivars Brnkmanis (---.wapgw.bi.lt)
Datums: 08/07/2011 12:58

Doma pareiza. Latvijas apstākļiem plakana jumta konstrukcija ir vājš risinājums salīdzinot ar divslīpu jumtu. Katrā ziņā jumtu iesedzot ar lielām bezazbesta viļņotajām plātnēm tas sanāk lētāk nekā bitumena jumta kvalitatīvs remonts un dzīves kvalitāte noteikti 2.stāvā uzlabotos - mazinātos vasaras izkarsēšana.

Autors: jans.s (84.237.170.---)
Datums: 08/07/2011 13:18

Protams, protams ka tas viss jāsaskaņo ar kaimiņiem! Pašlaik es viņiem saksu ka jāsametās pa jumtu, tā uz ātro paskatijos ka ruberoīda jumts izmaksātu ap 1000 LS! Jumta izmērs apmēram 10x19m=190kvm. Tātad dalam uz 4 un no dzīvikļa kādu 250 ls nepieciešami.No sarunas ar viņiem sapratu, šiem naudas nav un viņiem jau lejā nekas netek uz galvas, kā man! Pietiks nez ar vienkāršu rakstisku atļauju vai vajag ar velkautkādiem zīmogiem? Tik ar ko sākt? Droši vien atļauju no būvvaldes vai pašvaldības nepieciešama. Ā un kāds nezina kādu firmu kas varētu šito realizēt, nu vismaz tās koka kopnes + latas uzlikt, laikam tā to visu sauc?

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 08/07/2011 13:30

Izņemot finanses un nelielu birokrātiju īpašumtiesību sakārtošanas jomā tehniski nekā sarežģīta tur nav, atliek tik sākt darboties. Var izveidot sev mansardu pa visu ēkas platību, var pat konsoles izbīdīt un platību palielināt, bet var arī tikai Karlsona namiņu uzbliezt. Ēka rādās būt kāda 103.sērijas interpretācija.

Sākt laikam vajadzētu ar īpašumtiesību apzināšanu, vai pārējie kopīpašnieki neiebildīs, ka vienam no viņiem palielināsies kopīpašuma daļa, gan m2, gan %.

Pat tad, ja apdzīvojamus bēniņus nav domāts ierīkot, uzlikt uz esošā jumta kaut vienkāršu 2-slīpņu konstrukciju būs drošāk, kā remontēt esošo mīksto segumu.

Autors: jans.s (84.237.170.---)
Datums: 08/07/2011 13:43

Paskatijos tiešām varētu būt 103 sērijas, tik 2 stāvi, viena kāpņu telpa!

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 08/07/2011 14:27

Jumta remonts iet kā vienkāršotā renovācija - jumta seguma maiņa. Tomēr arī šeit kopsapulces lēmumam jābūt (precīzāk runāties attiecīgajā būvvaldē), tomēr ir grandioza starpība starp kopsapulci un 100% kopīpašnieku piekrišanu (īpaši mājās ar 100+ dzīvokļiem).

Slīpās jumta konstrukcijai izbūvei gan vajadzēs projektu.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   ***  **   **   **        **        **     ** 
 **** ****  **  **    **        **        **     ** 
 **     **  **  **    **        **        **        
 **     **  **   **   **        **        **        
 **     **  **    **  ********  ********  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727