UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Trimmeris
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 16:10
Nav viņš interesants - drīzāk teiktu klasisks. Rezerves daļas ? Grūti spriest, kas viņam var izjukt - motori ir honda generic, trumulis, nu tur vienīgi lielais gultnis varētu jukt, vai ja sērīgi ēžas uztaisītas (kā poļu 1.65 traktoru pļautenēm), tad tās. Naži ir jebkurā lauktehnikā par centiem. Es savam polim tor nažus neesu vēl mainījis no pirkšanas - nu nav arī man tādi hektāri.
Nē nu principā kaut kas jau var uztīties ja labi grib, bet nebūs tik viegli, jo trumulis ir paresns un smuki skrien cauri. Tievās asis var uztīt varbūtīgāk. Man ir tā poļu divu trumuļu un nekad nav nekas uztinies, vienreiz gan uz kardāna, bet tā ir cita situācija un apstākļi.
Tas kas šiem sīkajiem varētu būt mulsinoši ir ratu diametrs un bāze. Mazākais pieļauju ir nevisai stabils LV zemītē. Tur varētu kādu kompromisu pameklēt no visiem piedāvājumiem pa šo līniju.
Nē nu principā kaut kas jau var uztīties ja labi grib, bet nebūs tik viegli, jo trumulis ir paresns un smuki skrien cauri. Tievās asis var uztīt varbūtīgāk. Man ir tā poļu divu trumuļu un nekad nav nekas uztinies, vienreiz gan uz kardāna, bet tā ir cita situācija un apstākļi.
Tas kas šiem sīkajiem varētu būt mulsinoši ir ratu diametrs un bāze. Mazākais pieļauju ir nevisai stabils LV zemītē. Tur varētu kādu kompromisu pameklēt no visiem piedāvājumiem pa šo līniju.
Autors:
Rx
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 20:31
Paldies Vilni. Tīri no pļaušnas tehnikas: tas rotors ar nažiem piespiežas zemei, vai tiek attiecīgā attalumā manuāli turēts. Pļavā atbalsta nemaz tāda nav...velēna, mīkstumi. Parastais trimeris tiek ar izjūtām paralēli zemei turēts. Ja pieskarās ...nekas traks, bet tomēr netiek intensīvi rīvēts spoles vāks pa zemi. Un tad tie, ar mazām spolēm, stumjamie, atbalstās ar mazo spoles virsmu?
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 18/07/2014 00:50
Trumulis normāli seko zemei, resp. slīd pa to. Ir situācijas, kad gribas pavilkt uz augšu - celms vai kas tamlīdzīgs. Trumulim apakšējais disks ir nekustīgs, tas kurš pie zemes, rotē tikai augšējais disks ar nažiem. Turklāt naži ir uz ekscentriskuma principa, t.i. tie izlien ārā pie apgriezieniem, tas dod to drošību, visādiem šķēršļiem - tie naži ievelkas iekšā un ripas iet šķērslī, kas nav nekas bīstams, salīdzinot piemēram ar platajiem - pilna garuma nažiem. Man šķiet, ka jauda arī mazāka uz to pašu darbu ir trumulim. Nav īpaši jāsatraucas no disbalansa dēļ konstrukcijas.
Protams, ka kā jebkurš nazis arī šie var salūzt, vai izmest kādu akmentiņu. Viens tāds miniakmentiņš man izsita sāna spoguli traktoram, bet tas arī tāpēc, ka nebija man tolaik tā aizsarga kas pāri pļautenei - tagad ir. Bet kopumā droša manta un pļauj pilnīgi visu - pinekļus, veldri, riteņu tehnoloģisko sliedi, krūmus - iebraucu pļavā nolaižu un rullēju, nemaz neskatos kas tur notiek, jo viss ir vienmēr ok.
Bet šim eksemplāram ir samērā gudri uztaisīts aizsargs, plus es skatos ka ir ķēdes apakšā, lai nemet uz kājām. Principā samērā pilnīgi nostrādāta manta - tā man izskatās.
Protams, ka kā jebkurš nazis arī šie var salūzt, vai izmest kādu akmentiņu. Viens tāds miniakmentiņš man izsita sāna spoguli traktoram, bet tas arī tāpēc, ka nebija man tolaik tā aizsarga kas pāri pļautenei - tagad ir. Bet kopumā droša manta un pļauj pilnīgi visu - pinekļus, veldri, riteņu tehnoloģisko sliedi, krūmus - iebraucu pļavā nolaižu un rullēju, nemaz neskatos kas tur notiek, jo viss ir vienmēr ok.
Bet šim eksemplāram ir samērā gudri uztaisīts aizsargs, plus es skatos ka ir ķēdes apakšā, lai nemet uz kājām. Principā samērā pilnīgi nostrādāta manta - tā man izskatās.
Autors:
Rx
(178.16.22.---)
Datums: 18/07/2014 12:21
Paldies Vilni. Tas, ka apakša negriežas nevienā video normāli nav redzams. Un tas, ka naži ir ekscentra-centrbēdzes nostiepuma, ir labi, jo slodzes gadījuma sakļaujas- noliecās un tad strāda kā "nazis griež", nevis "cirvis cērt".
Autors:
Rx
(178.16.22.---)
Datums: 18/07/2014 12:24
Paldies Vilni. Tas, ka apakša negriežas nevienā video normāli nav redzams. Un tas, ka naži ir ekscentra-centrbēdzes nostiepuma, ir labi, jo slodzes gadījuma sakļaujas- noliecās un tad strāda kā nazis griež nevis cirvis cērt .
Autors:
Rx
(178.16.22.---)
Datums: 18/07/2014 12:28
Kazus: Sūtīju ziņu, atmeta atpakaļ, ka tā tiek sūtīta no Automāta- automātiski....Noņēmu ķepiņas, kas varbūt to izsauca...un re, abi iekrita! Sory ja kas dublēts...........
Autors:
Vienstāvs
(178.16.22.---)
Datums: 19/08/2014 11:29
Es te patlaban ne pārāk sekmīgi mēģinu ļaudīm asistēt nolietota Hasperigo restaurācijā, un esmu atklājis paradoksālu lietu, ko iesaku visiem ņemt vērā, iegādājoties gan jaunu, gan lietotu motortehniku:
1) Tirgū pieejams gana daudz benzīna dzinēju ar HORIZONTĀLU kloķvārpstu par labām cenām (piemēram, 9 Zs - 200€);
2) Tirgū ir maz dzinēju ar vertikālu kloķvārpstu un tiem cena ir 2.5x (!) lielāka (piem 11.5 Zs - 500€).
Gandrīz vai prasās meklēt 90° reduktoru...
1) Tirgū pieejams gana daudz benzīna dzinēju ar HORIZONTĀLU kloķvārpstu par labām cenām (piemēram, 9 Zs - 200€);
2) Tirgū ir maz dzinēju ar vertikālu kloķvārpstu un tiem cena ir 2.5x (!) lielāka (piem 11.5 Zs - 500€).
Gandrīz vai prasās meklēt 90° reduktoru...
Autors:
Viesturs470
(178.16.22.---)
Datums: 19/08/2014 14:06
Pēc manas sapratnes vertikālās ass motoriem ir viena problēma - tie nav paredzēti darbināšanai slīpumā !
Autors:
blūmentāls
(178.16.22.---)
Datums: 19/08/2014 15:14
2 alrumee
Jā. Ķīnā ražotais ALKO trimmeris ir super. Lēts, labi pielec, tikai mazliet vairāk čakars ar trosītes uzlikšanu, kā vislabākajiem Jonsered, toties 3 reiz lētāks. Kā sabojāsies, var nopirkt jaunu, nevis pārdzīvot par rezerves daļu trūkumu vai dārgiem remontiem. Bet iet jau 2,5 gadus un perfekti. Nav jau tas kauciens kā dārgajiem, bet toties stabilitāte. Dārgajiem tur nez kā jāregulē ar tahometriem par dārgu naudu...Profesionāļiem ir citi kritēriji, bet pagalma zālājam domātais tāpat būs jāizmet vecuma dēļ, nevis nolietojuma.
Jā. Ķīnā ražotais ALKO trimmeris ir super. Lēts, labi pielec, tikai mazliet vairāk čakars ar trosītes uzlikšanu, kā vislabākajiem Jonsered, toties 3 reiz lētāks. Kā sabojāsies, var nopirkt jaunu, nevis pārdzīvot par rezerves daļu trūkumu vai dārgiem remontiem. Bet iet jau 2,5 gadus un perfekti. Nav jau tas kauciens kā dārgajiem, bet toties stabilitāte. Dārgajiem tur nez kā jāregulē ar tahometriem par dārgu naudu...Profesionāļiem ir citi kritēriji, bet pagalma zālājam domātais tāpat būs jāizmet vecuma dēļ, nevis nolietojuma.
Pašreizējā: 3 no 3