UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vecs cements
Autors: vituss (81.198.2.---)
Datums: 09/08/2011 11:57

Lūdzu viedokli, vai ir kāda iespēja lietderīgi izmantot vecu cementu maisos - ja ne celtniecībā, tad, piem., dārzam kā kaļķus saturošu vielu, vai - cits pielietojums?

Re: Vecs cements
Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 09/08/2011 12:32

Cik zinu, cementrūpnīcā vecu cementu iespējams malt no jauna vtml.
Dārzā gan neber:
1) pat neizjaukti kaļķa gabaliņi pārvēršas mīkstos akmentiņos;
2) normatīviem atbilstošs portlandcements satur ļoti maz kaļķa.
Vari lietot pret slodzi neprasīgās vietās, piemēram, apbetonēt ceļa caurteku galus vtml. Es, ja paliek kāds pus maiss, pieberu papildus pie jaunā nākamo gadu darbos.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 09/08/2011 13:18

Nu bāzzisks viņš ir, ja grib, var dārzu kaļķot, nekas slikts tur nav - pārsvarā kalcija silikāts, brīva kaļķa tur nav, jo tas bojā cementu, bet tā kā silīcijskābe principā ir viena no vājākajām, tad jebkura augsnē esoša skābe ar to kalcija silikātu, kas ir cementā, reaģēs. Vecs, tas jau nenozīmē kaut kā mainījies, tas nozīmē tikai to, ka ir piesūcis kristalizācijas ūdeni un vairs nav derīgs cementēšanai. Man šitā vienreiz sanāca abloms ar ģipša špakteli un arī ar flīžu līmi. Maiss stāvēja apkurināmā telpā kādu gadu, nu bija gan vaļā, gals vnk aizlocīts ciet. Ne kunkuļu, ne kādu citu pazīmju nebija. Samaisīju, pielīmēju visu ko vajag un gatavs. I nepamanītu, bet trauciņā biju ielicis atlikušo flīžu līmes pikuci un pēc nedēļas nejauši pataustīju - apžuvusi virskārta, bet iekšā mīksts kā pēc sajaukšanas. Nekas, flīzes nost nerāvu, turās uz izžūšanas un pielipšanas rēķina. Domāju - ja kritīs nost, tad pārtaisīšu. Ar špakteli bija līdzīgi. Pēc tā gadījuma atvērtus pulverus glabāju plastmasas krāsu spaiņos ar vāku. Pat ģipša špaktele tā uzglabāta pat pēc 2 gadiem kā jauna.

Autors: liena (46.109.158.---)
Datums: 10/08/2011 19:01

man ar lauku mājās stāv cementa maisi kādi 25 no padomju laikiem, tik maisi jau sacementejušies cieti, ko ar tadiem iesākt? parāk smagi lai kur vestu, kur tādus var izmantot saimniecībā?

Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 10/08/2011 23:21

Uz neneviena vien Latvijas lauku (un pat ne lauku) ceļa atradīsies vienotra tik liela bedre, kurā padlaiku maiss pazudīs kā nebijis...

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 11/08/2011 08:55

Tieši manas domas - ja nu vienīgi kādu bedri aizbērt, bet uz ceļa gan ne - mēs laukos iemetām sacietējušu kā akmeni cementa maisu mālaina ceļa bedrē un tas pēc neilga laika izšķīda - pārvērtās mālainā putrā.

Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 11/08/2011 17:36

Zinu, kur mežā mētājas cementa maiss (no papīra jau sen nav ne vēsts). Gribi teikt, ja es šamējo iemestu bedrē, baļķvedēji spētu samalt?

Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 11/08/2011 17:48

Varbūt arī ne, man domāt, tas baigi atkarīgs no tā, kā viņš ir cietējis - ja tīri ar gaisa mitrumu - tad tur nekas ciets nevar sanākt, bet ja dabūjis īstu ūdeni vēl maisā būdams - tad tādam vajadzētu būt riktīgi cietam.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.