UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Steidzami pagaidu jumts
Autors: māra (46.109.158.---)
Datums: 10/08/2011 14:22

Vai kāds varētu padalīties pieredzē un zināšanās par pagaidu jumtu uzstādīšanu?
lieta tāda, ka steidzami jāuzklāj 400 m2 pagaidu jumts.
no jumta noņemti dakstiņi, man ir ideja uzreiz uz palikušajām latām skrūvēt klāt osb plātnes (latas negribu ņemt nost, jo tās nodrošina pagaidu noturību jumta spārēm, jo māja ir veca un spāres paredzēts vēlāk daļēji nomainīt un protezēt.) un tad uz osb virsū kādu pvc plēvi piesist klāt, ko jūs sakāt par tādu risinājumu?
vai osb var šādi izmantot vai tomēr labāk likt dēļu klaju (vai var likt arī neapzāģētus dēļus)?
vai plēves vieta tomēr labāk likt ruberoīdu.
pavasarī plānots visu ņemt nost un šajā gadījumā parlikt osb pa taisno uz nomainītajam sparēm, likt virsū ruberoīdu uzsist latas un ieklat atpakaļ dakstiņus.
vai osb būs labs, cik biezu vajadzetu, ja starp sparēm 80 cm

darbi ir jadara steidzami, pēc iespējas atrāk un pietiekami mazām izmaksām, bet lai tomer eka būtu pasargata no atmosfēras nokrišņiem, lūdzu palīdziet.

Re: Steidzami pagaidu jumts
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 10/08/2011 14:29

Ruberoīdu noņemt nost to nesabojājot ir mission impossible. Labāk liec parasto biezo PE plēvi, tikai jāpiesit ar līstītēm - to nebūs žēl sabojāt nostņemot.
Man domāt OSB biezumu var noteikt tā - noliek 2 brusas 80cm attālumā un uzliek virsū domāto OSB - un pieaudzis cilvēks uzkāpj pa vidu - ja izturība ir OK, tad tāds derēs, ja krakšķ un brakšķ - tādu labāk ne. Dēļu klājam būs baigi ilgā montāža salīdzinājumā ar OSB loksnēm.

Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 10/08/2011 14:32

Vienu sezonu, vismaz manā daļējā meža ielokā (vējš var ieskrieties kādus 400 m) nostāv jebkura 0.2 mm polietilēna plēve, pat uz spārēm bez latām.

Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 10/08/2011 14:41

Pie pasreizeja Liepajas klimata un kad pedejas divas dienas ieputis brazmas lidz 20m/s ar kapitalu lietu , man sads materials izskatas pec trijam dienam stipri stipri bedigi

vieniga problema,vins tomer tiek uzsupinats un raustits

[www.bmv.lv]

Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 10/08/2011 14:54

Autors: māra (46.109.158.---)
Datums: 10/08/2011 14:57

nu jā, jāpiebilst ka māja tieši atrodas Liepājas pusē uz Ziemupes pusi 5 km no jūras un pūtieni ir diezgan pamatīgi, tāpēc doma man par vienkāršu plēves ieklāšanu uz spārēm atkrīt. un bažas ir par to vai vieglo konstrukciju no osb tiešām vēja brāzmas nepaķers līdzi. bet uz latām es varu stiprināt osb? un varētu vēl pa kādai skrūvei aizlaist līdz spārei.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 10/08/2011 15:31

Un es pat teiktu - arī pa kādai garākai naglai, varbūt subjektīvi, bet man pēdējā laikā arvien vairāk nākas redzēt nolauztas skrūves - gan tievas, gan ne vairs tik tievas. Un notrūkst tieši galviņa.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********   ********   **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **   **  
 **     **  **     **  **     **  **     **  **  **   
  **   **   **     **  **     **  **     **  **  **   
   ** **    **     **  **     **  **     **  **   **  
    ***     ********   ********   ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727