UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Remonta plans
Autors: noobs (46.109.47.---)
Datums: 10/08/2011 22:05

Labvakar,

Saksu ar to, ka esmu paliels noobs celtnieciba, bet situacija tada, ka jadara viss pasam - par ko es esmu pat priecigs, jo labrat so to iemacitos.

Mans jautajums ir kaa pareizi saakt kapitalo dzivokla remontu?

Es sava baskaa esmu iztelojies apmeram taa:

1.Izrauj no dzivokla vissu lieko (Tapetes, durvju ailes/durvis, Gridas, izuma viss liekais)
2.Ja bus doma parplanot dzivokla shemu, tad noardit lieko sienu/sienas
3.Ta ka griesti bus jakraso, tad saku ar krita mazgasanu no griesiem( a so mos darit pirms gridu norausanas labak tomer)
4.Ja notikusi parplanosana, tad saku mocit augsa jaunaas sienas

Nu talak man sakas neponatka

kaa iepludinat sini procesa elektroinstalacijas un kanalizacijas noaminu?
Kad logus labak mainit uz paketniekiem?

varbut nesakidsi sarakstiju, bet jebkadas vadlinijas bus loti noderigas

Paldies!

Re: Remonta plans
Autors: paskars (84.237.162.---)
Datums: 10/08/2011 22:54

Ja melno grīdu nemainīsi, tad atstāj esošo veco segumu pēc iespējas ilgāk, lai pēctam pirms jaunā seguma ieklāšanas nebūtu jātīra melnā grīda no pielipušiem sū....
4. ja sienas no reģipša, tad liec tikai profilus.
5. elektrība, ūdens, kanalizācija - kaļam sienās, liekam zem reģipša
6. mainām logus
7. taisām balto apdari - liekam reģipšus, apmetam, aizmetam visas šrobes, taisām logu ailes, špaktelējam
8. galējā apdare - krāsa, tapetes, grīdas, flīzes
9. rozetes, santehnika u.c. pričendāļi
es laikam darītu tā, bet šo to jau vēl var mainīt vietām vai darīt paraleli.

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 11/08/2011 13:23

1. Noīrē konteineru un uz priekšu.
2. Šim iesākumā der uzzināt, vai var jaukt nost un, ja nevar, tad kā tomēr var. Paralēli domāšanai tiek sagatavota un vietējā būvvaldē apstiprināta dokumentācija/projekts.
3. Vēl pirms #1 darāms darbiņš vai vismaz paralēli.
4. Par tālāko visai kompetenti jau uzrakstīts.

Autors: soseds2 (46.109.15.---)
Datums: 14/08/2011 20:18

Nones visu lieko un tad paraleli ar komunikacijam sienu un gridu konstrukcijas. nakosais etaps balta apdare.

Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 15/08/2011 10:33

Jāsāk ir ar plānosanu.
Laika plānošanu un naudas plānošanu.
Ja remontu veiksi pats, un tā Tev ir vienīgā dzīves vieta, tad aptuveni izrēķinicik Tev remontam vajadzēs laiku - piemēram cipars X.
(X+40%) x 4 = šāds laiks tev būs nepieciešams darot pašam.
un naudas nepieciešamībai ar bija līdzīga formula... īpaši ja nekas iepriekš nav darīts vai gādāts.

lai izdodas

Autors: noobs (46.109.47.---)
Datums: 16/08/2011 09:23

Ok,

Paldies Visiem par Padomiem.

Vwel tikai 2 jautajumi, gan ne pa so temu, bet nu tomer:

1. Kadam nav kadi materiali vai www saites attieciba uz metala profilu kostrukcijam prieks regipsa sienam?

2. Elektroinstallacija - vadi, savienojumi utt. (Man ir coms kas palidzes, elektrikijis, bet nu lai raitak, pats jau varetu sakt vismaz planot utt.)

a un par elektroinstalaciju - vis pratigak tacu ir iziret frezi un ar to tad ari vecos vadus dabut arraa + ja vajag, tad jaunaas kontaktligzdas izveidot? Ar kaltu esot vajprata ilgi

Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 16/08/2011 10:36

Varbūt esmu slinks, bet pat savā dzīvoklī ;) , ja vecie vadi ir iebāzti sienā (mūra) un normāli apmesti, tad es točna neņemtos ar to ārā vilkšanu, lai takš stāv - vai tad kādam traucē? Ja bijušais kaut kādas reģipša sienas, tad var izraut cik var izraut un miers. Ja nu vienīgi kādi jaunie vadi ies turpat kur vecie...

Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 16/08/2011 10:42

Ceļot māju, daudz materiālus iegādājos internetveikalos. bmv.lv un buvservis.lv
Reģipša uzlikšanas lietas var knauf lapā palasīt, un šajos pašos eveikalos pie materiālu apraksta.
Ja liksi reģipsi visur tad nesaprotu jēgu kautko frēzēt. savukārt ja mūrētā sienā iekšā vadu vajag dabūt iekšā. tad ir iespējas izlīdzēties ar fleksi. (būs putekļi)
Vecos vadus, īpaši ja tie ir alumīnija, es atstātu sienā un vilktu jaunus.
Jaunus vadus vilktu pilnā garumā 1,5a, bez nozarkārbām, tad arī elektriķi var pieaicināt tikai uz saslēgšanas darbiem. (nemaksā viņi miljonu, bet katra nozarkārba ir gab estētisks defekts, gan potenciāla bojājuma vieta). Rozetes izvietotu 15 cm virs grīdas, gandrīz katrā stūrī liktu dubulto, televīzijas uc. iekārtu gadījumā arī dubultā, kas pēcāk ar pagarinātāju nobarota, kāpēc tā, sapratīsi vēlākais pēc 3-5 gadiem. nu un protams koridorī vajag atsevišķu 2,5a kabeli ar atsevišu drošinātāju.
Personīgi liekas ka elektrību ir vienkāršāk uztaisīt nekā sienu nošpakatlēt. ok skapī pie drošinātājiem ir jāpadomā un bez pieredzes to nevajag mēģināt darīt

Autors: Noobs_neielogojies (212.93.105.---)
Datums: 16/08/2011 11:56

Kas tiesi japiedoma pie sadales skapja ar korkiem? Tur tak manuprat vispar neka nav.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.