UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Vecinātas avīzes uz sienas
Autors: krisa (94.30.221.---)
Datums: 23/08/2011 11:00

Sveiki,
Ir noskatīta ideja izlīmēt vienu sienu ar itkā veco laiku avīzēm, bet nav īsti skaidra tehnoloģija, kā panākt to vecināto efektu.
Plāns sekojošs - izdrukāt no skenētiem materiāliem vecās drukas avīžu lapas un salīmēt uz sienas, un pēc tam kaut kā pārklāt lai no baltā papīra iegūtu dzeltenīgo antīko izskatu (kaut kas mazliet uz dekupāžas pusi). Tādu efektu esmu redzējis agrāk vienā veikalā, tik tagad vairs nevaru atrast. Nedaudz uz to pusi šis attēls - [i632.photobucket.com]

Jautājums ir - ar ko to visu apstrādāt lai sanāk tas dzeltenīgi/vecināti/balinātais efekts. Mans minējums no tukša gaisa būtu vai nu kautkāda dzeltenīga beice+šķaidīts plāns baltais vai varbūt kautkāds PVA un kaut kā vēl mikslis.
Otrs jautājums - kad izdosies dabūt smuko efektu, to kautkā arī jāsaglabā (siena kā nekā) - pa virsu tad vajag kautkādu laku?

Iepriekš pateicos par visiem ieteikumiem un komentāriem!

Re: Vecinātas avīzes uz sienas
Autors: Marciz (195.13.240.---)
Datums: 23/08/2011 12:07

eksperimentee uz kkaadiem deeljgabaliem ar visaam tevis nosauktajaam variaacijaam.. var meegjinaat meerceet to papiiru un zhaaveet..
un vispaar jau printeejot virsuu panjemt nevis super balinaatos un ar vizuaalo balinaataaju piesuucinaatos papiirus bet tieshaam jau taadu kas ir nedaudz iedzelteni.. ;)
kaa arii pameegjini vnk ar kkaadu pusspiidiigo leeto laku kas pati par sevi jau ir iedzeltena..

visaa visumaa tie ir tikai spriedeleejumi bet mozh kkas arii noder..

Re: Vecinātas avīzes uz sienas
Autors: krisa (195.13.213.---)
Datums: 23/11/2011 16:32

Nedaudz mainījās plāns - pa lēto iepirkām īstas vecās avīzes (attiecīgi jau ir vajadzīgais izskats) un nolīmejām nepieciešamo sienu ar papīra tapetēm domāto līmi.

Tagad vienīgais jautājums -
Tā kā telpa ir koridors un tur var gadīties pret sienu atstutēt riteni vai rīvēties ar mēteli, tad kā to līmējumu padarīt noturīgāku?
Plika avīze vides ietekmē būs viegli sabojājama un arī nomazgāt nevarēs.

Varbūt ir kādi ieteikumi? Lakot to sienu? Ja jā, tad ar kāda veida laku, cik kārtās un kas jāņem vērā lakojot? Vai pārlakošana atkal neradīs situāciju ka pēc gadiem gribot uzlikt tur vienkārši tapetes to visu nebūs iespējams nokasīt no sienas?

Iepriekš pateicos par atbildēm!

Re: Vecinātas avīzes uz sienas
Autors: krisa (195.13.213.---)
Datums: 23/11/2011 17:25

Šeit var redzēt pašreizejo starprezultātu, ja kādam ir interese:
[plus.google.com]

Re: Vecinātas avīzes uz sienas
Autors: Vilnis_Radio (87.110.231.---)
Datums: 23/11/2011 23:14

Glīti, tiesa vecās avīzes tādas dikti baltas vēl izskatās, laikam labi glabātas.
Es jau laikam vienkārši ar uretāna laku nolakotu nu kā minimums 2 kārtās, arī maz smirdināsies. Kaut kāda laka būtu jāliek visos variantos, jo neko citu saprātīgu nevaru iedomāties, kas varētu pasargāt no putekļošanās un skrambām. Virsmai jābūt kopjamai. Kaut kādu stiprāku laku neredzu jēgu likt, turklāt ņems un burtus šķīdinās vai velns zin kāda reakcija var sanākt. Par lakām, starp citu, vērts apskatīties spīdīgā, pusspīdīgā un matētā - gaumes lieta.
Vēl viena štelle ir dzeltenums. Tavas kā sākumā teicu vēl svaigas izskatās. Es te savā mājā papluinīju sienas un tur bija baigi antīki dzeltenais uz avīzēm. Tā ka vecināšanai vēl ir iespējas, ja gribas. Es gan īsti nezinu kā, jo it kā tas dzeltenums varētu rasties no gaismas, resp. UV starojuma, bet redzu, ka manās sienās tās bija nodzeltējušas bez visa UV, jo bija zem regipsa, vietām tapetēm. Tur noteikti ir pamatīgi faux painting triki. Atceries, ka lakas var arī tonēt un mēdz būt lakas arī bez UV aizsardzības.
Ja ļoti nopietni, tad būtu vērts pasērfot, arī pie faux painting tēmām.
Noraut nost to visu laku ar mākslu vienmēr varēs.

Re: Vecinātas avīzes uz sienas
Autors: krisa (---.icom.lv)
Datums: 27/11/2011 00:09

Ir arī nolakots. Gala rezultāts labs, bet nācās labot pāris kļūdas:
* Apakšā uzreiz klāju jiftigu uretānalkīda laku, kura iesūcās dziļi avizēs un dažviet sāka spiesties cauri teksts no aizmugures - domājams ka gruntēšana vai ūdens bāzēta caurspīdīga pirmā kārta šo efektu novērstu.
* uretānalkīda laka ir ļoti izturīga, bet īpaši tomēr netonē - vienīgi padara dzeltenu (ne no smuki vecajiem dzeltenajiem, bet tādu acij nepatīkamu un spīdīgu) - vajadzēja ietonēt ar kautko + arī neņemt pusspīdigo bet vismaz pusmatēto.
* Beigās visu salaboju ņemot ūdens bāzētu tonēto laku vienā kārtā ar pelēku krāsvielu - tas jaucoties ar dzelteno lakas apakšslāni uztaisija smuki pelēkbrunu un arī vienveidīgāku (salasit avīzes jo projām var, tomēr nav tik kontrastējoši)

Principā manis gūtā mācība, ko arī citiem ieteiktu, ja vien tā nav grīda kur līmē avīzes - neķēpāties ar ķīmiskajām un ņemt ūdens bāzētās lakas - nesmako un arī krietni ātrāk ir sausas. Vienīgi jāatceras, ka tonēt visdrizāk vajag laku tikai apakšējam slānim, citādi ar divām tonētām kārtām jau īsti nevarēs saskatīt cauri avīzes tekstus.

Re: Vecinātas avīzes uz sienas
Autors: soseds2 (46.109.67.---)
Datums: 27/11/2011 22:12

Vispar ta lieta daras vienkarsi: Ja ir avizu vai citi raksti uz gaisa papira, to merce piena un tad tura virs kada sildkermena vai uguns nodzeltinasanai. Citadi var panakt tikai ar kadu ietonetu laku. Uz sienas salimetas avizes pret nodilumu var aizsargat ar pusamo CAPAROL ACRYL SPRUHLACK vai ar uzrullejamo TIKURILLA KIWA.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******    *******   **     **  **    ** 
  **  **   **    **  **     **  **     **  **   **  
   ****    **        **         **     **  **  **   
    **     **        ********   *********  *****    
    **     **        **     **  **     **  **  **   
    **     **    **  **     **  **     **  **   **  
    **      ******    *******   **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727