UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

regipsa piegriešana
Autors: brihards (78.84.133.---)
Datums: 24/08/2011 13:42

Vai nav kādas speciālas ripas(zāģripas) reģipsa piegriešanai iazmantojot ripzāģi.Parastā zāģripa rada lielus putekļus un netīrību

Re: regipsa piegriešana
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 24/08/2011 15:03

Tak ar rokas zāģi, citādi putekļi nenormāli. Ir speciāli rokas fuksīši reģipsim - parasts fuksis, zobi tik rupjāki un bez locījuma - visi vienā līnijā.

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 24/08/2011 16:32

Zāģis ar putekļsūcēju, ir kā gatavi nopērkami, tā pašu sameistaroti.

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 24/08/2011 16:38

Es varbūt no modernajām tehnoloģijām ko esmu palaidis garām, bet vienmēr tak ar nazi vienā puse riģipsim papīru pargrieza un tad lauza loksnes. ja kādu robu vajag, tad ar fuksīti piezāģē un ar nazi piegriež. Kurā brīdī tad lielo ripzaģi vajag. Es vēl sapeastu liektu līniju, bet to tak ar ripzāģi nepiezāģēsi.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 24/08/2011 16:53

Didzi: esi mēģinājis zem 5cm platas un kādi 2m garas reģipša sloksnes sarūpēt? Tur ar griešanu/laušanu nesanāk pilnīgi nekas - tur tikai ar zāģi. Man ar fuksi pieriebās, zāģēju ar lobziku, jo vajadzēja daudz - ļoti daudz - 17 logiem ailas apstrādāt :)

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 24/08/2011 17:10

Tak šauru loksni iespiež ar līmspīlem starp diviem dēļiem un lauž kā sū**. Ja čakars ir, bet vieglāk kā zāģēt. eds gan pats tādās šaurās vietās riģipsi neliktu, jo sauru grūti arī pieskrūvēt.

Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 24/08/2011 18:00

Ne jau par to ir stāsts - nolaust ta viņu var, bet lūzums nav precīzs (es lauzu ar alumīnija "pravilu") - vietām uz iekšpusi izlūst 5mm, vietām uz ārpusi, beigās ar ēveli viņu līdzināt un pēcāk visas tās bedres špaktelēt - tāpēc arī zāģēju. Precīzi nomēra, ar lobziku gar vadulu nozāģē un gotovs. Nu man logu ailām tādi gabali sanāca - ko padarīsi - kaut kādas līstes pirkt - pirmkārt dārgi, otrkārt tāpat jāēvelē un tad jāliek kaut kāda aploda, kas daudzu logu gadījumā atkal ir baigais darbs un tomēr arī nauda. Pielaidu logam tieši klāt reģipsi, nošpaktelēju, nokrāsoju un ir OK.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.