UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Bēniņu privatizācija
Autors: ewe (195.248.64.---)
Datums: 25/09/2011 07:50

Sakiet, lūdzu, kā notiek bēniņu privatizācija? Man pieder dzīvoklis 2. stāvā divu stāvu mājā lauku pagastā, daļa dzīvokļu ir privatizēti, viens ir pašvaldības sociālais dzīvoklis. Kopumā ir septiņi dzīvokļi.
Vai jāsaņem atļauja no visu dzivokļu īpašniekiem? Un kur varētu atrast šīs atļaujas paraugu ar ko iet pie īpašniekiem, lai paraksta?

Re: Bēniņu privatizācija
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 25/09/2011 15:16

Ja māja ir vēl uzkārusies privatizācijas procesā, tad varētu būtu pagrūti (bez polša un pāris tēmā esošiem juristiem nesaprast), ja privātīpašums-kopīpašums, tad iesākumā bēniņus jāizdala kā īpašuma daļu (šobrīd visticamāk juridiski tie neeksistē kā telpu grupa un kā atsevišķas kopīpašuma daļas), pēc tam jānopērk no pārējiem kopīpašniekiem atlikušās daļas, pašam proporcionāli arī jau būs. Dalīšanas procesā noteikti iesaistās notārs.

Tik vienkārši, kā vien savākt parakstus, nebūs, pat neskatoties uz to, ka pašvaldības esamība daļā pamatīgi jauc gaisu.

Datums: 26/09/2011 09:13

Es varu nopirkt savā īpašumā arī tikai to bēniņu daļu, kas sanāk virs mana dzīvokļa?
Ar pašvaldību nebūtu problēmu, tur man "gali", tikai gribu zināt ar ko sākt. Laikam tak ar polshu..

Datums: 26/09/2011 11:36

Var gan arī daļu. Taču, pirmkārt, bēniņus ir jārada kā telpu, ko dalīt, pirkt, pārdot utt. Ja kādreiz tas tālredzīgi jau sakārtots (ZG ierakstīti arī bēniņi, pagrabs utt.), tad varētu būt vienkāršāk. Pagaidām tās ir kopīgi piederošas neizdalītas īpašuma daļas (tur arī kāpņu telpas, ko praktiski nekad neizdala).

Datums: 26/09/2011 12:27

Skaidrs. Paldies. Meegjinaashu kko dariit lietas labaa. :)

Autors: ewe (159.148.236.---)
Datums: 26/09/2011 12:31

Bet kur un pie kaa man jaadodas, lai beeninjus noformeetu kaa telpu?
Varbuut es varu Tev uz kaadu nepublisku e pastu rakstiit, nevis te?

Datums: 26/09/2011 14:57

Laikam visu esošo kopīpašnieku līgumu par izmaiņām īpašuma saturā, pie notāra. Bet detalizēti nepateikšu, der aizstaigāt līdz vietējam VZD kantorim un būvvaldei. Tā kā šis nav būvniecības jautājums (pagaidām), bet īpašumtiesību, tur toni nosaka juristi.

Autors: Valerijs (85.15.210.---)
Datums: 06/01/2012 16:39

Labdien,Velejos jums pavaicat Kas ir jadara un ar ko iesakt ja velos apbuvet dalu no berninu, dzivoju 2 stavu daudzivoklu majas.Paldies

Datums: 06/01/2012 18:14

Ja tie bēniņi ir Tavā īpašumā, tad būvvaldē saņemt plānošanas uzdevumu, sameklēt projektētāju un uz priekšu (darbu secība var būt arī otrādi).

Ja bēniņi nepieder, tad vispirms iegūt īpašumā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.