UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Hermētiķa iestrāde
Autors: meistars. (81.198.16.---)
Datums: 09/10/2011 23:36

Labdien, vai kāds nezina, kur var nopirkt hermētiķu profesionālo iestrādāšanas lāpstiņu komplektu, pie kura nelīp klāt hermētiķi (silikons, akrils, poliuretāns utt.)

Paraugs, kā lāpstiņas varētu izskatīties.
[www.tradetiler.com]
[www.decospanels.co.uk]
[woodzone.com]
[i00.i.aliimg.com]

Vai Latvijā ir pieejams adapters, kuru var likt hermētiķu desu pistolēs, lai normāli var izspiest hermētiķu desas jo pat dārgās Sika pistoles bieži vien sabojā hermētiķu desas un desu saturs reizēm izplūst pistolē
paraugs adapteram - [www.youtube.com]

Re: Hermētiķa iestrāde
Autors: Arturs1987 (95.68.67.---)
Datums: 23/01/2012 12:16

Es visur esmu strādājis ar ziepjūdenī samitrinātu apaļu saldējuma kociņu un nekad nekur nav bijusi neviena sūdzība. Secinājums - ja rokas neaug no d1rsas, tad var strādāt ar ko pagadās.

Autors: soseds2 (46.109.159.---)
Datums: 23/01/2012 15:23

Es ar pirkstinu, ari nav sudzibas :)

Datums: 25/01/2012 13:28

Pirksts ir elastīgs, atļaušos nepiekrist un izvirzīt argumentu, ka ar pirkstu iestrādāta hermētiķa šuve varētu būt nelīdzena.

Autors: soseds2 (81.198.201.---)
Datums: 25/01/2012 18:44

Sanak lidzena, jo saja joma ir pieredze jau gandriz desmit gadu. Es stradaju ari ar mitrinasanu. Vienigais trukums sadai tehnologijai, ka tiek izvilkta parak dzila grope.Vannu uzstadisanai saldejuma kocins nevienmer der, it ipasi, ja siena nav 90' lenki. Gadas ka viena puse 5mm suve, bet otra mala jau 1,5cm.

Datums: 25/01/2012 18:57

un tu gribi pateikt, ka tu vannas ne90 grādu šuvi vari uztaisīt līdzenu ar pirkstu?

Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 25/01/2012 19:22

Protams, ka var ar pirkstu smuku šuvi uztaisīt. Vajag tikai lai rokas nav līkas. Vienmēr tak var kadu špakteļveidīgu verķi no pie rokas esošām lietām uztaisīt. Piemēram, flīžu šuves var smuki nostrādat ar veciem flomāsteriem. Nu jā, cilvēkam, kurš nav ar remontiem nodarbojies krievulaikos, grūti ko izdomat. Ja nav pēc instrukcijas paredzēta instrumenta, tā darbs apstājas. Man gan vairāk liekas, ka jāatcerās tas sakāmvārds par dejotāju un olām :)

Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 26/01/2012 09:39

Vertikālu šuvi var vilkt ar pirkstu, pilnīgi vienalga, bet horizontālu vilkt ar pikstu, ir pilnīgākais govnostrojs. Horizontālu silikona šuvi velkot ar pirkstu, tā iespiežas uz iekšu un starp divām cietajām virsmām sanāk tāds padziļinājuma grāvītis, kurā ļoti smuki krājas ūdens, netīrumi, un ar laiku sāk augt sēnes.
Ja es ieraugu, ka tā ir izdarīts, skaidrs, ka strādājuši diletanti. Horizontālas silikona šuves jāvelk tikai un vienīgi ar kociņu (mēģināju, nepatika un nesanāca), vai ar speciālo silikona noņemamo gumijas lāpstiņu - mēģināju, patika ļoti, lietot ērti, rezultāts perfekts. Vizuāli, protams, ar pirkstu sanāk varbūt pat smukāk, bet praktiski tā ir haltūra. Galu galā es vannu vai izlietni lieku vienreiz, un ceru to lietot vismaz 10 gadus, tāpēc lāpstiņa par 1 Ls nu nav tas trakākais ieguldījums.
Turklāt ar lāpstiņu gar skoča malām var piespiest stiprāk kā ar pirkstu un nesanāk kantītes. Zinu, ka svensoni vēl reizēm lai nebūtu kantes novelk ar mitru mīkstu otiņu. Galu galā - tikai sīkumi atšķir profesionāli no diletanta. Un šis ir viens no tiem gadījumiem, kas praksē nav nemaz tāds sīkums!

Autors: soseds2 (46.109.154.---)
Datums: 27/01/2012 22:15

Taisu..

Autors: soseds2 (46.109.154.---)
Datums: 28/01/2012 10:04

Tehnologija tada: Tiru visu silikonejamo virsmu ar acetonu. Aplimeju ar skocu izveloties noteiktu suves radiusu.Pabidu nost vannu no sienas un sienu nopusu ar silikonu. Vannu pabidu vieta, ta lai ta pielimejas pie sienas.Nonemu lieko silikonu, kas izspiezas. Noplesu skocu. Pielidzinu suviti (slapja vai sausa metode).

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.