UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

grida- priede vai osis
Autors: krika (78.84.168.---)
Datums: 23/10/2011 16:12

Sveicināti! Lūdzu palīdziet ar padomu. Vecā mājā gribu 15 kvm istabiņā ieklāt dēļu grīdu. Apakšā ir vecā dēļu grīda un uz tās virsū presētā kartona plāksnes, kas pienaglotas pie apakšā esošiem dēļiem. Grīdu labot no pamatiem nav domāts (nav vajadzības), ņemt nost plāksnes arī nē. Ir doma ieklāt dēļu grīdu un jautājums, kam pieredze šai ziņā- vai labāk klāt priedes/egles dēļu grīdu, kas biezāki (audzēti vai parasti dēļi?) vai plānos cēlkoka (oša) dēlīšus? Mulsina fakts, ka šie pēdējie ir plāni (15-20 mm). Vai oša dēļus (amber wood flooring) var ieklāt bez līmēšanas (līdzīgi laminātam) virsū uz siltumizolācijas? Vai nedeformēsies un vai būs izturīgāki kā biezie egles/priedes dēļi? Vai eļļot pašam un industriāli rezultāata ziņā būtu liela atšķirība? paldies visiem, kas palīdzēs ar padomu un varbūt ar paša pieredzi! (PS. otrajā stāvā ir nesen likta priedes dēļu grīda. Ar augstpapēžu kurpēm staigāt nevēlams, bet citādi- tīri ok)

Re: grida- priede vai osis
Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 23/10/2011 18:57

Padomā gan par vecās grīdas demontāžu, ja papētīsi, visticamāk, nekas labs tur neatklāsies. Labāk skarba patiesība uzreiz, nevis pēc 5 gadiem sāks brukt abas divas. Par oša/skujukoka dēļu cenu starpību nopirksi jaunas skujukoka lāgas.

Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 23/10/2011 22:36

Nu bet, ja tā ir saviesīga istaba, tad egles, priedes grīda būs pēc laiciņa dikti nepievilcīga. Kautko cietāku nu vajadzētu.... Ja kā guļamistaba, kur čībiņās, zeķītēs, tad pat var viegli izbirstēt tos priedes(pat vizuāli labāk egles) dēļus pirms vaskošanas, vai lakošanas.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 24/10/2011 09:29

Nu kādus vēl dēļus? Ieklāj siltumizolācijai izoplāti, var vairākās kārtās un virsū trīsslāņu parketu - i viss, 1 dienas darbs pilnīgam amatierim. Dēļi? Jāslīpē, jālako, jāmāk ieklāt, var klāt tikai tad, kad telpās sauss un tikai sausus, tātad kaut kad Janvārī - tpū, esmu redzējis intensīvi noslogotu telpu, kurā pirms 15 gadiem ieklāts ozola trīsslāņu rūpnieciskais parkets - ne skrambiņas. Es to skaidroju nevis ar paša ozola cietību, bet gan ar lakas nenormālo izturību. 15 Ls/m2 jebkurā bodē un viss, bēdu nezināsi. Peldošā grīda tomēr ir peldošā - pats labākais izdomājums - nekādas čīkstēšanas, nekādu negludumu, nekādu šķirbu, praktiski mūžīgs un neprasa kopšanu.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 24/10/2011 09:43

Ja jau laka tik laba, zem tās var nelikt ozolu, bet papīru ar ozola tekstūru (kā zem padlaika "pulētajām" skaiduplāķšņu mēbeļu detaļām).

Datums: 24/10/2011 12:07

Nu bet kāda ir atšķirība, vai tu liec 5mm ozola ar laku virsū, vai 4cm ozolu ar to pašu laku virsū? Tas, pa ko tu staigā tāpat ir laka. Nu ja eļļo vai ziepē, tad vēl saprastu, bet priedi toč ir jālako.
Zini, lamināts vs 3-slāņu parkets ir diena pret nakti, gan fīlinga, gan skaņas ziņā, man ir abi, varu to apgalvot.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 24/10/2011 12:13

Noteikti no lakota dēļa ir mazāk kaitīgu izgarojumu, kā no lakotas skaidenes vtml.
Neesmu pētījis jaunos parketus (šis nosaukums man asociējas ar klabošiem spundētajiem dēlīšiem padomju kultūras namā), vienīgi Latvijas Finierī redzēju tādu izstrādājumu, kur uz parasta saplākšņa kvadrāta bija perpendikulāri līmētu nažfinieru slānis (sanāk 2 slāņi, neskaitot līmi).

Datums: 24/10/2011 13:10

Trīsslāņu ir standartā 2 šķērsām līmēti naž-finieri no kaut kāda lēta koka un virspusē apmēram 5mm īstā koka finieris. Skaidenes tur nav nevienā vietā, vienīgais ir līme starp slāņiem un laka virsū. Nu lamināts tiešām ir draņķis, bet trīsslāņu kā segums ir super - galvenokārt ideālās virsmas dēļ, spraugu nav vispār, tur smilšu grauds neiekritīs, tīrīt super, bērniem arī. Man dzīvoklī bija priežu dēļu grīda. Jā smuki, silti, nav nekādas vainas, bet es trīsslāņu parketu liktu abām rokām dēļu grīdas vietā. Pirmkārt tomēr izdilst, daudz grūtāk kopjama, no šķirbām neizvairīties.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.