UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Reģipša nestspēja
Autors:
shtepselis
(195.13.170.---)
Datums: 26/01/2012 08:55
Labdien,
Vēlos noskaidrot tādu parametru kā reģipša nestspēja. Meklēju datu lapās bet tā īsti neatradu. Lietas būtība sekojoša:
Sienas dekoratīvo ķieģeļflīžu ražotājs norāda, ka sienas pamatnes nestspējai jābūt 35 - 60 kg uz kv.m. Man situācija ir sekojoša. Uz vienas sienas ir ar līmes pikām pielīmēts parastais (12 mm, baltais) reģipsis, uz otras tas pats reģipsis uz metāla profiliem. Protams, sienas ir stingri vertikālas.
Jautājums ir kāda ir reģipša nestspēja? Vai to kaut kā var aprēķināt? Varbūt šajā gadījumā ir jāreķina nestspēja nevis pašam reģipsim bet reģipša stiprinājumam pie sienas/profiliem?
Būtībā vēlos būt daudzmaz drošs par to, ka reģipsis ar visām ķieģeļflīzēm nenonāk man pašam uz galvas. Varbūt var, vai pat vajag, kaut kā reģipsi pastiprināt.
Jau iepriekš paldies.
Vēlos noskaidrot tādu parametru kā reģipša nestspēja. Meklēju datu lapās bet tā īsti neatradu. Lietas būtība sekojoša:
Sienas dekoratīvo ķieģeļflīžu ražotājs norāda, ka sienas pamatnes nestspējai jābūt 35 - 60 kg uz kv.m. Man situācija ir sekojoša. Uz vienas sienas ir ar līmes pikām pielīmēts parastais (12 mm, baltais) reģipsis, uz otras tas pats reģipsis uz metāla profiliem. Protams, sienas ir stingri vertikālas.
Jautājums ir kāda ir reģipša nestspēja? Vai to kaut kā var aprēķināt? Varbūt šajā gadījumā ir jāreķina nestspēja nevis pašam reģipsim bet reģipša stiprinājumam pie sienas/profiliem?
Būtībā vēlos būt daudzmaz drošs par to, ka reģipsis ar visām ķieģeļflīzēm nenonāk man pašam uz galvas. Varbūt var, vai pat vajag, kaut kā reģipsi pastiprināt.
Jau iepriekš paldies.
Re: Reģipša nestspēja
Autors:
aaaa
(---.csc.lv)
Datums: 26/01/2012 09:31
Visi vienmēr reģipsi ir flīzējuši un nevienam nekas nav uz galvas uzkritis. Par to, kas pie profiliem es būtu 100% drošs, par to, kas uz pikām - gan ne. Parasti līmēto reģipsi pēc piku sacietēšanas tomēr vēl pieskrūvē. Kas ir zem reģipša? Ja gāzbetons, tad labākais ir nopirkt garas, vismaz 5.0 resnuma kokskrūves un to reģipsi pa taisno pie gāzbetona pieskrūvēt. Kokskrūve gāzbetonā un FIBO iet kā sviestā. Galvenais, lai ir ar rupjo vītni, smalkā nederēs.
Autors:
shtepselis
(195.13.170.---)
Datums: 26/01/2012 09:37
Paldies par padomu ar skrūvēšanu.
Zem līmētā reģipša ir gāzbetons - Aeroc bloki. Principā es jau arī tā kā nojautu, ka nāksies skrūvēt papildus. Man bija doma ar skrūvēm piemaukt klāt tās perforētās metāla lentas (redzēju tādas veikalā) ar kaut kādu soli (vēl nezinu kādu), vai pat pieskrūvēt kādu metāla sietu.
Zem līmētā reģipša ir gāzbetons - Aeroc bloki. Principā es jau arī tā kā nojautu, ka nāksies skrūvēt papildus. Man bija doma ar skrūvēm piemaukt klāt tās perforētās metāla lentas (redzēju tādas veikalā) ar kaut kādu soli (vēl nezinu kādu), vai pat pieskrūvēt kādu metāla sietu.
Autors:
aaaa
(---.csc.lv)
Datums: 26/01/2012 09:40
Nekādus sietus nevajag - galvenais ar dziļumgrunti nogruntēt pirms flīzēšanas. Turēsies un nost gribēdams nedabūsi.
Autors:
shtepselis
(195.13.170.---)
Datums: 26/01/2012 09:47
Paldies par atbildēm. Noeikti nogruntēšu. Mani zinat kas uztrauc... es to līmētā reģipša sienu pārbaudot ar kulaku izklaudzināju. Šur tur jūtams, ka uzsitot reģipsis klaudz, t.i. skaidrs, ka šur tur reģipsis no dažām pikām ir jau atlīmējies (vai nu līmējot ir nohaltūrēts vai arī mājas konstrukcija sēdusies, varbūt mituma/temperatūras iespaidā... ej nu sazin kādēļ tas ir noticis). Tāpēc es domāju, ka noteikti laikam būs tomēr jāpārskrūvē vis laukums - drošības pēc.
Vēlos vēl pajautāt, kā īsti ir - vai ir normāli, ka no dažām pikām reģipsis laika gaitā atlīmējas/atlec?
Vēlos vēl pajautāt, kā īsti ir - vai ir normāli, ka no dažām pikām reģipsis laika gaitā atlīmējas/atlec?
Autors:
aaaa
(---.csc.lv)
Datums: 26/01/2012 10:16
Ja reģipsis ir ideāli tīrs, tad turēsies, bet reti kad viņš tāds jaunceltnē ir, pie putekļaina reģipša tās ģipša javas pikas jau tolkom neturas, tāpēc arī skrūvē. Pirms skrūvēšanas, ja ar kokskrūvēm, ieurb ar tievāku urbīti, citādi nevarēs labi ieskrūvēt un necenties pārvilkt, tikai lai skrūve ieiet līdz reģipša virsmai, vai nedaudz zem.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(---.wapgw.bi.lt)
Datums: 29/01/2012 13:30
vai tad nav vienkāršāk no sienas noņemt riģipsi un tās dekoratīvās ķieģeļu flīzes stiprināt vai pielīmēt pa tiešo. Jo galu galā, ja flīzes tev apniks, vai bērni tās pārbūvēs tas riģipsis aizies tā vai tā.