UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Kamīna pieslēgums un skurstenis
Autors: Lavriks (91.190.60.---)
Datums: 14/10/2012 21:11

Sveicināti. Es ar esmu izvēles priekšā, kādu dūmvadu pirk, precīāk, kādas firmas, jo izvēle krita par labu keramiskajam (bloki, vate + keramika). Nevaru tikt skaidrībā, kādu ražotāju izvēlēties.

Schiedel - liekas pārāk dargi

Čehu (siltumacentrs.lv) - vislētākie ( liekas, ka ar vislabāko komplektāciju), taču mani samulsināja viena lieta, biju aizbraucis apskatīties, ja keramzīta bloki OK, tad keramiskais pieslēguma trejgabals bija savienots no trīs daļām (ar līmi vai ko citu) nevis viendabīgs (liekas SCHIEDEL bija bez šuvēm ).

DEPO (nezinu, kādas firma, laikam poļu leier )arī tas pats, pie tam tur bija sadauzīts trejgabals un saplīsis tieši šuvē. Jautājums : cik tas ir labi ( no ekspluatācijas viedokļa, jo vēlāk to samainīt nevarēs.

Vācu TONA - vidēji par 100 ls dargāki, nezinu kas ietilpst komplektā ( rīt aizbraukšu apskatīties)
Plewa - pagaidām nezinu ne cenu, ne kvalitāti

Varbūt nopirkt čehu, tikai bez trejgabala, trejgabalu nopirkt schiedel, protams, ja sakrīt izmēri ?

Re: Kamīna pieslēgums un skurstenis
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 15/10/2012 09:04

Kā Schiedel var būt bez šuvēm - domā 6 m garu ved uz objektu? Visi saliekas kopā no 30-50 cm gabaliem, ko blīvē ar šamota līmēm.
Plewa ir OK no izturības (2 cm, nevis 1.5 kā citiem, biezas sienas) un praktiskuma viedokļa (kvadrātveida forma, labi pas iekšā ķieģeļu cukās un viegli pievienoties jebkurā vietā, izgriežot jaunu caurumu sānos). Kāds teiks, ka 2 cm ilgi uzsilst, bet nesen mēs sildījām visus 12 cm! (bija vēl viens ražotājs, kas taisīja četrkantainas čaulas).
No Leier iru izmantojis blokus, veikalā atmetot ieplaisājušos. Iekšā liku Plewas čaulas un Isover ugunsdrošo vati. Arī Leier čaulas par savu canu manuprāt būtu OK (noteikti ilgizturīgākas par vislabāko ņeržaveiku).
Tonastar ir kautkas pilnīgi cits - keramika ir tikai 4 mm bieza ar bandāžu rinķī un te nu jebkuram ņeržas fanam pietrūks pretargumentu, izņemot cenu...

Re: Kamīna pieslēgums un skurstenis
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 15/10/2012 09:41

Trejgabals Šīdelim ir bez šuvēm, tas ir točno, viņu laikam gatavo kā veselu detaļu. Izmēri man domāt pilnīgi noteikti nesakritīs ar citiem ražotājiem. Pieslēdzot kamīnu baigi jāuzmanās ar pieslēgšanas cauruli - man šīdel pārstāvis teica, ka ārkārtīgi daudzi to trejgabalu saplēšot ar metāla cauruli. Ir itkā speciālas pārejas no bleķa trubas, kas nāk no kamīna, uz keramiku, bet tādu nu nemaz neieteiktu likt, jo viņai itkā ir paredzēts tīt riņķī stiklašķiedras auklu blīvēšanai, bet to uztinot viņu ir ar spēku jābāž iekšā un pilnīgi precīzi taisni, kas praktiski ne vienmēr tā izdodas. Rezultātā savienojumvieta sanāk ļoti blīva un kurinot, īpaši kamīnu, kad bleķa skursteņcaurule uzkarst ne pa jokam un arī izplešas ne pa jokam, keramiku salauž viens un divi. Es to savienojumpāreju neliku, kā ieteica šīdeļvecis, bet iebāzu trubu pa taisno diezgan vaļīgi iekšā un visapkārt sastūķēju mīksto akmensvati. 3 sezonas jau nokurinātas un super, nekādu problēmu. Par ražotāju un cenām nepateikšu, ņēmu šīdeli, jo skursteni tak taisa vienreiz, nesaku, ka citi ir slikti, bet nu lietas maksā, cik tās maksā - labu un lētu - nu tā jau ir bišku loterija.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **  **     **  **    ** 
    **     **     **   **   **   ***   ***  **   **  
    **     **     **    ** **    **** ****  **  **   
    **     **     **     ***     ** *** **  *****    
    **      **   **     ** **    **     **  **  **   
    **       ** **     **   **   **     **  **   **  
    **        ***     **     **  **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727