UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: vēsa grīda
Autors: edgars (---.cust.tele2.lv)
Datums: 20/05/2012 10:50

Man ir siltas grīdas paredzetas!Gridas pirags sekojish!
Blieteta grunts,tad shkemba,tad melnaa grida,tad dubulta 200mikronu hidropleve,putuplats izskatas ,ka ir 70mm,tad atstarojosha pleve ,un betons 70mm!

Iebetoneju rudeni!Malkas paterinsh bija 10 beramkubi uz ziemu uz 60m2!Akurinaju tikai pirmo stavau!

Cieņā

Autors: specs (---.zb.lv)
Datums: 20/05/2012 11:36

ļoti daudz ir atkarīgs arī no logu izvietojuma, lai, neapkurinot māju, dabūtu adekvātu t telpās. Ja māja atrodas priežu pudurī, tad +17 ir saprotami, ja pļavas vidū, tad varbūt visi logi ir uz Z vai A pusi, vai logi ir zem lielām jumta pārkarēm utt.

...bet 10 berkubi uz 60kvm izklausās daudz. Tajā pašā laikā nevari teikt, ka apkurināji tikai 60kvm, jo pārējie kvm taču tāpat sila, jo nebija norobežoti no apkurināmās platības ar siltuma izolāciju.

Kāds ir grīdas segums? Flīzes?

Autors: raihs (---.cust.tele2.lv)
Datums: 20/05/2012 12:20

Kā tas ir-siltās grīdas paredzētas? Tad ir vai nav?
Man jau ar šķiet,ka nevar tā uzreiz vainu uz grīdu novelt-ja mājā ir 17 grādi,tad grīdas šķitīs aukstas jebkurā variantā-ja arī 20cm putuplastu būtu ielikuši. Man flīžu grīda arī pie 22 grādiem šķiet auksta,un ja būtu 17 grādi,tad es arī uz grīdu sāktu šķībi skatīties. Vispār jau 250mm keramzīts ar 100mm puķiku jau nu nekāds labais variants nav-varētu pat teikt,ka ļoti slikts variants ārsienai,Un arī-kas ar logiem?

Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 20/05/2012 12:58

Nesacepies par plānu zemgrīdas izolāciju. Pameklē iekš [www.greenbuildingpress.co.uk] senu rakstu "Stimulating simulations".

Autors: raihs (---.cust.tele2.lv)
Datums: 20/05/2012 13:58

Nelasīju norādīto rakstu,bet man tā doma ir tāda-no zemes nenāk nekāds dižais aukstums-visādā ziņā noteikti virs nulles. No sasalšanas to pasargā pati māja,savukārt no dzīlēm nāk siltums. Līdz ar to likt kaut ko biezāku par 100mm nav nekādas jēgas. Kaut kad te lasīju viedokļus,kas atsaucās uz skandināvu pieredzi,ka tie ,redz, liekot 300mm, bet mēs,redz,muļķa latvieši,tikai 100mm... Nu ja māju liek uz akmeņiem ,tad jau protams,ka vajag tos 300mm,bet uz smiltīm liekot 100mm pietiek atliektiem galiem. Visdrīzākais,ka arī šajā gadījumā ir likts 100mm puķiks,tikai saspiedies zem betona sloga,un kļuvis par 70mm

Datums: 20/05/2012 14:10

chau!izvietojums ir majai ok!Saule iespid ieksha visu dienu!Izkalu katlu telpa caurumu un tiesham 70mm putuplasts!Vai tas ir iemesls,ka atdziest maja tik atri?Gridas segums ir virtuves zona flizes,bet lielaka dala laminats!Varbut ieklat parketu laminata vietaa!!!
Apkure ir domata apkurinat izmantojot siltas gridas,bet pagaidam kurinaju ar kamiinu tikai pirmo stavu,parsegums ir siltinats ar 250mm ekovati!

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (---.wapgw.bi.lt)
Datums: 20/05/2012 18:01

temperatūras starpība 3 grādi nav liela tapēc nedomāju, ka grīdas papildus siltināšana kaut ko lielu iespaidos.
Ja jau tev ēka gadu veca... tad iespējamas arī citas 'šaizes'... piemēram es zinu, ka daudzi ir iekrituši uz to , ka sienās vai jumtā ir sasēdusies vate un pārādījušās lokālas caursalstošas vietas.. tā ir vai nu projektētāja kļūda par nepareiza materiāla izvēli vai celtnieku nevīžība iestrādē... te atbildi varētu dot termogrāfija.
Tu nosauci platību ~60m2 ~māja 8*8m tātad ārsienu platība tev vismaz 32*6~180m2, kas ir trīs reizes vairāk nekā grīda.
Tad vēl ir tāds efekts... pie atklātas kāpņu telpas tev siltums no 1.stāva cenšas pārplūst uz otro... kāda tur temperatūra un kā vēdinas otrais stāvs?

Datums: 20/05/2012 21:15

ekas platiba ir 180m2!esmu izremontejis pirmo stavu un apdzivoju!ir nosiltinats koka paarsegums ar ekovati 250mm!eeka ir 3 gadus veca!jumts nav siltinats jo otrais stavs ir neremontets!sienas ir apmestas!kapnu telpa ir siltinata pagaidu variants ar regipsi un virsuu 250mm ekovate!vnk juutu,ka veesums naak no gridas un baidos,ka pa maz izolacijas ieliktas!70mm tak ir pa maz? !! sajuta tada,ka atrodos pagrabaa!!!

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (---.wapgw.bi.lt)
Datums: 20/05/2012 21:54

Grīdai ir tāda lieta, ka te darbojas tāds termins, kā grīdas siltumuztveres lielums. Cik saprotu, tad tā apsildāmā grīdas daļa vēl tikai taps un tagad tu dzīvo pa pliku betonu .."Man ir siltas grīdas paredzetas!Gridas pirags sekojish!...Gridas segums ir virtuves zona flizes,bet lielaka dala laminats! Varbut ieklat parketu laminata vietaa!!! " vai tu domā siltas grīdas ir ar tajā iestrādātu 7cm izolāciju.
Lamināts ir ar blīvumu 850kg/m3 un tikai 8mm biezs, pat ja zrm tā ir 2mmPETA izolācijas, tad tas ir pārāk maz, lai kājas pēdas siltumpāreja varētu nodrošināt komfortablu sajūtu.
Es domāju, ka zem lamināta būtu jāpaliek OSB plātnes un zem tās pusvietā kokšķiedras plātne. Tas nodrošinās to, ka pēdas balsta saskares kontakttemperatūra būs pietiekoši augsta un pazudīs šis diskomforts.
Mēģināšu paskatīt šo siltumuztveres koeficenta aplēsi un nodefinēt to inženierpieņemtajos terminos.

Datums: 20/05/2012 22:01

man ir melnaa grida,tad dubultaa 200mikronu pleve,tad 70mm putuplasts,tad atstarojoshaa pleeve,tas metala siets uz kura stiprinatas siltam gridam paredzetas udens caurules un tad 70mm estriht betons!MAAJA JAU IR APDZIVOTA,IEKLATS LAMINATS UN FLIZES!VNK NESAPROTU TAS TEMPERATURAS SVARSTIBAS UN VEESUMU NO GRIIDAS!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ********   ********  **    **  **     ** 
 **   ****  **     **     **        **     ** *** ** 
 **    **   **     **     **        **     **     ** 
 **    **   **     **     **        **     **     ** 
  ******    ********      **        **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727