UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Elektriskais trimmeris
Autors: AndrisL (87.110.169.---)
Datums: 24/06/2012 20:38

Ir nepieciešamība pļaut zāli, tāpēc ir doma nopirkt elektrisko zāles trimmeri. Elektrisko, jo zemes gabalam ir pieslēgta elektrība. Benzīna negribu, jo salīdzinot ar elektrisko ir ekonomisks ekspluatācijā - pieslēdz vadu un strādā, nav nekādu benzīnu, eļļu pirkšana, jaukšana, sveces... Trimmeris - jo ir nelīdzens reljefs, gara zālē, jo pļautu 2 reizes gadā, lai municipāļi neuzliek sodu par kūlas audzēšanu pilsētā.:)
Ta kā pļaujamā platība ir 1500m2, tad ar plecu siksnām. Nesen par naudu (18LVL) visu platību nopļāva ar benzīna trimmeri (aukla) 5h laikā, tapēc tikai rokās turamais nederēs.
Agstāk minētajām prasībam atbilst šādi varianti:
[www.24.lv]
[www.24.lv] .

Jautājums:
Vai kādam ir bijusi pieredze lietot šada tipa trimmerus, pozitīvais/negatīvais.
Varbūt vēl ir kādam ideja, kā savādāk atrisināt 1500m2 pļaušanu 2 gadā, aitas/ trušus ganīt? :)

Andris.

Re: Elektriskais trimmeris
Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 24/06/2012 20:53

Ar elektrisko trimmeru Tu vari puķudobei maliņas appļaut,bet par garas zāles pļaušanu aizmirsti. Garai zālei vajag jaudu un kārtīgu metāla nazi uz benzīna trimmera ar kardāna pārvadu. Arī elektriskie stumdāmie pļāvēji ir nīkuļi.Nē nu pļaut var, bet ne jau divreiz vasarā un garu zali.

Autors: bobo (46.109.140.---)
Datums: 24/06/2012 21:59

Pilnīgi piekrītu Dzidzisp, es arī pļauju zāli (garu ) divreiz gadā lai padome sodu neuzliek, tad tur bez dzels asmeņa nav ko mēģināt. Pļauju ar benzīnieku... husi.

Autors: VW (81.198.108.---)
Datums: 24/06/2012 23:20

Man ir Stiga, kurš kalpo jau 7 gadus un nav nakādu problēmu. Esmu ar to pļāvis gan apkārt puķudobēm, gan arī ar zāli un nātrēm 70cm augstumā aizaugušu grāvi un nekādu problēmu. Manuprāt, jauda 1000W ir ok, lai gan man ir 1100W. Ja noplīsīs spole tad jauna maksā 7 lvl. Spoles nomaiņa man bija vienīgā investīcija šajā trimmerī.

Iesaku!

Autors: AndrisL (87.110.169.---)
Datums: 25/06/2012 20:42

Ar jaudīgu dīzeļa traktoru ir vēl vienkāršāka un ātrāka pļaušana, bet tēma ne par to. Piekrītu, benzīnnieks uz 100% izpildīs tad doto uzdevumu, bet tas ir par smagu, dārgu, ķēpīgu apakalpošanā.
Elektrisko trimmeri pat bērns spēj sagatavot darbam un lietot. :)
Atradu netā vēl vienu variantu - elektriskā izkapts - [www.gardena.com]

Lūdzu praktisko pieredzi izmantojot jaudīgus elektriskos trimerus (800-1100W), interesē lietošanas ērtums un iespēja pļaujot lielas un aizaugušas (ar zāli, nevis krūmiem) platības.

Andris.

Datums: 25/06/2012 20:53

No savas pieredzes varu tikai pateikt, ka trimeris ar troses piedziņu ir konkrēts sūds. Tie,kurus esmu redzējis beigtus, gan bija ar iekšdedzes dzinēju, bet vienalga uzticību elektrisks trimeris ae trosi man nevieš. Kardāns ir kardāns un ja laikā reduktoru iesmērē, tad ir mūžīgs. Cik tad tur benzīniekie apkalpošana. Samaisi eļļu ar degvielu un tik pļauj.

Autors: ... (78.84.133.---)
Datums: 25/06/2012 23:54

nezinu teikt par visādām stigām un citiem, bet stihl profesionālajam krūmgriezim nav nekāda kardāna, ir parasta trose, kas kalpo ka jau profi instrumentam jākalpo. tas pats ar profi husqvarna krūmgriezi, neesmu redzējis nekādus kardānus, ja nu vienīgi tagad kādiem jaunajiem modeļiem. kas attiecas par elektriskajiem trimmeriem, tad uzskatu ka tā ir sevis necienīšana un sava laika izšķiešana strādājot ar tiem. ja iet runa par divreiz gadā darbu 1/2 stundas garumā pa līdzenu sētmali metra platumā un zāli 20cm garumā, tad ok.

Datums: 26/06/2012 10:36

Nu nu,parādi man kā mežā krūmus ar trosi kardāna vieta pļauj :) Protams,konkrētajā gadījumā cilvēkam zāle jāpļau un slodze nav tikliela, bet vienalga. Varbūt man nav veicies, bet kāreiz ir nācies redzēt nokautus trimmerus ar līko štoku un trosi iekša. Ne es ar tiem pļāvu, ne es zinu, kā nokāva, bet beigti bija. Pēc trimmera ar līko galu cilvēki parasti nopērk normalu verķi un vairāk bēdu nezin.

Autors: ibm (194.19.233.---)
Datums: 26/06/2012 11:14

Pievienojos tautai - par elektrisko aizmirsti, tev vajadzēs gan jaudu, gan pļaušanas platumu plus ar elektrisko vadu pie šādas platības tas ir gemorojs augstākajā pakāpē.

Par trosēm un kardāniem es gan pievienojos kardānu nometnei. Un nav tiesa, ka kardāni ir tikai nesen, tie ir ĻOTI sen un tiek izmantoti jaudīgākos modeļos, kur nepieciešama izturība un jauda. Pirms iegādājos trimeri, konsultējos gan ar pārdevējiem (un ne jau DEPO), gan vīriem, kas strādā ar trimeriem, viennozīmīgi man ieteica kardānu. Kardāna modeļiem turklāt manuprāt visiem var uzlikt arī (un nāk komplektā) metāla nažus (diskus), kas lieti noder, ja zāle pārkoksnējusies, jo ar stīgu tādiem grūti ko padarīt. Bez tam kardāna modeļiem kā likums ir jaudīgāki dzinēji un var likt arī pašu resnākās un skarbākās stīgas (3mm, kantainās, vītās u.c.).

Man pašam ir OleoMac trimeris ar kardānu, 3mm stīgām un "cieto disku" :D. Bet vienu gan uzreiz saku - ja pļaujamā teritorija nav galīga katastrofas vieta un jāpļauj regulāri, tad stumjamā pļaujmaššīna noteikti arī ir vajadzīga. Ja tev tikai vajag, lai atšūtos, tad protams, pofig. Man ir apmēram 1500m2 pļaujamā platība. Sākumā pļāvu ar trimmeri, tas kļuva skumji un nopirku stumjamo (53cm) aparātu, - nevar salīdzināt ražību un ātrumu. Trimmeris tagad ir malu un kaktu appļaušanai.
Tehniskā infa: abi aparāti OleoMac. Trimmeris man iet desmito gadu, stumjamais - sesto sezonu, ik sezonu nostrādājot kādas 60 motorstundas vismaz. Nekādu problēmu.
P.S. Šī nav reklāma un es nesaku, ka OleoMac ir vislabākais pasaulē :)

Autors: Nejaanis (91.188.42.---)
Datums: 26/06/2012 14:05

trimmeris ir tikai puķudobeem...
man ir bosch rotak 37 elektriskais stumjamais - tiek galā arī ar garu zāli- nav ne vainas, pie tam var stumdiit visi kam nav slinkums(t.sk. dāmas). benziinnieku vajag tomeer pielaist, šķaidiities ar benziinu utt. elektriskais ekspluataacijaa ir leetaaks. vada esamiibu par probleemu neuzskatu. driizaak mani besii tas benziinnieka pļerkšķis.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.