UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: gunbox (---.bn.ngn.lv)
Datums: 27/08/2012 22:40

trx
Ko tu saki par Bosch PSR 14.4 Li-2 ?

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: aae (95.68.90.---)
Datums: 27/08/2012 22:56

jau daudzus gadus lietošanā ir zilais Bosch 14.4-2 bez Li, ar vecajiem NiCd akumulatoriem, ir baigi labs. Tas PSR rādās ir zaļā sērija, zaļie esot pavisam ne kā zilie, kaut kas tuvāk Skil līmenim...
Savādāk 14-voltīgie ir mājas lietošanai ļoti piemēroti, jaudīgāki nekā 12V, bet nav īpaši smagāki.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: trx (78.84.133.---)
Datums: 27/08/2012 23:19

es par tiem modeļiem diez ko gudrs neesmu, bet ja tas bošs ir ar zaļo korpusu, tad domāts sestdienas skrūvēšanai. zilais jau ir profi. ar tiem zaļajiem ir bijis tā- parasti pirmais tiem instrumentiem noklājas kautkādi gultņi, vai to sēžas korpusā, tad slēdži nestrādā, tad tinumi nokūp utt. kautkā ir tā, ka ja tev, cilvēkam, tas zilais bošs vai makita nobeidzas pēc 5 gadu normālas lietošanas( ne rūpnieciskas vai stroikā), tad ir sajūta ka nav žēl iztērētās naudas. bet ja tie skili un black&deckeri vai jebkādi citi no tās kategorijas ir jāved pēc pusgada uz servisu taisnību meklēt, tad vienā reizē saproti ka pats jau esi tas divreiz skopais, kurš maksā par visu- par mistisku garantiju un savu iztērēto laiku un nerviem:) man, piemēram, ir aku-skrūvgriezis makita mazais ar 9v( 3gab komplektā bija) baterijām, nu jau tiešām ir 5 gadi cauri, pirkts parastā depo, tad baterijas vēl joprojām "tur" un pats darbojas kā nākas. es gan tās baterijas vienmēr turēju uzlādētas ja ilgāk nelietoju. savukārt lielajam boša aku- skrūvmašīnai aku nobeidzās pēc 2 gadiem( 18v), bet tur vainoju sevi jo biju atstājis plauktā uz pus gadu nelādētus.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: skils (195.13.169.---)
Datums: 28/08/2012 08:36

Un kādam varbūt ir bijusi pieredze darbā ar hitachi aparātiem, cik tie labi slikti? Lētākais ko atradu ir šis DS12DVF3, cena ap 70 lašiem.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: GatisHei (94.100.9.---)
Datums: 28/08/2012 08:55

Ja aparāts paredzēts tikai skrūvēšanai un ne urbšanai ieteiktu apdomāt triecienskrūvgriezi.
Pašam nu jau 5 gadus kalpo Makita ar 7,2 v Litija bateriju. Bateriju var uzlādēt 15 minūtēs. Garākas un resnākas skrūves pagrūti iet iekšā, ja iepriekš neizurbj caurumiņu, bet reģipsim ideāli.
Lielākie plusi ir tas, ka šo 5 gadu laikā skrūvei krustiņš nav izrauts NEVIENU reizi.
Mīnuss ir tas, ka ātrums nav regulējams - jāpierod pie tā, ka skrūve sākumā griežas ar ātrumu ap 2000 apgr./min, bet kad sāk griezties materiālā, sāk darboties tie triecienu un ātrums samazinās.
Lielākās skrūves, kas ir skrūvētas ir 5x100 - palēnām, bet iekšā dabon :]
Aparāts man ir šāds: [www.amazon.com]

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 28/08/2012 09:22

Nezinu kā var kokā normāli ieskrūvēt D8 skrūvi neizurbjot caurumu - ne jau skrūvmašīnā tur vaina - ieskrūvēt jau var jebko, bet neurbjot caurumu tā ir pašnāvība, jo D8 skrūve ir kā malkas skaldāmais ķīlis - praktiski ar garantiju notiks koka šķelšanās pa šķiedrai, agrāk vai vēlāk. Tādam diametram caurums jāurbj ne jau ieskrūvēšanas viegluma dēļ, bet gan stiprinājuma izturībai. Ja izurbj, savukārt, tad ieskrūvēt var ar jebkuru skrūveni. Es to lielo griezi un voltus saprotu tikai urbšanas dēļ, skrūvēšanai tāda pilnīgi un galīgi nav vajadzīga.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: gunbox (---.bn.ngn.lv)
Datums: 28/08/2012 10:23

aaaa
Bet tas piemērs jau nav par to, ka tā ir jādara, bet cik jaudīgs ir urbis. No skolas atceros, ka bija pat standarti, ka tik un tik tālu no tāda un tāda izmēra koka sagataves gala jāsāk urbt jebkurai skrūvei caurums. Bet ne par to ir runa. ;)

Papētiju youtubā to Makitas triecienskrūvgriezni. Es teiktu tā - nav demāts darbam pie remonta, bet gan ērta ierīce, lai ikdienā kaut ko pieskrūvētu. Pārāk lēns.

Linkos interesanti piemēri salīdzinot Bosch un Makita
[www.youtube.com]
[www.youtube.com]

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 28/08/2012 10:48

Es busu nameli 'saskruvejis' ar sadu -
[www.hilti.com]

tikai vecas paaudzes,vismaz gadus cetrus triekts dien-diena pa objektiem un turpina vel kalpot nevainojami sadzivei,izskatas nenokaujams aparats,izskatas ari specigi triecienizturigs,jo pasam kritis vairakas reizes no metrus tris augstuma ka uz betona,ta koka seguma ... baterejas ari vel original kalpo,tiesa jau izskatas sasedusas,bet ar divam nekada vaina,uzladejas nepilnas pusstundas laika

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 28/08/2012 11:28

Es kā Bosch lietotājs pirmajā video redzu nu tādu lažu, ka maz neliekas - Bosch ir ieslēgts 1. ātrumā, kas domāts skrūvēšanai, ne urbšanai, Makita, savukārt, griežas krietni ātrāk. Bosch 2. ātrums ir vismaz 2x ātrāks par 1. , līdz ar to arī urbšanā tas stabili būtu vinnējis. Otrajā video, savukārt, izskatās, ka Boscham aķis neķerrā - vai nu ir beigts, vai kas tāds, turklāt skrūve tiek skrūvēta šķībi, kas kokā ir ļoti liela atšķirība no Makitas gadījumā skrūvētas pilnīgi taisni.
Kā man reiz teica kāds fotogrāfs - neskaties spoguļkameru pēc tā, ko tā spēj, jo augsta līmeņa kameras visas spēj apmēram vienu un to pašu - skaties kā tā sēž rokā, kāds ir fīlings to turot un lietojot. Es teiktu skrūvmašīnu gadījumā ir tieši tas pats - visas viņas no augšējā plaukta būs labas, jāpaņem rokā un jāskatās, kas kuram patīk.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: gunbox (---.bn.ngn.lv)
Datums: 28/08/2012 13:17

aaaa
Redz augšējā plauktā viņas būs ergonomiskākas jebkurā gadijumā. Un jo ergonoiskāka, jo dārgāk izmaksās. Mani arī interesē visādas fiškas, kuras kvalitatīvākiem instrumentiem būs pārdomātākas. Teiksim magnēts galvā, akumulatoru uzlādes/izlādes indikators, ātrumu pārslēgšanas ērtība un kvalitāte. Kaut vai beidzot skaņa, kad pie uzsktādītās slodzes sāk neskrūvēt. Man Ferm mašīnai ir pamatīgs tarkšķis, bez maz vai kā no pneimatiskā instrumenta. Kā arī slodzes maiņa ir neparocīga un jāpieliek lielāks spēks, lai pārslēgtu.
Bet tajā pašā laikā jautajums vai Makitai lētākajam ir tādas fiškas? Vai tomēr par to summu labāk paņemt zaļo Bosch. Galu galā Makita jau ir profesionāls darba instruments. Dzīvokļa remontam varbūt tāds nemaz nav vajadzīgs kaut arī būtu jaudīgāks.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******    *******   **    **  **     ** 
 **        **     **  **     **  **   **   **     ** 
 **        **     **  **     **  **  **    **     ** 
 ******     ********   ********  *****     **     ** 
 **               **         **  **  **    **     ** 
 **        **     **  **     **  **   **   **     ** 
 **         *******    *******   **    **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727