UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Mūra krāsns izbūve
Autors:
Endijs
(80.232.213.---)
Datums: 15/11/2012 09:58
Sveiki!
Esmu izmeklējies visās iespējamās Rīgas bibliotēkām vecās grāmatas par krāsns izbūvi, bet neko neesmu atradis! Tad nu tā, ir doma izbūvēt jaunu krāsni no ulmaņlaiku srakanā ķieģeļa ar 3 vertikālām sildcukām, tā kā jau agrāk esmu pārmūrējis plīti un sildmūri laukos, tad aptuveni zinu kā tas darāms! Taču problēma ir citā apstāklī, rodas jautājums vai manis uzrasētais variants dzīvē reāli darbosies, jo pievadkanāls no krāsns līdz skurstenim būs aptuveni 2.5m garš, vai pietiks vilkmes??? Pēc idejas pievads līdz skurstenim nedrīkst pārsniegt 1/4 no skursteņa garuma! Pašlaik ir pieslēgta pirts krāsns ar 150mm diametra trubu aptuveni 80cm no dūmvada, vilkme ļoti laba!
Man ir rasējums ar izmēriem u.c., taču nevaru to te pievienot, ja kāds zina kā, lūdzu pastāstiet! Varu aizsūtīt arī uz e-pastu, ja kāds atsauksies!
Esmu izmeklējies visās iespējamās Rīgas bibliotēkām vecās grāmatas par krāsns izbūvi, bet neko neesmu atradis! Tad nu tā, ir doma izbūvēt jaunu krāsni no ulmaņlaiku srakanā ķieģeļa ar 3 vertikālām sildcukām, tā kā jau agrāk esmu pārmūrējis plīti un sildmūri laukos, tad aptuveni zinu kā tas darāms! Taču problēma ir citā apstāklī, rodas jautājums vai manis uzrasētais variants dzīvē reāli darbosies, jo pievadkanāls no krāsns līdz skurstenim būs aptuveni 2.5m garš, vai pietiks vilkmes??? Pēc idejas pievads līdz skurstenim nedrīkst pārsniegt 1/4 no skursteņa garuma! Pašlaik ir pieslēgta pirts krāsns ar 150mm diametra trubu aptuveni 80cm no dūmvada, vilkme ļoti laba!
Man ir rasējums ar izmēriem u.c., taču nevaru to te pievienot, ja kāds zina kā, lūdzu pastāstiet! Varu aizsūtīt arī uz e-pastu, ja kāds atsauksies!
Re: Mūra krāsns izbūve
Autors:
Didzisp
(78.84.232.---)
Datums: 15/11/2012 10:22
Viss jau atkarīgs no skursteņa augstuma.Pie fabrikas skursteņa raus cauri pajebkurām cukām :) Rasējumu var ielikt kādā bilžu serverī un te uzlikt norādi uz to. Poemēram te [fotki.lv] Kurā pasaules malā Tu dzīvo? Ja ir interese, tad var pie manis Lielvārdē šādus tādus nestandarta apkures variantus rdzēt un literatūru es arī esmu savāci diezgan daudz par krāšņu mūrēšanu. Prieks redzēt,ka vēl kāds kautko mūsdienās štuko mūrēt, nevis bleķa buržuiku liek :)
Autors:
zx
(158.255.56.---)
Datums: 15/11/2012 10:25
files.inbox.lv
vai
[failiem.lv]
Latviešu literatūrā diez vai kas daudz būs. Meklē krievos.
Piem:
[kak-sdelat-samomu.ru]
Vai meklē PDFos jau veselas grāmatas
piem:
[pechky.ru]
vai
[failiem.lv]
Latviešu literatūrā diez vai kas daudz būs. Meklē krievos.
Piem:
[kak-sdelat-samomu.ru]
Vai meklē PDFos jau veselas grāmatas
piem:
[pechky.ru]
Autors:
zx
(158.255.56.---)
Datums: 15/11/2012 10:29
Didzisp
Buržuikas jau liek tikai atbalstam uz "ja nu kas" un cilvēki, kuriem nav vispār nekādas saprašanas par apkuri. Patreiz privātmājās kamīnmūris ir aktuāla lieta. Žēl tikai ka LV nav daudz speciālistu, kas par pieņemamu cenu un ar augstu kvalitāti to izdarītu.
Buržuikas jau liek tikai atbalstam uz "ja nu kas" un cilvēki, kuriem nav vispār nekādas saprašanas par apkuri. Patreiz privātmājās kamīnmūris ir aktuāla lieta. Žēl tikai ka LV nav daudz speciālistu, kas par pieņemamu cenu un ar augstu kvalitāti to izdarītu.
Mūra krāsns izbūve
Autors:
Endijs
(80.232.213.---)
Datums: 15/11/2012 10:44
Lūk, saite uz rasējuma skici... skurteņa izmērs h=7 - 8m
[failiem.lv]
Didzip, es šīs ned. nogalē braucu uz laukiem - Madonu, tā ka man būtu pa ceļam ieskriet un mazliet pakonsultēties + varbūt kko no sakopētiem materiāliem dabūt attiecīgi manai situācijai! :]
[failiem.lv]
Didzip, es šīs ned. nogalē braucu uz laukiem - Madonu, tā ka man būtu pa ceļam ieskriet un mazliet pakonsultēties + varbūt kko no sakopētiem materiāliem dabūt attiecīgi manai situācijai! :]
Autors:
Didzisp
(78.84.232.---)
Datums: 15/11/2012 10:46
Kamīni jau tāda modes lita tagad.Man visvairāk tie patīk vasarā, kad tie stāv piemesti kā liela miskaste :)
No racionāla viedokļa kamīns nav pats optimālākais malkas dedzināšanas veids.Nē,nu var izmantot slēgto kurtuvi un caur riebīgi nokvēpušu stiklu raudzīties uz uguni :) Kārtīgs kamīns ir tikai ar atklātu uguni. Jā, tad tas istabā rada savdabīgu mikroklimatu,bet galīgi nav ekomomisks.
No racionāla viedokļa kamīns nav pats optimālākais malkas dedzināšanas veids.Nē,nu var izmantot slēgto kurtuvi un caur riebīgi nokvēpušu stiklu raudzīties uz uguni :) Kārtīgs kamīns ir tikai ar atklātu uguni. Jā, tad tas istabā rada savdabīgu mikroklimatu,bet galīgi nav ekomomisks.
Autors:
zx
(158.255.56.---)
Datums: 15/11/2012 11:37
Didzisp
Es runāju par kamīnkrāsni, kas teorētiski ir tas pats mūrītis, tikai ar advancētu durvi. Nezinu nevienu saprātīgi domājošu, kurš šajos laikos liktu mūsu klimata grādos pliku kamīnu. Tas tāds krievu zīmēšanas veids, nekas vairāk.
Es runāju par kamīnkrāsni, kas teorētiski ir tas pats mūrītis, tikai ar advancētu durvi. Nezinu nevienu saprātīgi domājošu, kurš šajos laikos liktu mūsu klimata grādos pliku kamīnu. Tas tāds krievu zīmēšanas veids, nekas vairāk.
Autors:
gints_
(---.balticom.lv)
Datums: 15/11/2012 11:43
man ir elektroniska grāmata "krāsnis un pareiza kurināšana", 1949 gada izdevums. Tur viss gan par podiņu krāsnīm, gan pavardiem utt... Ja beigi vajag, varu mēģināt kaut kur uzlikt. Domāju ka interneta plašumos tā jau ir atrodama...
Autors:
......
(46.109.170.---)
Datums: 15/11/2012 12:12
ir ļoti gudrs cilvēks vārdā Juris, dzīvo netālu no Rīgas- Garkalnē. tel. nr. 29114839. uzzvaniet, atradīsiet cienījamu cilveku ar ļoti lielu pieredzi jūsu diskusijas sakarā.
Autors:
aaaa
(---.csc.lv)
Datums: 15/11/2012 13:39
Nokačā grāmatu te:
[gramataselektroniski.wordpress.com]
[gramataselektroniski.wordpress.com]