UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Logu maiņa ziemā!
Autors:
Krisjanis
(---.169.24.113.mits.lv)
Datums: 03/12/2012 11:43
Sveiki! Ir plāns uzsākt remontu un mainīt arī logus. Kādi ir viedokļi un pieredze, vai var to darīt ziemā, vai labāk atlikt līdz pavaarim, lai motāžas kvalitāte būtu labāka. Mani neuztrauc, tas ka telpas varētu pārāk stipri izvēdināties un atdzist. Gavenais, vai ziemas putas iestrādātos un kalpotu tik pat labi kā siltajā sezonā.
Paldies.
Paldies.
Re: Logu maiņa ziemā!
Autors:
gints_
(---.balticom.lv)
Datums: 03/12/2012 12:13
Tiko saviem logiem liku ārējās aplodas un pāris vietās nācās pūst putas.
Biju nopircis dārgās Penosil tipa ziemas putas - bet teikšu atklāti, neskatoties uz to, ka vīkendā bija ap 0, nu galīgi man nepatika kā tās putas uzvedās - tā izplešanās notika baigi nevienmērīgi, vietām veidojot lielus gaisa burbuļus iekšā putās.
Uz paša flakona arī rakstīts ziemas putas un -15, bet, kad lasa preces "instrukciju", tur rakstīts iestrādes temperatūra no +5. Ir aizdomas, ka tās ziemas putas ir viena liela figņa - tās pašas "parastās", tikai dārgāk, bet var jau būt, ka es kļūdos.
Redzot šo, es tomēr logus ziemā neliktu. Var jau būt, ka man trāpījās sūdīgas putas, bet, nu nezinu...
Tūlīt gan kāds teiks, ka logi nav jāliek uz putām vispār, un droši vien, ka taisnība viņiem vien būs.
Biju nopircis dārgās Penosil tipa ziemas putas - bet teikšu atklāti, neskatoties uz to, ka vīkendā bija ap 0, nu galīgi man nepatika kā tās putas uzvedās - tā izplešanās notika baigi nevienmērīgi, vietām veidojot lielus gaisa burbuļus iekšā putās.
Uz paša flakona arī rakstīts ziemas putas un -15, bet, kad lasa preces "instrukciju", tur rakstīts iestrādes temperatūra no +5. Ir aizdomas, ka tās ziemas putas ir viena liela figņa - tās pašas "parastās", tikai dārgāk, bet var jau būt, ka es kļūdos.
Redzot šo, es tomēr logus ziemā neliktu. Var jau būt, ka man trāpījās sūdīgas putas, bet, nu nezinu...
Tūlīt gan kāds teiks, ka logi nav jāliek uz putām vispār, un droši vien, ka taisnība viņiem vien būs.
Autors:
aaaa
(---.csc.lv)
Datums: 03/12/2012 12:23
Penosil ir krutka, putas jāņem tikai Makroflex. Nu nav jau vēl tik šausmīgi auksts - ja putu baloniņš ir istabas temperatūrā - kur problēma?
Autors:
Dzindzis
(---.mt.lv)
Datums: 03/12/2012 12:36
Uz putām sen neviens logus neliek. Tev tur pie ezera pūtīs caur tikai tā:))
Autors:
Krisjanis
(---.169.24.113.mits.lv)
Datums: 03/12/2012 13:21
Dzindzis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Uz putām sen neviens logus neliek. Tev tur pie
> ezera pūtīs caur tikai tā:))
Man gan škiet, ka visi logu kantori to vien tik dara. Un tūlīt kāds drošvien teiks, ka tā ir haltūrēšana :)
-------------------------------------------------------
> Uz putām sen neviens logus neliek. Tev tur pie
> ezera pūtīs caur tikai tā:))
Man gan škiet, ka visi logu kantori to vien tik dara. Un tūlīt kāds drošvien teiks, ka tā ir haltūrēšana :)
Autors:
gints_
(---.balticom.lv)
Datums: 03/12/2012 13:22
Nu es speciāli to balonu tikai pirms pašas pūšanas no siltas istavas ārā nesu, bet, kā jau rakstīju, vietām putas veidoja ļoti lielus gaisa burbuļus sevī iekšā. Vietām bija ok, vietām man tie ziepju burbuļi putās iekšā galīgi nepatika. Pūšot citu penosilu iekštelpās problēmas netika novērotas. Līdz ar to norakstīju to uz zemo temperatūru - kaut gan fizikālu izskaidrojumu kapēc lai zemā temperatūrā būtu lielāki burbuļi nekā siltā neredzu.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 03/12/2012 14:46
Problēma ar putām vairāk no tā, ka cešas aizpūst pat 10+ cm spraugu un vēl atstājot to pēc tam atmosfēras iedarbībai. Normāli pielaide ir 2 cm tikai (kopā, t.i pa 1 cm katrā pusē).
Autors:
Rx
(91.188.39.---)
Datums: 03/12/2012 15:49
Fizikāls skaidrojums ir sekojošais: Pēc izpūšanas izpūstajā masā sākumā veidojās mazi burbulīši kuri pieaug izmērā, ko nosaka ķīmiskie procesi. Un strauji notiek cietēšanas fāze. Burbulītis ir gāze, kurai iekšā spiediens, tā lielumu ierobežo spraiguma spēki vielai, kas to apņem. Ja masa ir silta, burbulīša lielums tiek ierobežots ar apvalka strauju cietēšanu. Aukstā laikā masa ir ilgi šķidra. Burbulīši palielinās tik, kamēr apvalks pārplīst un tādējādi burbulīši apvienojās lielā burbulī! Tāpēc pūšot biezā slānī, kur iekšpusē cietēšana apgrūtināta, notiek tas pats efekts.Pie tam, burbulīšu veidošanās ir atkarīga no gaisa-virsmas mitruma. Putu līmei ( [www.ceresit.net] ) ir līdzīgs sastāvs. Un mitrums ir putu veidošanās veicinošs faktors. Tāpēc jāpūš plānākā slānī. Un pēc tam papildinot ar jaunu kārtu. Tā arī veidojās starp pūšanas reizēm labāka vēja aizsardzība- izolācija. Un tāpēc arī nav ieteicams putas apgriezt, jo tas pasliktina vēja caurlaidību. Labs meistars iepūš putas tik, lai tās izplešoties ieņemtu vajadzīgo telpu, bet ne vairāk. Tāpēc logu meistari strādā ar vienas firmas putām, tā iegūstot meistarību iepūšanā...
Autors:
eb
(80.233.222.---)
Datums: 03/12/2012 16:32
es gan logus neliku, bet vakar bija ikurāt identiska problēma ar penosil putām. temperatūrā ~+1 grāds.
paliku dusmīgs, izrājos gan uz balonu, gan putu pistoli, abus sakratīju, iesviedu kaktā, pēc tam aizgāju pakaļ, apgriezu balonu otrādi un mazu brītiņu papūtu ārā tikai gaisu un, kā smejies, putas sāka nākt ārā tādas, kā viņas ir parasti - blīvas ar maziem burbulīšiem.
paliku dusmīgs, izrājos gan uz balonu, gan putu pistoli, abus sakratīju, iesviedu kaktā, pēc tam aizgāju pakaļ, apgriezu balonu otrādi un mazu brītiņu papūtu ārā tikai gaisu un, kā smejies, putas sāka nākt ārā tādas, kā viņas ir parasti - blīvas ar maziem burbulīšiem.
Autors:
Rx
(91.188.39.---)
Datums: 03/12/2012 16:59
Putas vienmēr nāk ārā ar maziem burbulīšiem. Lielie burbuļu ieslēgumi rodas pēc laika! Par to esamību var pārliecināties pēc putu sacietēšanas, tās apgraizot.