UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Ūdens filtri (vajag padomu)
Autors: E (212.93.100.---)
Datums: 01/01/2013 13:16

Situācija:
Vairākus gadus lietoju dziļurbumu ar ūdens mīkstināšanas iekārtu. Viss apmierināja, izņemot to, ka reizēm ienāca kāds smilšu grauds un pēdējā laikā gadījās dienas kad ūdens nāca ar tādu bāli pelēku nokrāsu (it kā nedaudz piens būtu piejaukts). Garšu tas neietekmē, bet nu izskatās ne pārāk labi. Tas pelēkais ir zilais māls + kaut kas no dolomīta. Tādi ļoti sīki puteklīši, kas droši vien izskalojas no ūdens slāņa grunts, kur atrodas urbums. Tas parasti notiek, kad ir kaut kādas svārstības grunsūdens līmeņos.

Pirms nedēļas nolēmu uzlikt mehānisko filtru, lai to visu novāktu. Paņēmu Depo 10 collu caurspīdīgo plastmasas filtra korpusu, ieliku iekšā balto filtru, kas paredzēts sīkajām daļiņām (10 mikroni laikam). Sākumā viss ideāli 2 dienas ūdens dzidrs kā kristāls, bet trešajā dienā viss atkal nāk cauri. Nodomāju, ka varbūt filtru ieliku šķībi, vai tas kā savādāk bojāts. Nopirku citu ieliekamo filtru, tādu kurā iekšā vēl papildus smiltis. Laikam šo:
[junkorsfiltri.lv]

Arī tas pats variants: 2 dienas ūdens kristāldzidrs, tad viss pa vecam. Filtrus izņemot, tie izskatās normāli. Nu tādi pavisam nedaudz pelēcīgāki palikuši, bet nekas nekur nav baisi aizaudzis. Ielicis arī tos it kā esmu pareizi un hermētiski. Patēriņš 3 dienu laikā bija tikai kādi 200-300 litri.

Kāds var pateikt kur ir problēma? Varbūt man vajag virves filtru? Veikalā gan teica, ka tas būšot sliktāks par to balto junkora. Mainīt filtru katras 3 dienas būtu pilnīgi bezjēdzīgi.
Padalieties ar pieredzi.

Re: Ūdens filtri (vajag padomu)
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 01/01/2013 13:44

Man gan nav lielas pieredzes, bet redzētie 2 veidu filtru elementi:
a) no bieza uztītas auklas slāņa piesērē, līdz "aiziet ciet";
b) no ultraplāna sintētiska materiāla piesērē tikai mazliet, pēc tam tanī rodas arvien lielāki caurumi.

Re: Ūdens filtri (vajag padomu)
Autors: aaaa (79.146.28.---)
Datums: 01/01/2013 17:27

Varbuut filtru nevajag mainiit, bet tikai izskalot zem tekosha uudens? Ja filtrs buus rupjaks par nogulshnju izmeru, filtreshanas tik un ta var but sekmiga, jo reaals filtreejoshais materiaals ir pashas nogulsnes. Smalkais ir kaut kaadas sinteetiskas membraanas ar kontroleeta izmeera caurumiem un, varbuut, ka ir taa, kaa Vienstaavs saka, ka caurumi ar laiku palielinaas. Pameegjini to strikju kaartridzhu ielikt un paskaties, kas notiek. Ja vareetu pa reizei izskalot filtru, tas nebuutu nemaz tik slikti. Ljoti smalkas daljinjas parasti arii ljoti leeni sedimenteejas, liidz ar ko cereet, ka duljkjainums urbumaa pazudiis ir naivi.

Re: Ūdens filtri (vajag padomu)
Autors: Hmm (213.180.114.---)
Datums: 01/01/2013 18:02

Katru trešo dienu filtru skalot :) Nē, varētu būt pilnīgi pareizi, jo man ir filtrs ar 30kg īpašām filtrācijas smiltīm, to ir vēlamas katru nedēļu "skalot".
Tā vietā, lai pirktu filtrus un kartridžu vajadzēja paņemt 1.5l ūdens aizvest uz analīzēm, bet pat bez tā izskatās ka šie parasti filtri netiek galā ar tādu ūdeni, ja negribi vēl kaudzi naudas iztērēt viskautko tad būs vien jāskatās ūdens analīzes un vadoties no tām jāmeklē piemērotākais risinājums.

Re: Ūdens filtri (vajag padomu)
Autors: Rx (77.38.137.---)
Datums: 01/01/2013 18:41

Kad mums urba dziļurbumu, pirms 30 gadiem.... arī pumpējot nāca balts ūdens. Jo urbums ir dolomīta- māla slānī. Uzlikām centrbēdzes sūkni un dienu un nakti, vairākas nedēļas-mēnesi pumpējām. Palika tīrs. Kaimiņam urba vēlāk. Bet tad jau pielietojām citu tehniku: ar jaudīgu gaisa kompresoru, ielaižot cauruli līdz urbuma dibenam, palaidām gaisu: Ūdens ar gaisu sakūla visu kas kuļams, nāca pa augšu ārā...tā ilgāku laiku putojām. Pēc tam ar sūkni jau ātrāk nāca tīrs ūdens. Nekad vairs nav nācis duļķains. Būs vien tā arī Jums jāapstrādā urbums....Jo citādi mūžīgā cīņa ar filtriem.

Re: Ūdens filtri (vajag padomu)
Autors: E (212.93.100.---)
Datums: 02/01/2013 00:33

Rx, kad man uztaisīja urbumu tad es arī 2 diennaktis ar pilnu jaudu pumpēju ūdeni un dabūju visu to balto prom. Zinu, ka tagad atkārtojot šo procedūru uz kādu laiku būs labi. Mani satrauc cits jautājums -es gribu saprast kur es esmu kļūdījies ar filtru un kā mehāniski attīra ūdeni no šādām smalkām frakcijām.
Nesapratu to repliku par analīzēm un 30kg smiltīm kas tiek skalotas katru nedēļu. Man ir lieliski skaidrs kas veido duļķainību, turklāt esmu savulaik veicis arī pilno analīzi laboratorijā. Kā arī man ir ūdens mīkstinātājs/atdzelžotājs kas skalojas katras 10 dienas. Tur iekšā nav smiltis bet tā saucamie sveķi - speciāls reaģents. Fiziku un ķīmiju skolā arī mācījos.

Re: Ūdens filtri (vajag padomu)
Autors: E (212.93.100.---)
Datums: 02/01/2013 00:34

Būs jāpamēģina 5 mikronu auklas tipa filtrs.

Re: Ūdens filtri (vajag padomu)
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 02/01/2013 10:47

Pie stipri piesāņota ūdens jebkurs filtrs aizsērēs, ja tas kalpos kā filtrs. Tikai izsūknēsana nelīdz. Vajag "skalot".

Re: Ūdens filtri (vajag padomu)
Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 02/01/2013 12:12

E - ja Tev caur visu šo brīnumu " ūdens mīkstinātājs/atdzelžotājs kas skalojas katras 10 dienas" iet cauri duļķains maisījums, tad jāsāk ar to ka kautkas nenostrādā.
"ūdens mīkstinātājs/atdzelžotājs" - savādāk tiek saukts arī par ūdens attīrīšanas iekārtu.
Atbilstošī sākotnējām analīzēm tiek izdomāts ko bērt iekšā "Zilajā Skābekļa balonā" vai tie ir sveķi, vai kautkādas dūņas / smiltis. (tur bija daži varianti).
īsāk sakot Sveķi piesaista to kas var veidot duļķainību, un normālā gadījumā skalojot ar Sāli tā piesaistītā duļķainība tiek aizskalota prom un nākamās 10 dienas atkal ir ok.
Iespējams Tev nenostrādā skalošana (saukta par reģenerāciju), mazums kautkas sagājis sviestā.
Iespējams Tev siltā ūdens boilerī ir kaļķis iekšā (to ar derētu reizi gadā atskrūvēt un paskatīties kas kā).
Bet visticamāk tie ir kautkādi nosēdumi trubās, jo ja ūdens ir šķietami tīrs un pēkšņi parādās duļķis, tad tas var parādīties pie spējām spiediena izmaiņām. (eksperments - ieberam 1 Litru burcinā nedaudz smiltis, ielejam 3/4 ūdens, noliekam uz galda pēc dienas apskatamies. Itkā tīrs, tad sakratam un pavērojam kas notiek). Iemesls varbūt sūknis čakarējas.
Esmu dzirdējis runājam ka dolamīta tuvumā - iegremdējamie esot ļoti slikti sūkņi, salīdzinoši ātri lāpstinas nokalpo, un pēcāk sūkni nevar dabūt ārā no urbuma...
Un var jau būt ka nepiecišams vienkārši notecināt ūdeni, Vasarā Tu to dari Laistt Dārzu, Zālīti utt. a vot ziemā klusums...
kautkā tā :)

Re: Ūdens filtri (vajag padomu)
Autors: E (212.93.100.---)
Datums: 02/01/2013 19:49

ruukiitis, par to ūdens notecināšanu un ziemu tev ir pilnīga taisnība. Turklāt kā lasīju, tad šī vasara bija viena no mitrākajām pēdējos 100 gados un man ne reizi nesanāca zālienu vai dārzu laistīt.
Tikko Depo iepirku dažus savienujumus, lai pa tasno no urbuma ar max plūsmu varētu notecināt ūdeni uz grāvi kādu diennakti. Testam paņēmu arī auklas filtru uz 5 mikroniem, redzēs kāds tas būs.
Rx ieteiktā skalošana protams ir efektīvāks veids, bet nu tas galējas nepieciešamības gadījumā un tikai vasarā.

Par pārējo gan šoreiz nebūs. Sveķi mani interesējošo duļķainību nepiesaista, tur ir vienkārša ķīmiska formula, ko viņi piesaista (un vēlāķ ar NaCl šķīdumu atdod). Sveķi noņem dzelzs oksīdu un visādus jonus. Trubas ir tīras, turklāt tur veidojas savādāka veida nosēdumi. Boileris nav pie vainas, jo skatījos tikai auksto ūdeni. Reģenerācija strādā normāli,

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **     **        **   ******   
 **        **        **     **        **  **    **  
 **        **        **     **        **  **        
 ******    ******    **     **        **  **   **** 
 **        **         **   **   **    **  **    **  
 **        **          ** **    **    **  **    **  
 **        ********     ***      ******    ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727