UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

No kā sastāv Erlīts?
Autors: Aigars A (87.110.240.---)
Datums: 02/01/2013 12:20

Vēlos uzkomponēt kaut ko analogu Erlītam.
Man ir pieejams amonjaks(šķidrums, ko lietoja kādreiz lauksaimniecībā) un vara vitriols(zils kristālisks)
Vēl jau kaut kas no dzelzs vajadzīgs laikam?
Kādreiz uz iepakojuma Erlītam bij minēts sastāvs, tagad nav, tāpēc jautāju.
Vai kāds var dot norādi uz literatūru, vai kādu citu avotu šajā jautājienā?

Re: No kā sastāv Erlīts?
Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 02/01/2013 12:29

No kādiem trim erlītiem amonjaku bija jāpievieno tikai vienam. Tie, kas tieši piesaistās kokam, esot vara un hroma joni. Gatavs taču nav pārāk dārgs, tikai jāpērk nevis gatavs šķidrums veikalos, bet sausā maisījuma paciņas tieši Relikā.

Autors: aaaa (81.43.237.---)
Datums: 02/01/2013 14:12

Nav iisti skaidrs, kas tur ir. Oranzhais noteikti satur hromu 6 dihromaatjona veidaa. Amonjaks briivs tur nav, jo nesmird nemaz. Vai ir varsh? - nezinu, ir aizdomas, ka ir veel kaut kaadi bora savienojumi klaat. Spiedienimpregneeshanai gan izmanto varu - bet tur ir vara kompleksi ar organiskiem amiiniem, ne amonjaku. Agraak bija arseens (vecie telefona stabi, dzelzcelja gulshnji utt), to aizliedza - nu nepuva gan tas koks 200 gadus.
Es ari ieteiktu nemociities un nopirkt gatavu - nu cik tad vinjsh tur daargs, lai gan...ja daudz jaasmeeree, aiziet diezgan daudz. Relikas vechi tomer ar koksnes aizsardzibu nodarbojas desmitiem gadu un visa pamataa ir diezgan nopietni un ilgi peetiijumi. Pliks vara vitriols, man domaat, pat ar amonjaku sajaukts, koksnee necik neiesuucas un varbuut, pat ja iesuucas, nepiesaistaas un tiek izmazgaats aara.

Autors: Aigars A (87.110.240.---)
Datums: 02/01/2013 16:04

Ja atklāti,ir vēlme lētāk izbraukt cauri. Pirmkārt-esmu nebiezais, otrkārt-puse kompozītu jau ir, treškārt-to kvadrātu sanāk daudz.Tas nu tā. Dod die's atmiņu, kaut kādā padomjlaika mācību grāmatā
visa šī gudrība bij iekšā.
Kāpēc esmu ieciklējies uz Erlītu? Vnk. tāpēc, ka šķiet šī manta izturējusi laika pārbaudi.Ir pāris lietas, kuras stāv kā vakar liktas jau apm. 30 gadus.

Autors: aaaa (81.43.237.---)
Datums: 02/01/2013 16:47

Antiseptizet vajag tikai zem klajas debess esoshas koka detaljas un taadas, kas pakljautas kontaktam ar zemi/mitru betonu utt. Karkasa ekas konstrukcijas neviens neantiseptizee. Koka karkasa eekaa vieniigaas detaljas, ko ir ieteicams antiseptizet ir vainagsija uz pamatiem un jumta apliisteejums, ja jumts paredzets no metaala. Neko citu.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (213.226.141.---)
Datums: 02/01/2013 18:34

Antiseptiķis ar laiku izskalojas, jā tas pagarina koka mūžu, bet koks notrupēs tā vai tā.

Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 02/01/2013 22:22

Vietējā gaterī dragā ar vara vitriolu un borksābi, nepateikšu gan proporcijas. Amerikāņu flotes recepte - 60% boraks, 40% borskābe. Borāti labi der trupes apkarošanai, bet zem ūdens izskalojas.
Vienam no erlītu sausajiem maisījumiem nāk līdzi maza pudelīte ar amonjaku.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.