UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kaimiņu smakas manā dzīvoklī
Autors: Anti - tobacco (194.132.132.---)
Datums: 04/01/2013 12:40

Steidzami vajadzīgs kompetents padoms, jo pacietība sāk beigties.

Problēma ir tāda, ka vannasistabā un tualetē nāk iekšā kaimiņa (-u) cigarešu dūmu smaka, kas man kā nesmēķētājam nav paciešama.

Situācija sekojoša - dzīvoklis atrodas 16 stāvu mājā (franču projekts), ventilācijas šahtas gals dzīvoklī sadalās un iet uz hauzi un vanneni. Pieņemu, ka kaimiņu dzīvokļos ir līdzīgi.
Līdz šovasarai viss bija normāli, bet tagad šķiet, ka kāds kaimiņš ir vasarā veicis remontu un iebūvējis savā dzīvoklī piespiedu ventilāciju ar mega spēcīgu ventilatoru, kas darbojas kopā ar gaismas slēdzi. Smakas nēk iekšā viļņveidīgi, laikam tad, kad sēž uz poda, liek brūno un velk smēķi vai arī kaut ko dara vannenē. Naktī vannenes durvis var turēt vaļā - smaka iekšā nenāk, jo kaimiņam ir labs miegs un caureja nav.
Respektīvi - vai nu visu laiku jātur vannenē durvis ciet, lai dzīvoklis nepiesmird, vai arī jātaisa dzīvoklī caurvējš, lai smaku pa ventilācijas šahtu dabūtu prom.

No namu pārvaldes bija atnācis štata skursteņslauķis - cik gurds atnāca, tik gudrs aizgāja, tolka absolūti nekāda. Viņš neko nevar padarīt.

Jautājums - vai ir vēl kādi tehniski risinājumi (izņemot piespiedu ventilācijas izbūvēšanu manā vannenē) šīs problēmas risināšanā? Vai arī vai ir kāds iespējas ar namu pārvaldes palīdzību piespiest vainīgo kaimiņu demontēt savu propelleru?

Re: Kaimiņu smakas manā dzīvoklī
Autors: pamats topošais (213.175.95.---)
Datums: 04/01/2013 13:20

Neko dižu neieteikšu. Varētu kādu pretvārstu uzlikt, lai tikai no sava dzīvokļa vārsti verās. Jo stiprāk viņš laidīs iekšā savējo, jo vairāk vārsts aizvērsies.
Iesaku doties uz veikaliem un painteresēties par risinājumiem.

Re: Kaimiņu smakas manā dzīvoklī
Autors: Alvisss (80.81.57.---)
Datums: 04/01/2013 14:05

Ja ir daudz brīvā laika, stabila nervu sistēma, kā arī, vismaz, pamatzināšanas juridiskos jautājumos (ideāli šādam gadījumam der pensionēts jurists), tad var sākt oficiālu saraksti ar namu pārvaldi. Visam vajag rezultēties ar vainīgā dzīvokļa atrašanu. tad oficiālu vēstuli šamējam un būvvaldei par nelikumīgu būvniecību (šaubos, ka viņš ir saskaņojis piespiedu ventilāciju) un uz tiesu. Nodarbošanās uz ka'du gadu točen.
Bet tā var ielikt savā dzīvoklī ventilācijas šahtām pretvārstu.

Re: Kaimiņu smakas manā dzīvoklī
Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 04/01/2013 15:51

Pret spiedienu der tikai pretspiediens. Nezinu, vai arī 16-stāvenēm, bet zemākām mājām katra stāva ventilācijas kanāls bija neatkarīgs. Tiesa, tieši atdalošajās starpās mēdza taupīt ķieģeļus un diez vai arī bloku gadījumā savienojumus blīvēja rūpīgi. Mūsdienās par pārdesmit EUR var nopirkt pie USB slēdzamu endoskopu, tādu var pabāzt no sava gala un palūkot vismaz tuvējo apkārtni. Bez ventilācijas daudzstāvenēs ir trubu šahtas, tās gan visiem kopīgas, tiesa, tādu noblīvē un līdz nākamajam santehniķu lauzienam miers.

Re: Kaimiņu smakas manā dzīvoklī
Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 04/01/2013 15:57

Sākot ar 19.95 EUR:
[www.idealo.de]

Re: Kaimiņu smakas manā dzīvoklī
Autors: gogens (87.110.100.---)
Datums: 04/01/2013 16:34

Man tas pats jau pusgadu. Nav tur nekādas izejas. Aiztaisīju ciet lūku un tagad ievadu virtuves ventilācijā. Ja arī tur kāds uzliks stipru ventilātoru, tad būs arī tā jātaisa ciet un jātaisa piespiedu cauri sienai uz āru. Jo no āra jau neviens vairs ar spēku iekšā neko nepūtīs. Pretvārsti nav tik hermētiski. Un likt kādus elektriski regulējamus no zemūdenēm būs vēl sarežģītāk.

Re: Kaimiņu smakas manā dzīvoklī
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (213.226.141.---)
Datums: 04/01/2013 18:27

Jāvēršās pie saemas, lai steidzīgi pieņem likumu, ka smēķēt drīkst VIENĪGI UN TIKAI UZ BALKONA VAI LODŽIJAS. Bet dzīvojamās telpās, ja ar gāzes analizātoru no dzīvokļa caur atslēgas caurumu tiek izvilkts cigarešu dūmu smārds - īpašniekam vai īrniekam uzliek sodu 1000Ls apmērā vai arī dzīvoklī tiek atslēgta elektrība, lai iedzīvotājs nevar iedarbināt piespiedu ventilāciju, kas traucē citiem dzīvot.
Jāmeklē interneta portāls - manabalss vai kā
Tehniski novērst smaku pārspiedienu varar vēl lielāku pretspiedienu... iznāk tā, ka tev jāuzstāda ventilātors, kurš gaisu ņem no ārpuses, lai nedzesētu sev telpu un nezustu enerģija, kurš ieslēdzas tad... respektīvi to ieslēdz spiediena maiņa... tiko gāzes sāk dzīties tavā telpā, tad ieslēdzas ventilātors, kurš izslēdzas pēc 15...20min un tad cikls atkārtojas... ja ar spiedienu viss kārtībā... gaiss iet no tevis ... tad ventilātors nestrādā.
Es domāju, ka jautājumu vienkāršāk atrisināt tehniski nekā juridiski.

Re: Kaimiņu smakas manā dzīvoklī
Autors: gogens (87.110.100.---)
Datums: 04/01/2013 22:11

Jāmūrē tik ciet. Pat 5 stāvu mājā vismaz 2 uzliks ventilatorus, un iedzīvotāji mainās un katrs jaunais atkal taisa remontu un atkal liek ventilātorus gan tualetē, gan virtuvē. Un cigarešu dūmi iet pret vēju un arī ēdienu smakas. Nav jau jēgas uzsākt sacensību, kuram spēcīgāks ventilātors un labāka automātika. Ja liek ventilatoru, tad jābut savam kanālam un vecie standarti ar vienu kanālu domāti pašplūsmai konvekcijas ceļā un arī tad, kad vēl normāli kurināja.

Re: Kaimiņu smakas manā dzīvoklī
Autors: autoram (83.241.43.---)
Datums: 07/01/2013 21:30

Tev tās kaimiņa smakas neparādās tad, kad tu savā virtuvē nosūcēju ieslēdz? Ja tev labi logi/durvis, un visi ciet, tad var sanākt tā, ka virtuves nosūcējs rauj telpās iekšā trūkstošo gaisu pa vienīgo caurumu, kas pieejams. Un vienīgais caurums varbūt ir havajas ventilācija. Tikko sev šādu parādību novēroju hruščovenē un lasīju tepat forumā, ka vēl vienam kaut kas līdzīgs bija.

Re: Kaimiņu smakas manā dzīvoklī
Autors: qwertyuiop (178.16.22.---)
Datums: 13/10/2014 21:38

Tikko saskāros ar lidzigu shaizi, mes 2. stava ostijam krievu duras cigareshu duumu no 1. staava, es pat runat negaaju, vnk ieriebu vinjai un viss, tads nu man tas raksturs! :)
Tolete un vannene uzliku aiz ventilatoriem ogles filtrus, bet pirms tam shahtaa ieleeju poliestera sveķi, ta lai notek liidz 1. staavam un smird pa visu dziivokli, nedelju no vietas pat kapnju telpa drusku smirdeeja, a mums dzivoklii O.K. ;)

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    *******    ******   **    **  ******** 
 **    **  **     **  **    **   **  **   **       
 **        **     **  **          ****    **       
 **         ********  **           **     ******   
 **               **  **           **     **       
 **    **  **     **  **    **     **     **       
  ******    *******    ******      **     **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727