UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Pagrabs no gāzbetona?
Autors:
Ansis Liepa
(178.16.22.---)
Datums: 27/07/2013 09:46
Sveiki!
kādas ir Jūsu domas par gāzbetona bloku izmantošanu pagraba sienu mūrēšanā?
Konkrētajā gadījumā gāzbetons saņems apkārtējās zemes/smilts mitrumu, bet no tiešiem lietus ūdeņiem būs pasargāts ar hidroizolāciju - plēvi vai ruberoīdu, un kopējais zemes apbēruma biezums, iespējams, pagraba griestiem virspusē vēl būs putuplasta kārta, paredzēti lai pagrabs netiktu caursaldēts.
kādas ir Jūsu domas par gāzbetona bloku izmantošanu pagraba sienu mūrēšanā?
Konkrētajā gadījumā gāzbetons saņems apkārtējās zemes/smilts mitrumu, bet no tiešiem lietus ūdeņiem būs pasargāts ar hidroizolāciju - plēvi vai ruberoīdu, un kopējais zemes apbēruma biezums, iespējams, pagraba griestiem virspusē vēl būs putuplasta kārta, paredzēti lai pagrabs netiktu caursaldēts.
Re: Pagrabs no gāzbetona?
Autors:
khe
(178.16.22.---)
Datums: 27/07/2013 12:03
Esmu redzējis joprojām stingrus, zemes virskārtā vairāk kā 10 gadus nogulējušus krievu laiku gāzbetona klučus un dažos gados apdrupušus mūslaiku aerocus, kas zem klajas debes.... Kautkas savādāks tur sastāvā, varbūt?
Autors:
Ansis Liepa
(178.16.22.---)
Datums: 27/07/2013 12:40
Aeroc u.c. mūsdienu bloki ir siltāki/vieglāki - vairāk gaiss iekšā, un mazāk betona, varbūt tapēc arī ātrāk izšķīst.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(178.16.22.---)
Datums: 27/07/2013 18:51
Ja runa ir par atsevišķi stāvošu pagrabu, tad var riskēt, taču būvniecības normas aizliedz izmantot silikātmateriālus mitrās un caursalstošās nesošajās konstrukcijās, jo tiem nevar nodrošināt salizturības rādītājus.
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 27/07/2013 22:57
Neesmu inženieris par konstrukciju stiprību, bet kaut kā negribētu likt tādu mantu zemē, kur veidojas tīri solīds spiediens no malām un augšas un visam pa vidu mitrums (mākslīgi nodrošināt labu hidroizloāciju ilgā periodā ir tāds šaubīgs pasākums), kurš tomēr gāzbetonam nenāk par labu, jo īpaši sals.
Replika par hidroizolācijām. Es teiksim neesmu tik drošs, ka vertikālās hidroizolācijas vispār ir nepieciešamas, jo ja tas ir pagrabs augļiem dārzeņiem, tad mitrums pagrabā ir tikai pluss. Pagraba mikroklimata veidošana ir diezgan smalka padarīšana. Katrā ziņā pilnīgi droši zinu, ka sauss pagrabs galīgi neder tādām kultūrām kā kartupeļi, bietes, āboli. Kaut kur esmu saskāries ar situāciju, kad vacajā pagrabā ielēja glītu betona grīdu ar kaut kādām piedevām un pēc tam nācās šad un tad laistīt to grīdu, lai būtu pietiekošs mitrums.
Es taisīju pagrabu bez jebkādām hidroizolācijām, uz veciem pagraba pamatiem, sienas paaugstināju no laukameņiem un visu ko var ielaist betonā. Mitrums diezgan labs, bet pēdējos ābolus izmetu ārā kaut kad jūnijā pēc jāņiem šķiet pat. Esmu apmierināts, vienīgi mazliet raizes dara elektroinstalācija tajā visā pasākumā, jo man vienreiz dēļ mitruma tur bija metāla degšana. :)
Replika par hidroizolācijām. Es teiksim neesmu tik drošs, ka vertikālās hidroizolācijas vispār ir nepieciešamas, jo ja tas ir pagrabs augļiem dārzeņiem, tad mitrums pagrabā ir tikai pluss. Pagraba mikroklimata veidošana ir diezgan smalka padarīšana. Katrā ziņā pilnīgi droši zinu, ka sauss pagrabs galīgi neder tādām kultūrām kā kartupeļi, bietes, āboli. Kaut kur esmu saskāries ar situāciju, kad vacajā pagrabā ielēja glītu betona grīdu ar kaut kādām piedevām un pēc tam nācās šad un tad laistīt to grīdu, lai būtu pietiekošs mitrums.
Es taisīju pagrabu bez jebkādām hidroizolācijām, uz veciem pagraba pamatiem, sienas paaugstināju no laukameņiem un visu ko var ielaist betonā. Mitrums diezgan labs, bet pēdējos ābolus izmetu ārā kaut kad jūnijā pēc jāņiem šķiet pat. Esmu apmierināts, vienīgi mazliet raizes dara elektroinstalācija tajā visā pasākumā, jo man vienreiz dēļ mitruma tur bija metāla degšana. :)
Autors:
Ansis Liepa
(178.16.22.---)
Datums: 28/07/2013 00:20
Paldies. Tad atliek vienīgi nodrošināt pagraba pasākumu pret caursalšanu, mitrums viens pats neko vēl sabrucināt nespēs?
Autors:
Vienstāvs
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2013 11:11
Es tomēr neriskētu. Bez tam, kā jau forumā noskaidrots, vismaz keramzītbetona gadījumā gaiss maksā vairāk par betonu. Diez vai gāzbetons šai ziņā atšķiras...