UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
apshuvums: skruuves/apaljaas naglas/enkurnaglas
Autors: maaris (---.vssa.lv)
Datums: 23/09/2005 21:47

nu tā
protams, vienkāršs jautājiens bet nu tomēr, kādas domas ?
Jāapšuj ar dēļiem (150x23 mm, diezgan mitri vēl joprojām) šķūnis.
Tā kā platums ir 15 cm, tad tiks lietotas 3 naglas/skrūves vienā dēlī, lai tas uzņēmot/atdodot mitrumu nemetās.

Ar ko labāk būtu apsūt dēļus "trīnītī" ?

1) skrūves.
- dārgāk
- vairāk laiks patērējas
- nav tik ērti kā ātri iedzīt naglu
+ tomēr stingrāk tiek piefiksēts dēlis, bet vai skrūves nerauj, dēim žūstot ?

2) ja naglas.
2.1) apaļās.
+ mazāk bojā koksni
- mēdz "nākt ārā"
2.2) enkurnieces
+ labāk fiksējas
- vairāk bojā koksni
- pie demontāšas - nav viegli
- ja caursit koksni un vajag atlocīt, šķiet mēdz lūst.

kādas domas ?

Re: apshuvums: skruuves/apaljaas naglas/enkurnaglas
Autors: andrek (81.198.143.---)
Datums: 24/09/2005 17:59

Manā rīcībā ir profesionālais naglu "šaujamais"-es viennozīmīgi esmu par naglām, savukārt kaimiņam ir labs elektriskais skrūvgriezis- tas stāv un krīt par skrūvēm.

Autors: augusts.pinkulis (87.110.240.---)
Datums: 14/11/2012 20:48

kādas skrūves izmantot? ar kādu galvu? Mēģināju enkurnaglas nav iespējams izvilkt. Ja kļūdās dēlis ir sabojāts..

Autors: gints_ (---.balticom.lv)
Datums: 15/11/2012 09:23

Nu es atkal nākošo šķūni noteikti tikai ar naglām naglotu.

Ir pieredze ar "kaķu laipu", akas vāku, un šķūni, kur skrūves (pie tam ne tās lētākās un atbilstoša izmēra) mitrā laikā kokam briestot tiek norautas ka knaukšķ vien. It sevišķu akas vākam man reāli 1/2 skrūvju norāva - saprotu, ka pats biju vainīgs - no sausiem dēļiem uztaisīju, bet lietū vākam salīstot un dēļiem briestot - rezultāts bēdīgs.

Izļurināta nagla turās labāk kā notrūkusi skrūve - šī atziņa te pat forumā jau bijusi vairākkārt izrunāta un apstiprināta.

Autors: Didzisp (78.84.232.---)
Datums: 15/11/2012 10:38

Dēļus skaidrs ka vajag sist ar visparastākajām naglām. Naglu galus nevajag atlocīt,bet piemeklēt attiecīga garuma naglas. Nezinu,kur jūs pērkat tās skrūves. Man nevienu galvu nav slapjos dēlos noravis. Vajag tak just,kas par materialu skrūvei. Pietiek skrūvi ar āmuru padauzīt,lai saprastu, turēs vai nē. Nu jā, tas laikam nav visiem dots :)

Autors: ...... (46.109.170.---)
Datums: 15/11/2012 12:58

ja iet runa par "šir potreb" produkciju visos tuvākajos veikalos, tad taisnība ir ka skrūves, dēlim briestot, trūks nost ka knakšķ vien. par naglām- esmu redzējis ulbrokas naglas, kas lokās kā svins, neiespējami iedzīt koknē. bet! esmu sev uzražojis žogu ar skrūvēm, kuras ir patiesām cinkotas+metāls ir īpaši piemērots šādām vajadzībām, nekādu problēmu. bet atkal BET! šis jautājums skar maku tiešā veidā un cik noprotams, tad diskusijas autoram tieši kapeikpišana bija jautājuma pamatā, tad nu nekā...jāpis vien būs kapeika un citiem prāts.

Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 15/11/2012 13:35

Nav svarīgi kāda skrūve - skrūves ir sausiem apstākļiem! Pēc būtības skrūve nevar būt mīksta, jo tad to nevarēs ieskrūvēt - vītni noraus. Tāpēc tās ir no tērauda. Nagla ir no pavisam cita materiāla - dzelzs.
Pie mums īstas kokskrūves veikalos prakatiski nav. Zviedrijā visas slapjiem apstākļiem paredzētas kokskrūves (terases, žogi, apšuvuma dēļi utt) ir ar ļoti šaurām galviņām, lai staigājot to ievelk kokā, nevis mēģina noraut, kā tās platgalvainās ķīniešu brīnumskrūves, ko tirgo pie mums. Pie mums visu izsaka cena, nekas vairāk, labu mantu nopirkt principā nav iespējams. Kad pirms 2 gadiem meklēju žogam nerūsējošas skrūves, ne Delvē, ne 1000 skrūvēs nebija pilnīgi nekā, sakrita ar darba darīšanām, atvedu no Zviedrijas, turklāt ļoti ievērojami lētāk, kā nepiemērotas nerūsējošās šeit.

Datums: 15/11/2012 14:19

mister iepriekšējais, aizbrauciet uz veikalu KURŠI un nopērciet atbilstošas skrūves, tiesa izmēri būs ierobežoti un cena nepatiks. bet ir taisnība par delvēm un 1000skrūvēm- "šir potreb" tiek tirgots, pie kam ķīnā ražots, kas, kā zinām no ārpuses ir tīri nekas, bet būtībā nulle.

Datums: 15/11/2012 14:21

aizmirsu uzdot jautājumu- vai tērauds un dzelzs ir divi dažādi materiāli? ja jā, tad kādas ir šīs atšķirības?

Autors: gints_ (---.balticom.lv)
Datums: 15/11/2012 14:37

Nu man ghalvas aprāva "dzeltenajām" skrūvēm, neatceros nosaukumu, bet viņas tādās dzeltenoranžās kastēs ar melniem uzrakstiem - tikai vienas mūsu tirgū tā fasē (cik es zinu), un tās nav no tām lētākajām...

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **        **      **   *******   **    ** 
 **     **  **        **  **  **  **     **   **  **  
  *******   **        **  **  **   *******      **    
        **  **        **  **  **         **     **    
 **     **  **        **  **  **  **     **     **    
  *******   ********   ***  ***    *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727