UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Par pamatu ieliešanu rudenī
Autors:
xxl2
(178.16.22.---)
Datums: 09/09/2013 07:32
Man ir jautājums par pamatu sienu ieliešanu vēlā rudenī. Vasarā es ielēju pamatu pēdu, bet tagad esmu uzsācis pamatu sienas veidņu izgatavošanu no koka dēļiem un pēc laika izskatās, ka tos reāli varu izgatavot un uzstādīt uz oktobra pašām beigām.
Kā ir ar betona liešanu vai betonam vajadzīgas kādas piedevas un par cik tas 1m3 sadārdzina?
Kā ir ar betona liešanu vai betonam vajadzīgas kādas piedevas un par cik tas 1m3 sadārdzina?
Re: Par pamatu ieliešanu rudenī
Autors:
Vienstāvs
(178.16.22.---)
Datums: 09/09/2013 07:41
Gan jau sals oktobrī vēl nebūs, kaut gan, kas gaidāms pēc šīs sasteigtās vasaras (agrais rudens pēc vēlā pavasara), kas to lai zin...
Labāk padomā par to, kā ziemā visu to konstrukciju nosiltināt tā, lai sals netiek zem pēdas.
Labāk padomā par to, kā ziemā visu to konstrukciju nosiltināt tā, lai sals netiek zem pēdas.
Autors:
AndrisL
(178.16.22.---)
Datums: 09/09/2013 09:54
Pabeidzu pamatu pēdējās kārtas betonēšanu pagājušā gada 14.oktobrī, pamatiem ne vainas. Tā kā zeme neatdziest tik ātri kā gaiss, mazi āra mīnusi vairākas dienas vecam betonam nav bīstami. Galvenais, lai pamatu sienas nestāv neapbērtas, ja paredzēts siltinājums - nosiltinātas, ja paredzēta grīda uz grunts - sabērtas un sablīvētas smiltis pamatu iekšpusē.
Pamatu sienas pa ziemu apsedzu ar dēļu viedņiem, lai sniegs pa taisno neguļ virsū, tas tāpēc, lai kūstot un sasalstot sniegam, ūdens sūktos veidņos, nevis pamatu betonā.
Pamatu sienas pa ziemu apsedzu ar dēļu viedņiem, lai sniegs pa taisno neguļ virsū, tas tāpēc, lai kūstot un sasalstot sniegam, ūdens sūktos veidņos, nevis pamatu betonā.
Autors:
hm
(178.16.22.---)
Datums: 09/09/2013 22:19
Ja uznaks sals,tad bus ziepes,bet parasti jau vel nav ne sals,ne sniegs. Es leeju nov.beigas,viss ok,nekadas piedevas neliku,bet bik piesedzu pa nakti. Uznaca neliels minuss,kur nebiju kartigi piesedzis,virskartu pabojaja. Protams,ja veidni uzlikti,jalej,bet padoma vai ir verts sasteigt un vai reali ieklausies lidz ziemai.
Autors:
raihs
(178.16.22.---)
Datums: 12/09/2013 22:43
man nepaveicās-uznāca sals. Mokas baigās-gruntsūdeņi sala ciet,veči katru rītu stundu dauzīja ledu,lai varētu strādāt. Betonam likām piedevu. neko-sacietēja normāli. Bet labāk pasteidzies,lai paspētu pirms saliem.
Autors:
xxl2
(178.16.22.---)
Datums: 12/10/2013 08:53
to: Posted by: hm (178.16.22.---)
Datums: 09.09.2013 21:19
>> ,bet bik piesedzu pa nakti.
Ar ko tu piesedzi un pie kādiem mīnusiem?
Datums: 09.09.2013 21:19
>> ,bet bik piesedzu pa nakti.
Ar ko tu piesedzi un pie kādiem mīnusiem?
Autors:
xxl2
(178.16.22.---)
Datums: 30/10/2013 06:49
Pamati tagad ir ielieti un nedēļu apžuvuši.
Jautājums: Vai man ir nepieciešams viņiem likt apkārt putuplastu vai pietiks ja es viņus noiešu ar piķi un piebēršu ar mālsmilti abās pusēs.
* Pamati tika ielieti mālsmiltī 25cm platumā un 1,4m augstumā (+pamatu pēda 60cm plata un 25cm augsta).
* Pagrabs nebūs.
Jautājums: Vai man ir nepieciešams viņiem likt apkārt putuplastu vai pietiks ja es viņus noiešu ar piķi un piebēršu ar mālsmilti abās pusēs.
* Pamati tika ielieti mālsmiltī 25cm platumā un 1,4m augstumā (+pamatu pēda 60cm plata un 25cm augsta).
* Pagrabs nebūs.
Autors:
AndrisL
(178.16.22.---)
Datums: 30/10/2013 22:52
Kā tu pamatus žāvēji? :) Tagad gandrīz vai katru dienu līst, un jo vairāk līst, jo labāk - cements reaģē ar ūdeni, palielinot tavu pamatu betona cietību. Ja būs sauss betons, būs sūdīgi pamati.
Ja ir plānota grīda uz grunts, tad jāsapilda pamati mālsmili ar rezervi, jo lietus un sals sablīvēs tavu berammateriālu.
No ārpuses ar XPS putuplastu siltina pamatus, lai taupītu mājas siltumu, nevis priekš pamatu ieziemošanas. Ja pēc projekta ir paredzēts siltināt, tad aprokot tagad, pavasarī nāksies rakt vaļā un siltināt. Kāpēc tagad negribi siltināt un tad apbērt pa perimetru ar smilti (nevis smilšmālu)? Smilts nepieciešama, lai mazinātu grunts kūkumošanās iespēju ap pamatiem?
Ja ir plānota grīda uz grunts, tad jāsapilda pamati mālsmili ar rezervi, jo lietus un sals sablīvēs tavu berammateriālu.
No ārpuses ar XPS putuplastu siltina pamatus, lai taupītu mājas siltumu, nevis priekš pamatu ieziemošanas. Ja pēc projekta ir paredzēts siltināt, tad aprokot tagad, pavasarī nāksies rakt vaļā un siltināt. Kāpēc tagad negribi siltināt un tad apbērt pa perimetru ar smilti (nevis smilšmālu)? Smilts nepieciešama, lai mazinātu grunts kūkumošanās iespēju ap pamatiem?
Autors:
xxl2
(178.16.22.---)
Datums: 31/10/2013 07:49
Nu jā -pareizāk jau viņus būtu ar puķiku aplikt šogad, bet nezinu vai paspēšu līdz saliem. Man pamati ir 87 tekošie metri un 1,40m augstumā, bet strādāju pārsvarā vien pats.
*Varbūt kāds no pieredzes var pateikt cik dienā viens cilvēks var m2 izstrādāt ???
*Un kā pareizi puķiks pie pamatiem jālīmē: ar dažām pļekām uz puķika, vai līme jānoklāj pa perimetru, vai arī pa visu puķika plāksni ???
*Varbūt kāds no pieredzes var pateikt cik dienā viens cilvēks var m2 izstrādāt ???
*Un kā pareizi puķiks pie pamatiem jālīmē: ar dažām pļekām uz puķika, vai līme jānoklāj pa perimetru, vai arī pa visu puķika plāksni ???
Autors:
khe
(178.16.22.---)
Datums: 31/10/2013 18:48
Puķiks jau parasti 1,2m garš - nez vai jēga tos apakšējos 20cm stiķēt klāt? Daudzi līmē ar putām un dībeļo tikai virszemes daļu.