UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Kā domājat Jūs? (ventilācijas sistēmas)
Autors: editable (178.16.22.---)
Datums: 23/01/2014 22:38

Pamēģini sevi iespundēt 1,5m2 mucā un redzēs vai stundu izvilksi. Es stipri šaubos.

Re: Kā domājat Jūs? (ventilācijas sistēmas)
Autors: Aigaritto (178.16.22.---)
Datums: 24/01/2014 14:32

Ventilaciju var salīdzinā ar jebkuru citu navarotu kas ir mūsu majās bez kuru varētu dzīvot...Kaut vai Vannu, Trauku mašīnu, Veļas žāvētaju utt..neiesim šoreiz galejībās :) Par parējam lietām

Ja jautajums ir par Ekonomisko ieguvumu tad es domāju tie ir vairaki gadu desmiti, bet ir viens bet komforts :)

Es pats nu jau ka 1.5 menesi dzīvoju majā un man ir Wolf CWL 400 Excelent rekuperators, ja godīgi esmu apmierinats...kamēr nav mīnusi āra elektrības patēriņš lai neteiktu vairak ir smieklīgs...tagd ka atnāca sali tad aptīte ir pieaugusi jo darbojās priekšsildītājs ..no 1 Janvāra elektrībā bija aizgājis 125 Kwh līdz vakardienas vakaram.


Bet pa lielam ir tā ka es uzskatu Ja var atļauties tad taisam sodien maju pa maksimumu Vai izdaram ta lai varētu velāk iespejas uzlikt rekuperatoru, Kondicionierus, katra istaba piekārt termostatus utt ( Labi Logi, Durvis, Siltinajums "Biezā slānī" utt. )


Man piemēram celtniecības laikā ir izmestas Trubas saules kolektoriem un arī savilktas iebūvējmā putekļu sūceja trubas...kad būs nauda tad nopirkšu putekļu sūcēju pa 500 Ls, Kad būs nauda uzlikšu saules kolektorus pa nezin cik....


Pirms pārvācos uz maju dzivoju dzīvoklī kur viena istabā gulēju ar sievu un bērniem 3 un 1.5 gads..Princia 4atā 12m2...Protams no rīta izstbā bija "cirvis" un bezgaiss, bet vai tad no tā kāds ir nomiris ????


taka secinajums ir viens Ja vari "Pacelt" Ventilacijas izbūvi tad dari to...

Savukārt ja galva nak domas par Ekonomiskajiem ieguvumiem tad aizmirsti par rekuperatoru

Re: Kā domājat Jūs? (ventilācijas sistēmas)
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 27/01/2014 19:42

" kur viena istabā gulēju ar sievu un bērniem 3 un 1.5 gads..Princia 4atā 12m2...Protams no rīta izstbā bija "cirvis" un bezgaiss, bet vai tad no tā kāds ir nomiris ???? "... tev taisnība, cilvēks kādu laiku jau var dzīvot mucā, bet... te lielais BET?
Skābekļa trūkums augošam organismam ( domāts bērnam) principā atstāj nelabvēlīgu iespaidu, jo cik zinu tad cilvēks lielākoties aug miega režīma laikā un ja notiek augšana... tad noteikti ir vajadzīgs skābeklis... ceru, ka jūs visi veseli

Re: Kā domājat Jūs? (ventilācijas sistēmas)
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 27/01/2014 21:27

Par skābeķļa ietekmi: Krievu zinātnieks Buteiko pierādīja, ka skābekļa uzņemšana nav liels skābekļa daudzums, bet pareiza elpošana! Jeb, ogļskābās gāzes pareiza attiecība asinīs, ko iegūst, "badinot" elpošanu, jeb to tā elpojot, lai būtu mazs gaisa bads ( tiem, kas nepareizi elpo...). Tā saucamā "dziļā elpošana", nepareizi to veicot, ir ļoti kaitīga un ir viena no cilvāka slimību cēloņiem. Šo teoriju apstiprina Jogu tehnikas, izgudrotājs Viļunas, daktere Streļņikova, Izgudrotājs Florovs un t.t..t.. Tie, kas dzīvo augstu kalnos, ilgāk dzīvo...jo mazāk skābekļa!. Un daudziem, aizbraucot uz laukiem, sāk sāpēt galva...Un astmatiķi.... izsargājās no lēkmēm tieši "aizturot elpu", kā tas ir Buteiko skaidrojumā. Līdz ar to, nesaku ka labi gulēt, atrasties "sasmakušā telpā", bet tikai to, ka tas pat var būt labi! Paradoks, vai ne?!>!?!!

Re: Kā domājat Jūs? (ventilācijas sistēmas)
Autors: J (178.16.22.---)
Datums: 27/01/2014 21:50

Bija vēl viens paradokss - skābekļa daudzums ārā un pieelpotā telpā praktiski neatšķiras. To cik gaiss mums liekas labs nosaka pārējie piemaisījumi.

Re: Kā domājat Jūs? (ventilācijas sistēmas)
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 28/01/2014 07:24

Nesen internetā pamanīju rakstu, kur bija teikts, ka sievietēm jāguļ ilgāk nekā vīriešiem, jo smadzeņu darbība tām atšķirīgāka - fizioloģiskajā ziņā, ne 'blondīnismā', smadzenes daiļajam dzimumam darbojas intensīvāk, jo vienlaicīgi tās spēj risināt vairākas problēmas, bet ne tikai vienu, kā vīrieši, kuru to dara pamatīgāk - tas ir iedziļināšanos problēmas būtībā. Dotā sentence netieši liecina, ka kvalitatīvs miegs ir būtiska dzīves sastāvdaļa, taču vai tai jānotiek skābekļa bada iespaidā. Skaidrs, ka miega vai organisma miera laikā skābekli vajag mazāk, jo citi muskuļi nedarbojas - metabolisms ir samazināts, bet cik saptotu, tad smadzeņu darbība turpinās.
Pats esmu ievērojis, ja nonāku nekvalitatīvā gaisa vidē - sasmakušā, tad mana uzmanība ātrāk nogurst un ātrāk nāk miegs. Manuprāt tas netieši liecina, ka organisms automātiski reaģē uz skābekļa trūkumu un neļauj organismam darboties ārpus izzsīkuma robežas.
Papildinot teikto pat augstkalnu iedzīvotājiem - Tibeta, tad zinātnieki noteikuši, ka šī dotā cilvēku populācija jau nedaudz atšķiras no zemienu cilvēkiem, tiem ģenētiski mainīts metabolisms, kas noticis apmēram 3000 gadu periodā, tapēc vai korekti salīdzināt kaķi ar suni.

Re: Kā domājat Jūs? (ventilācijas sistēmas)
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 28/01/2014 09:31

Salīdzināt zemienes cilvēku ar kalnieti ir tas pats kas kaķi ar suni? Jā....atšķirības tiešām ļoti lielas!

Re: Kā domājat Jūs? (ventilācijas sistēmas)
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 28/01/2014 11:26

būvinženieris Ivars Brinkmanis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Skābekļa trūkums augošam organismam (
> domāts bērnam) principā atstāj nelabvēlīgu
> iespaidu, jo cik zinu tad cilvēks lielākoties
> aug miega režīma laikā un ja notiek augšana...
> tad noteikti ir vajadzīgs skābeklis... ceru, ka
> jūs visi veseli

To, vai visi veseli, viņi uzzinās pēc 20, varbūt 30 gadiem. Tikai tajā laikā viņi diez vai spēs savilkt paralēles starp savu veselības stāvokli un apstākļiem, kādos auguši pirmos savas dzīves gadus. Jā, arī mēs "maksājam" 2014. gadā par to, kā mūsu vecāki dzīvojuši agrāk, pirms 20, 30, 50 gadiem.

Par to "badošanos" - ir būtiska atšķirība starp dzīvi kalnos un dzīvi piesmakušā dzīvoklī. Kāda? Tāda, ka vienā gadījumā organisms pie tā "bada" ir pieradis un pielāgojies, jo tajā atrodas nepārtraukti. Jā, protams, arī "te, lejā" cilvēks var pieradināt savu organismu pie tāda režīma, taču tas ir jādara ilgstoši un ar nolūku - arī tad, kad svaigs gaiss ir visapkārt.

Bija raidījums par tibetiešiem vai tml cilvēkiem, kas bez bēdām varēja gulēt ārā diezgan bargā salā bez matračiem un segām, turklāt saglabājot normālu ķermeņa temperatūru. Nu ko, tagad visi jauksim mājām jumtus nost un ņemsim ārā logus, jo, redz, cilvēki, kas ar ilgus gadus piekoptas meditācijas palīdzību uz to ir spējīgi, dzīvo ilgāk un veselīgāk? Figu - "cilvēks-parastais" jau pirmajā naktī aizies pa skuju taku, jo gluži vienkārši organisms un prāts neko neprot.

Re: Kā domājat Jūs? (ventilācijas sistēmas)
Autors: Teorētiķis (178.16.22.---)
Datums: 28/01/2014 11:43

Ne skābekļa trūkums, bet palielināts CO2 rada problēmas, tā kā nespīd augstkalnes apstākļi pieelpotā istabā.

Re: Kā domājat Jūs? (ventilācijas sistēmas)
Autors: pamats topošais (178.16.22.---)
Datums: 28/01/2014 12:05

Piekrītu Teorētiķim. Interesanti, ka mēs izelpojam gaisu, kurā ir pietiekami daudz skābekļa, lai to atkal varētu normāli uzņemt, bet CO2 ir 100x vairāk izelpotajā gaisā, kā svaigā (termini - relatīvi ;)
Tātad galvenā problēma ir nevis skābekļa trūkums, kas teorētiski ir iespējams, bet gan co2 pārāk lielā koncentrācija.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********   ********  **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **    **  **   **  
 **     **  **     **  **     **      **    **  **   
 *********  **     **  ********      **     *****    
 **     **  **     **  **           **      **  **   
 **     **  **     **  **           **      **   **  
 **     **  ********   **           **      **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727