UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pazmas griezējs
Autors: fomins (178.16.22.---)
Datums: 16/02/2014 10:02

Vai ar plazmas griezēju (http://www.ss.lv/msg/lv/construction/tools-and-technics/tool-machines-machinery-equipment/carvers/bbjfbj.html) var griezt aprūsējušu metālu? Piemēram, 30 gadīgu piekabes rāmi, vai kādu citu biezu dzelzi? Vai ar to var griezt tikai jaunu metālu?

Re: Pazmas griezējs
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 16/02/2014 10:25

Var griezt. Konkrētais aparāts varētu tikt galā arī ar 2cm tēraudu. Ar rūsekļiem vienkārši jādabū masa un iesākuma punkts. Patiesībā tāpat kā ar metināmo, jo princips ir vienāds, t.i. elektriskais loks. Kad tas dabūts, tad plazmai vairs nav svarīgi kāda tur rūsa ir vai krāsa. Tīru protams vienmēr būs labāk griezt un metināt.

Ir vērts pievērst uzmanību tiem bildē norādītājiem ritentiņiem pie degļa, jo tie ir ļoti noderīgi. Plazmai ir problēma to degli novaldīt, roka dreb, bet deglis un elektrods ir jūtīgs pret tādu problēmu kā atpakaļ nākošā strūkla. Ja ritentiņi nav, tad pirmkārt nestabila un neprecīza tā griešana un otrkārt biežāk notiek elektroda un galvas maiņa (consumables). Griezuma kvalitātei arī ir svarīgi, lai attālums starp degli un griežamo materiālu ir konstants. Tie elektrodi nav pārāk lēti, tos jāpērk palielās porcijās pa tiešo no ķīnas, kur arī izcelsmes vieta šim konkrētajam aparātam. Īsāk sakot tos ritentiņus vajag.
Otra lieta, plazmai vajag kompresoru un diezgan ražīgu. Man ir SO7 padomju ar škiet 550l/min, bet mazu resīveri. Problēma ir ar jaudu, ja griežot ieslēdzas kompresors, tad deglis pie lielākas jaudas apstājas.
Treškārt, reāli jāgriež ir ārā, jo plazma taisa brangu dūmu un putekļus. Rūpnīcās ir kārtīgi nosūcēji un bieži griež ūdens vannā, lai novērstu šo problēmu. Mājās to praktiski nevar izdarīt.
Bet jāsaka, ka cena ir ļoti laba, mājai es teiktu, ka labs pirkums, ja tiešām graizīšana notiek. Plazma vislabāk atmaksājas uz dažādiem garākiem griešanas gabaliem, piemēram loksnes. Garināt kaut kādus leņķus, stieņus labāk ar mehāniskiem - piem to pašu flex. Savukārt mega dzelžiem/gabarītam - gāzes deglis (rezaks). Tā teikt katrai vajadzībai savs instruments, bet kopumā plazma ir ļoti progresīva metode, jo ir zelta vidusceļš starp lāzeri un mehānisko griešanu.

Re: Pazmas griezējs
Autors: fomins (178.16.22.---)
Datums: 16/02/2014 10:42

Kompresors man ir ar 210l ražību (tas laikam ir ieplūstošais gaiss). Nebūs pa švaku priekš plazmas? Vēlāk ir doma nomainīt uz ražīgāku.

Re: Pazmas griezējs
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 16/02/2014 11:13

Pamēģini, kā būs tā būs - domāju, ka pavilks. Specifikācijā prasība šim ir orientējoši 80l/min pie 6.5 bar (izejas nevis ieplūstošā). 210l ieplūstošais iespējams arī pavelk, tikai tas nozīmē, ka tas kompresors būs visu laiku strādājošs. Ērtāk protams ir stādāt, ja liels resīvers un kompresors neslēgājas turpu šurpu un neatņem jaudu plazmai. Jāskatās praksē, bet sākt ar esošo var mierīgi. Es savulaik darbināju plazmu ar pašu sīkāko kompresoru, tas kurš šķiet 120l deva ar resīveri 40L - strādāt varēja, kompresors protams visu laiku darbojās.

Re: Pazmas griezējs
Autors: slēpnis* (178.16.22.---)
Datums: 16/02/2014 11:43

Bišķi paniekojos ar CUT 50. Secinājumi. Jā, ritentiņi noderētu. it sevišķi aprūsējušam metālam, jo metāls pret metālu ķerās un šuve iznāk nelīdzenāka, bet pieļauju, ka vajadzēja attiecīga biezuma lineālu, gar ko vilkt tā, lai keramika atbalstās pret lineālu, bet pati sprausla iet kādu mm virs griežamā metāla. Ir izdevīgāks un ātrāks par ripām, bet ar ripām iznāk līdzenāk. Konkrētajam cut50 uzgalīšus LV varēja nopirkt tikai vienā veikalā Liepājā, kur arī ir paši aparāti un to detaļas. Rīgā NAV. Tā, ka pirms pirkšanas vēlams painteresēties arī, kur var dabūt tos. Nezinu, kā ar 3fāzu cut80, bet vienfāzīgais 20A drošinātājus sita ārā jau uzliekot 30A. Trijnieku grieza 3x ātrāk nekā 125fleksis. Neaizvietojams, ja vajag izgiezt visādus caurumus, apļus, figūras. Nelielām figūrām var darbināt arī ar mazu kompresoru un pietiekamu resīveru. Protams, ar pārtraukumiem.

Re: Pazmas griezējs
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 16/02/2014 12:40

Elektrodi ir pilns e-bay, jo īpaši šim konkrētajam degļa tipam. Un šis deglis manuprāt ir tīri labs, salīdzinot ar citiem ķīniešiem. Tas arī ir vislētākais individuālajam pieejamais variants. Pa kādiem 50-70USD var dabūt ap 50-100 elektrodus, galvas un keramikas. Tas ir diezgan solīds apjoms, lai pāris gadus varētu novilkt (protams cik bieži griež). Uz šitajiem patērējamiem materiāliem vietējie tirgoņi parasti liek lielāku uzcenojumu kā pašam aparātam. Šis aparāts arī visticamāk nāk no e-bay ceļiem. Varbūt ne konkrēti e-bay, varbūt kaut kāda alibaba vai līdzīga ķīniešu platforma.
Ar ķīniešiem ir viena svarīga lieta - saprast vai tam aparātam ir garantija. Labāk būtu, ja dotu to. Ja LV dod garantiju, tad ideāli. Principā ja aparāts strādā, tad liela cerība, ka arī strādās tālāk, ja ne, tad bez garantijas ir nauda vējā.

Re: Pazmas griezējs
Autors: khe (178.16.22.---)
Datums: 16/02/2014 16:46

No tā vīra, kas tai SS reklāmā(Jelgavas šos, Olaine) esmu šo to pircis - pagaidām viss darbojas labi: inventors, primitīvs pusautomāts, met maska. Šis ir pasens tirgonis un gan jau samainīs, ja kāds gļuks būs, bet ķīnietis vienmēr ir ķīnietis...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  ********  ******** 
 ***   **  **     **  **     **  **    **     **    
 ****  **  **     **  **     **      **       **    
 ** ** **  **     **  *********     **        **    
 **  ****  **     **  **     **    **         **    
 **   ***  **     **  **     **    **         **    
 **    **   *******   **     **    **         **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727