UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: palīdziet meitenei ar padomu.
Autors: Martins. (80.233.142.---)
Datums: 10/11/2005 04:43

Eu andrek vai tikai Tu neesi kaads zinaatnu doktors ka tik gudrs?peec tava teksta var saprast ka kaadiem 80% maju vajadzeetu paartaisiit piemeeram pamatus.

Autors: a (---.radioswh.lv)
Datums: 10/11/2005 21:21

Nee ar andrek ir cita rakstura probl.
Cik sanacis lasiit vinja atbildes, rodas iespaids, ka cilveks ir neglabjams pesimists/pedants vai arii vinja bizness ir saistits ar dazadam formalitatem un papiru kaudzeem.Citiem vardiem - likumi un papiri so cilveku baro.
Sorry, ja kljudos.

Autors: andrek (81.198.143.---)
Datums: 11/11/2005 00:27

...ja jau nonācām līdz personāliju apspriešanai tad Jūs a priekšroku dodat maizīti pelnīt ar likumu pārkāpumiem?-

Autors: Sencis (159.148.150.---)
Datums: 15/11/2005 02:21

Malacis Andrek, turies.

Jautājums ir par attieksmi pret savu profesiju.

Nez kāpēc būvnieki uzskata ka viņu nozarē kompetence un atbildība par produkcijas ( ēkas) kvalitāti ir lieka. Pagaidām neizglītotais pircējs to pieļauj, bankas viņu naeattur.
Bet pagaidīsim 10 gadus. Pircējs izglītosies, visapkārt būs sabūvētas jaunas labas kvalitatīvas mājas.

Būs tiesu darbi, un pasmagi , būs arī naudiņa jāmaksā.

Parēkiniet paši: man projektētājs uz projektē un celtnieks uzceļ ēku kuru , pēc 10 gdaiem mēģinot pārdot, sastopos ar novērtējumu ka šī māja ir apgrūtinājums zemes gabalam, vai labākajā gadījumā, to kapitāli jāpārbūvē par xxx tūkstošiem latu. Man tiek piedāvāta cena: normāla cena šajā rajonā piem: 200 000 - pārbūves izmaksas- zaudētā laika un čakarēšanās izmaksas- teiksim, kopā ap 50 000 LVL. Tātad man dod ( vai banka novertē kad es gribu ņemt kredītu biznesa uzsākšanai) 150 000 LVL 200 000 LVL vietā. Tas man ir ievērojams zaudējums, tāpēc meklēju vainīgo. Jūtos pamatīgi apčkarēts - visiem šājā vietā šāda lieluma mājas maksā 200 000 , bet man 150 000 . Man māja ir apdrošināta , tāpēc vērtības zaudējums ieinteresē apdrošinātājus, un viņi metas man palīgā .

Skatos projektu - hei , projekts neatbilst normatīviem x, j, z. Iesūdzu projektētāju, bet tas nabags jau galīgi bez naudas jo neesmu pirmais... Apdrošināts nav, jo neveiksminiekus neapdrošina. Meklēju rokā celtnieku, jo nav uzbūvēts saskaņā ar projektu - veiktas nesaskaņotas izmaiņas. Iesūdzu. Firma vēl eksistē, bet strīdas pretī, ka projektētājs visas izmaiņas saskaņojis. Izsaucu ekpertu, kuŗs konstatē ka materiāli neatbilst ne projektam, ne normatīvam un nav pārskaņoti, bet nomainīti pēdējā brīdī... Apdrošināšanas sabiedrības parādu piedzīšanas speciālists ķeras pie darba.

Māju pārdodu, 50 000 LVL +tiesas izdevumi saņemu no apdroišinātāja, kurš tomēr nav izpiedis visu no šī celtnieka un projektētāja un metas virsū citiem potenciāliem upuriem lai segtu savas izmaksas.

Tikmēr advokāts ir pastāstījis kādam savam draugam kas šitā par foršu naudas āderi viņu profesijai. Tiek ievietoti sludinājumi aicinot pieteikties visus kurus ķēris līdzīgs liktenis. Cilvēkiem tiek garantēti 80% no prasības ja tiesības uz prasību pret nekvalitatīviem bēku būvētājiem tiks atdotas advokātu kantorim x y z un Plaude. Pieteikumi plūst straumēm, advokātiem un tiesām darba pilnas rokas. Ieraugot, ka situācija ir standarta, tiek pieņemts likums, kas atvieglo šādu procesu skatīšanu tiesā un paātrina procesu.

Paiet vēl 5 gadi. Nekvalitatīva būvniecība izzūd. Nekvalitatīvi un neefektīvi būvnieki izzūd. Visi palikušie ir apdrošināti un atbilst apdrošināšanas sabiedrību prasību 1:1. Tie , kas iedzīvojās un nezinīšiem 2005 gadā, paši maksā par savu likumu nezināšanu un ignorēšanu 2015 gadā. Kļūst garlaicīgi un efektīvi.

Ir starpība vai 90. gados mājas ir celtas pēc nederīgām novecojošām normām vai tiek apzināti pārkāptas normas un apkrāpts pasūtītājs par lielām naudas summām, iesmērējot nederīgu ( nevērtīgu) ēku.

Autors: Vanessa (---.49.livas.lv)
Datums: 15/11/2005 18:57

Nu gudri jau spriežat, bet vai tiešām ir tā, ka man māju vajag būvēt pēc visām Eiropas prasībām. Kas tad notiek ar tām vēl vecākām mājām, kas tiek pārbūvētas? Nojaukt jau nu gandrīz pabeigtu māju arī netaisos. Viss ir nosegts un labā kārtībā, nekāds mitrums šo gadu laikā iekšā nav ticis.
Māja tika celta pašu vajadzībām- dzīvošanai, nevis pārdošanai, tikai dažādu iemeslu dēļ apstājās būvniecība. Arī tagad, plānojot pabeigt būvniecību, māju nevēlos pārdot. Gribētos tikai ļoti skaistu "holiday house" laukos :) Nav tipiskais standarta projekts, kas tajos laikos bija diezgan maz sastopams. Nezinu, kur gan ir palicis pats projekts, droši vien arhīvos var uzmeklēt, var jau arī uztaisīt no jauna. Mājai pirms gada ir veikta inventarizācija, un "uz papīriem" tā skaitās nepabeigta jaunbūve. Kādās iestādēs man ir jāgriežas, lai uzsāktu būvniecību? Un ar cik $$$ man ir jārēķinās? Ko man vajag pirmo- būvatļauju vai projektu? Un, atkārtojot iepriekšējā reizē rakstīto- varbūt zinat kādu labu un godīgu projetētāju? paldies!

Autors: martell (159.148.190.---)
Datums: 15/11/2005 19:54

:):):) Sencim ir ķēriens uz melno scenāriju vīzijām savā apziņā. Viss ir relatīvs šai pasaulē. Man liekas, ka meitenei vajadzētu sākt ar būvinženieri, kaut vai neoficiāli, kurš pēc apskates vienkāršā valodā varētu apstāstīt riska punktus jaunbūvei, ja tādi pastāv. Vienkārši apstāstītas lietas 'pēc būtības būs skaidras arī nespeciālistam. Par tām ES/LBN normām, atļaujiet pasmaidīt. Jebkurš loģiski domājošs cilvis, kas būvē priekš sevis, protams, ka gribēs ēku, kas būs noturīga arī pēc gadsimta, un tādēļ rīkosies atbilstoši pēc maksimālā lietderības koeficienta. Pat ja kādu normu, vairs tehniski un praktiski nebūs vienkārši piepildīt, tad risinājums visticamāk, parunājot ar praktiķiem (parasti - celtniekiem :) tiks rasts kā kompromiss starp izmaksām un nepieciešamību. Dzīvi, diemžēl, iepriekš nevar definēt uz papīra.

Problēmas rodas kur? Kad visādi attīstītāju kantori atved naivo klientu uz saparcelētu pļavu vai kaut vai uz gatavu jaunbūvi, un sāk klārēt cik te viss ir brīnišķīgi - tipa jumtam mūža garantija, pamati 5m dziļumā, sienas 2x pārsniedz normatīvu prasības, būs jauns ciemats ar sporta centru un šopingu viducī, gāzi un kanalizāciju arī kaut kad pievilks, un vispār šī pļava ir paradīze zemes nostūrī. Klients jau ir tā nočikājies ar banku un veco 2-istabu dzīvokli Imantā, ka viņa vienīgā vēlme ir ātrāk pārvākties. Nu ko - atliek vienīgi ticēt brīnumam vai atrast uzticamu būvinženieri.

Datums: 15/11/2005 19:57

Vanessa - taa arii dari, kaa veelies.Eiropa naak un iet.
Ja maajai nev iipasu deffektu, tad pabeidz.Atrodi labu meistaru, kurs mazaak plurkst un vairaak labi straadaa un viss buus ok.
'
Attiecibaa par projektu, atlausos izteikt mineejumu:
Ja projekts tolaik ir bijis saskanjots, tad vienam eksemplaaram noteikti buutu jaaatrodas Juusu pagasta buuvvaldee.

Pieljauju, ka vispirms jadodas uz pagasta buuvvaldi, jaanoskaidro , kaadaa statusaa tad iisti sii celtne ir un tur arii Jums visu preciizi paskaidros, kaadas formalitaates nepieciesamas un cik ir to deriiguma terminjs.

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 15/11/2005 20:48

senci, pastarās tiesas apraksts tev ir izdevies. :)

Autors: andrek (81.198.143.---)
Datums: 15/11/2005 22:08

Vanessa- Jums izdevās izraisīt jauku, emocionālu disputu ap tēmu, kas Jūsu problēmu varbūt arī nerisina. Latvijā nemaz nav daudz teritorijas aiz 150 km raiusa ap Rīgu un ja Jūsu "brīvdienu māja" nav tuvumā pie Ventspils, Liepājas, Rēzeknes jeb Daugavpils, kur varbūt varētu atrast kādu vietējo specu palīgā, stāvoklis ir diezgan bezcerīgs- galīgos laukos valda bezgalīga tumsa un diez vai galvaspilsētā kādu (labu un godīgu) interesē 300 km ceļojums pat par ļoti lielu naudu mājiņas rekonstrukcijas dēļ.

Datums: 15/11/2005 22:47

''Budj poprosce i narod k tebe potjanetsja!''

Varat mineet 1X kam tas adresets.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **     **        **     **    ** 
     **    **     **     **        **         **   
    **     ********      **        **        **    
   **      **            **        **       **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727