UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Kur iegūt: baļķi zāģmateriāliem
Autors:
ljimps
(178.16.22.---)
Datums: 03/04/2014 23:25
Sveiki!
Vai kāds man (pilnīgam nezinītim šajā jomā) varētu apskaidrot kā iespējams tikt pie baļķiem, no kuriem tālāk varētu zāģēt saimniecībā nepieciešamos materiālus.
Situācija sekojoša - ir izjaukts vecs lentzāģis un ir pašu saimniecība, kurā nepieciešami dažādi kokmateriāli (dēļi, brusītes 4x5cm, 2,5x5cm utt.). Lēnām sāku skrūvēt kopā zāģi, lai saprastu, kādā stāvoklī viņš ir, bet paralēli domāju, kā tikt pie baļķiem. Nepieciešamais daudzums - noteikti, ka ne vesela fūre, kaut vai tāpēc, ka pārāk lielas investīcijas, kuras nevaru atļauties. Teikšu uz dullo - 15 baļķi, ja diametrs tievgalī 25-30 cm. garums 3,1m. Iesākumam pietiks. Priede.
Tas ir tas ko es gribētu. Vai kaut kas tāds maz ir reāli?
Tā kā googlē atradu tikai pircējus, bet ne pārdevējus nojaušu, ka tas būs sarežģītāk kā maizi veikalā nopirkt. Atrodos Bauskas pusē, arī ar mežiem te pašvaki, kaut gan baļķu vedēji kursē, acīmredzot kaut kur, kaut kas vēl palicis.
Ja nav nekā konkrēta, arī spams par tēmu mani iepriecinātu, lai saprastu no kura gala vispār sākt rakt.
Vai kāds man (pilnīgam nezinītim šajā jomā) varētu apskaidrot kā iespējams tikt pie baļķiem, no kuriem tālāk varētu zāģēt saimniecībā nepieciešamos materiālus.
Situācija sekojoša - ir izjaukts vecs lentzāģis un ir pašu saimniecība, kurā nepieciešami dažādi kokmateriāli (dēļi, brusītes 4x5cm, 2,5x5cm utt.). Lēnām sāku skrūvēt kopā zāģi, lai saprastu, kādā stāvoklī viņš ir, bet paralēli domāju, kā tikt pie baļķiem. Nepieciešamais daudzums - noteikti, ka ne vesela fūre, kaut vai tāpēc, ka pārāk lielas investīcijas, kuras nevaru atļauties. Teikšu uz dullo - 15 baļķi, ja diametrs tievgalī 25-30 cm. garums 3,1m. Iesākumam pietiks. Priede.
Tas ir tas ko es gribētu. Vai kaut kas tāds maz ir reāli?
Tā kā googlē atradu tikai pircējus, bet ne pārdevējus nojaušu, ka tas būs sarežģītāk kā maizi veikalā nopirkt. Atrodos Bauskas pusē, arī ar mežiem te pašvaki, kaut gan baļķu vedēji kursē, acīmredzot kaut kur, kaut kas vēl palicis.
Ja nav nekā konkrēta, arī spams par tēmu mani iepriecinātu, lai saprastu no kura gala vispār sākt rakt.
Re: Kur iegūt: baļķi zāģmateriāliem
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 03/04/2014 23:48
Protams, ka tas ir reāli, jāsāk tik rakt. Mežu cērt ar atļaujām. Parasti kad dabū atļauju, tad sameklē uzpircēju, vai arī uzreiz izstrādātāju mežam. Tevi visvairāk varētu interesēt meža īpašnieks, kurš grib iztrādāt mežu (tante), bet vēl nav noslēdzis līgumu - tādu grūti dabūt, jo ej tu viņu atrodi. Vieglāk ir sameklēt uzpircējus un zaudēt daļu naudas. Es ietektu aizbraukt uz gateri kādu vietējo, nopirkt līstītes siltumnīcai un tad ar kādu zāģētāju, nevis īpašnieku noskaidrot, kas viņiem piegādā baļķus un no kurienes un tad attiecīgi ar tām firmām arī aprunāties. :)
Bet vēl labāk ir sapazīties ar zāģeru brigadieriem - tie kuri baltā busā ved zāģus, čomus un alu ar nosaukumu "apinītis" uz objektiem.
Bet vēl labāk ir sapazīties ar zāģeru brigadieriem - tie kuri baltā busā ved zāģus, čomus un alu ar nosaukumu "apinītis" uz objektiem.
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 03/04/2014 23:49
Tavā gadījumā man šķiet vektors ir Vecumnieku novads, Valle, Jaunsaule, Skaistkalne. Tas virziens.
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 03/04/2014 23:57
Vēl iešāvās laba doma prātā - aizej uz Bauskas husqvarn veikalu un nopērt piemŗam vīli un tad papļāpār pārdevēju, viņi zāģerus pazīst. :)
Autors:
Didims
(178.16.22.---)
Datums: 04/04/2014 12:20
Jautā tiem, kas sniedz pakalpojumus uz zāģēšanu, vešanu.