UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Maksa par ūdensvada pieslēgumu Mārupē
Autors: gena (178.16.22.---)
Datums: 05/06/2014 08:54

Labdien,

Varbūt kādam ir pieredze ar Mārupes komunālajiem pakalpojumiem? Nepieciešams pievilkt jaunceļamajai mājai ūdensvadu, bet šie piestāda tāmi kurā jāmaksā gandrīz 500 eur par maģistrālā ūdensvada izbūvi (kopējā tāme 950 eur par dāzu metru ūdensavada izbūvi līdz sarkanajai līniaji) Esot savā laikā to ūdensvadu likuši, kas nodrošina tikai manu un blakus gabalu un man tagad par to jāmaksā. Neliekas īsti normāli.. Pirmkārt mani tagad nostāda fakta priekšā, pirms tam man nebija info par tādu principā apgrūtinājumu. Otrkārt tad jau var likt maksāt arī par afaltu kas iet gar māju un latērnām. Pirmajā brīdī liekas pēc krāpšanas.. jāiet varbūt uz Domi sūdzēties? Bagātā Mārupes pašvaldība..

Re: Maksa par ūdensvada pieslēgumu Mārupē
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 05/06/2014 09:14

Visi pagasti par 95% ūdensvadus un kanalizāciju pēdējos gadus velk tikai par eiropas naudu un viņi nav tiesīgi nekādā veidā pieprasīt naudu par šiem tīkliem. es tavā vieta painteresētos vai tas posms par ko prasa naudu ir par jau izbūvētu posmu vai par jaunu posmu?
Protams ja tev pa ielu ir jāierok vēl vairāki metri ūdensvada un jāpieslēdzas pie maģistrālā ūdensvada, tad ir cita lieta.

Citos pagastos savukārt ir cita izklaide - komunālais dienests pieprasa ūdens skaitītājus uzstādīt siltinātās akās ārpus sava īpašuma, šādi sadārdzinot projektu par kādiem 300EUR.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Datums: 05/06/2014 09:59

Tas ir jau par sen izbūvētu posmu.. man (viņiem) ir jāizrok tikai daži metri no sarkanās līnijas (žoga)līdz atzaram no maģistrālā ūdensavada kas ir pie mana gabala, kas jau sen ierakts un par ko prasa naudu.. vai par Eiropas naudu tas savā laikā vilkts vēl ir jānoskaidro, bet princips kā tāds nav loģisks - Vot gribat pieslēgties tad maksājat par mūsu maģistrālo ūdensavadu ko mēs savā laikā speciāli vilkām līdz jūsu gabalam.

Autors: edu (178.16.22.---)
Datums: 05/06/2014 10:10

Man, otrā Rīgas galā, Rīgas Ūdens skaidroja, ka ja gribu pieslēgties ūdensvadam, kas iet gar manu sētu, jātaisa projekts, kurš man izmaksāšot 600 Ls (kaut kādi tur saskaņojumi utt - vairs neatceros). Bet, protams, varot sarunāt "bez papīriem"...

Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 05/06/2014 15:37

te [www.marupe.lv] gan rakstīts ka pieslēguma maksas nav.
tā kā MPK ir regulēts uzņēmums kas visas izmaksas liek tarifā un to apstiprina SPRK, tad tam ir jābūt arī normatīviem dokumentiem kur ierakstīts kā aprēķina apmaksu par pieslēgumu pie viņu tīkliem.

Ja grib iet uz kašķi tad var car Mārupes domi, SPRK paprasīt lai izskaidro kāpēc tiek prasīta nauda par izbūvētiem maģistrālajiem tīkliem, ja paši mājas lapā norāda ka pieslēguma maksas nav, savukārt SPRK nosūtīt vēstuli vai mārupes ūdens ir tiesīgs ka regulēta pakalpojuma sniedzējs prasīt naudu par savu maģistrālo tīklu.

Datums: 06/06/2014 11:47

Atlika vakar aiziet uz Domi parunāties.. un šodien tāme tiks izlabota anulējot to pozīciju:) vienkārši pisec..

Autors: DsKs (178.16.22.---)
Datums: 06/06/2014 12:04

Musu pilseta visur kur notika EU lidzfinansejuma udensvada/kanalizacijas magistralo vadu nomaina/parbuve bija iespejas ar puikam halturas veida sarunat,lai piesledz ... summa bija demokratiska .... cik dzirdeju,nosledz tikai ligumu ar udenskantori un raksanas/pievilksanas puse skaidraja ... tie,kas tiesi taja momenta atteicas un ar domu velak to darit un cerot pa velti ir ietrinusies vel specigak ...

Man personigi bija savadak - biju esosais klients,jauna trase parcelas pa otru pusi un pilniba par velti veica pievilksanu lidz majas sienai,tiesa,seta ir pachakareta un labiekartosana ir uz maniem pleciem

Autors: soseds2 (178.16.22.---)
Datums: 06/06/2014 14:34

Ja parēķina visas tās būšanas ar spicēm un dziļurbumiem+ sūknis+nezin kāds ūdens+ filtri+ ikgadēja apkalpošana. Tas viss nolietojas. Štuka par tīru pilsētas ūdeni un nav vairs galvassāpju par paša ūdensapgādes ierīkošanu nav daudz.

Autors: Niks (178.16.22.---)
Datums: 09/06/2014 10:26

Man arī taste priekšā...
Cik ilgā laikā viņi sola visu izdarīt ? Vai pašam jāmeklē celtnieki / racēji ?

Datums: 09/06/2014 10:43

Redzēs cik ilgā laikā, cik aizņemti.. šodien jārunā. Līgums vēl pirms tam jāparaksta. Viņi rok līdz sarkanajai līnijai, tālak tev pašam.. bet es domāju var arī sarunāt, ka viņi aizrok arī līdz mājai

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   **  **     **  **  **  **  **     **  **    ** 
 ****  **  **     **  **  **  **  **     **      **   
 ** ** **  *********  **  **  **  *********     **    
 **  ****  **     **  **  **  **  **     **    **     
 **   ***  **     **  **  **  **  **     **    **     
 **    **  **     **   ***  ***   **     **    **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.