UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
kā siltināt apmestas guļbūves iekštelpas?
Autors:
kristiānsxyz
(178.16.22.---)
Datums: 10/07/2014 01:17
Ir guļbūves ēka, gribu sākt siltināt telpas no iekšpuses (no ārpuses tiks siltināta pēc gada vai diviem). Sienas iekštelpās ir apmestas, vēl ar to kautkādu veco apmetumu, kad armatūras vietā izmantoja līstītes/saplēstu koku.
1) Kā būtu labāk, to visu raut nost un tad siltināt, jeb atstāt?
2) Tad jautājums vēl par tvaika izolāciju, to likt pirms 50mm vates vai pēc?
3) Kura no šīm izolācijas plēvēm būtu ok: [agande.net]
1) Kā būtu labāk, to visu raut nost un tad siltināt, jeb atstāt?
2) Tad jautājums vēl par tvaika izolāciju, to likt pirms 50mm vates vai pēc?
3) Kura no šīm izolācijas plēvēm būtu ok: [agande.net]
Re: kā siltināt apmestas guļbūves iekštelpas?
Autors:
Teorētiķis
(178.16.22.---)
Datums: 10/07/2014 09:12
Pa manam, labāk nelikt plēvi,bet izvēlēties citu siltumizolācijas materiālu, kuram pilnīga tvaika izolācija nav nepieciešama.
Autors:
Vienstāvs
(178.16.22.---)
Datums: 10/07/2014 10:59
Ēkas plānotais izmantojums - pastāvīgi apdzīvojama, vai brīvdienu māja/vasarnīca?
Pirmajā gadījumā siltini tikai no ārpuses!
Pirmajā gadījumā siltini tikai no ārpuses!
Autors:
jtdesign
(178.16.22.---)
Datums: 10/07/2014 14:00
Ekovate. Var likt arī bez tvaika izolācijas. Apšuvums ar riģipsi, vēlams uz koka karkasa.
Autors:
Teorētiķis
(178.16.22.---)
Datums: 10/07/2014 14:19
jtdesign, kāpēc reģipsi? Es pamēģināju koksaidu plātnes, ļoti iepatikās, skaņas izolācija pavisam cita un cena arī praktiski tāda pati kā reģipsim.
Autors:
kristiānsxyz
(178.16.22.---)
Datums: 10/07/2014 16:13
Ēka šobrīd ir vairāk kā brīvdienu māja, taču palēnām tiek iekārtota kā darbnīcas/darba telpas, līdz ar to faktiski katru dienu ekspluatējama. Bija arī tieši doma par reģipsi ar koka karkasu (nekad tie metāla profili nav patikuši), kā jtdesign raksta. Ja liek ekovati, tad tiešām var bez tās tvaika izolācijas plēves? Tas būtu krietni ērtāk, ja nevajadzētu viņu likt.
Tajā linkā ko norādīju sākumā par plēvēm, man galvu sajauca tās polietilēna plēves, tāpēc par plēvēm ierunājos. P.s. man nebija doma likt, piemēram, polietilēna plēvi kas tur figurēja ;) Bet gan, piemēram, Tvaika izolācijas plēve PRIMAVAP-Sd-8 (Stiegrota četrslāņu tvaika barjera ar atstarojošu slāni un pašlīmējošu malu).
Un kā ar to apmetumu, raut viņu most vai nē?!
Tajā linkā ko norādīju sākumā par plēvēm, man galvu sajauca tās polietilēna plēves, tāpēc par plēvēm ierunājos. P.s. man nebija doma likt, piemēram, polietilēna plēvi kas tur figurēja ;) Bet gan, piemēram, Tvaika izolācijas plēve PRIMAVAP-Sd-8 (Stiegrota četrslāņu tvaika barjera ar atstarojošu slāni un pašlīmējošu malu).
Un kā ar to apmetumu, raut viņu most vai nē?!
Autors:
khe
(178.16.22.---)
Datums: 11/07/2014 00:09
Sliktākais tai pasākumā ar ekovati ir kondensāta iespējamā rašanās pamatu rajonā. Ja ir kāda iespēja dabūt starp baļķi un pamatu ekstrudēto(300) puķiku, tad pie šādiem remonta darbiem es to izmantotu...
Autors:
Didims
(178.16.22.---)
Datums: 11/07/2014 08:18
Apmetumu no iekšpuses vajag ņemt nost. Jēgas no viņa sienas vidū tikpat vairs nebūs, bet ja ap logiem, pie pamatiem būs kādas baļķu problēmas labāk varēs redzēt un tikt klāt.
Autors:
SerViss
(178.16.22.---)
Datums: 11/07/2014 09:51
Viss atkarīgs no apmetuma kondīcijas un saimnieka plāniem.
Ja apmetums izmircis, izsalis un slikti turas vairāk kā 10% laukuma - dīrātu nost un liktu reģipsi. Ja labs un stiprs 90% laukuma, tad noietu ar dziļumgrunti un pieremontētu caurumus.
Siltinātu tikai no ārpuses ar ekovati.
Pamatu hidroizolācijai protams jābūt perfektai.Lai dabūtu kondensātu koksnē un ekovatē mājas sienā, ir jācenšas speciāli.
Ja apmetums izmircis, izsalis un slikti turas vairāk kā 10% laukuma - dīrātu nost un liktu reģipsi. Ja labs un stiprs 90% laukuma, tad noietu ar dziļumgrunti un pieremontētu caurumus.
Siltinātu tikai no ārpuses ar ekovati.
Pamatu hidroizolācijai protams jābūt perfektai.Lai dabūtu kondensātu koksnē un ekovatē mājas sienā, ir jācenšas speciāli.