UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Siltummūra lakošana
Autors:
Egita_R
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 09:57
Vecā lauku mājā ir siltummūris, kurš silda 2 istabas un tiek kurināts no virtuves plīts. Faktiski ar mūrīti ir divu istabu 1/2 sienas. Mūrītis būvēts no kaut kādiem ulmaņlaika otrreiz lietotiem lieliem sarkanīgiem ķieģeļiem un padomju laikos vairākkārt krāsots ar, šķiet, emaljas krāsu. Krāsa, protams, visa sasprēgājusi un lobās. Ir doma dabūt to visu krāsu nost un mūrīti nolakot. Lūdzu padomu, kā labāk (ātrāk, kvalitatīvāk) dabūt nost vecās krāsas kārtas; kas pirms tālākās apstrādes jādara ar mūrīti; kādu laku labāk izvēlēties. Pavisam gludu mūrīti nevajag dabūt, būtu smuki arī tāds raupjš un negluds.
Re: Siltummūra lakošana
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 10:01
Par lakošanu es neko daudz nezinu teikt, tik to, ka ķieģeļa krāsošana/lakošana + sildmūris ir ko padomāt.
Bet notīrīt vislabāk man šķiet būtu ar flex un drāšu birsti - rupjāku vai smalkāku. Acu aizsargi obligāti. Var arī mēģināt urbjmašīnā liekamās birstes, bet tas būs šaubīgāk - bet ja strādā tas urbjmašīnā, tad būs mazāk putekļu un maigāk strādāt.
Bet notīrīt vislabāk man šķiet būtu ar flex un drāšu birsti - rupjāku vai smalkāku. Acu aizsargi obligāti. Var arī mēģināt urbjmašīnā liekamās birstes, bet tas būs šaubīgāk - bet ja strādā tas urbjmašīnā, tad būs mazāk putekļu un maigāk strādāt.
Autors:
binary
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 10:21
Atceros, pusaudža gados no sienas tīrīju krāsu ar celtniecības fēna un špakteļlāpstiņas palīdzību. Tas nevarētu strādāt?
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 10:26
Krietni švakāk man domāt. Fēns no aukstām virsmām vispār normāli nenoņem. Ar drāšu birsti ideāli notīra ķieģeli, tā ir izplatīta prakse gan pēc krāsns uzmūrēšanas, lai notīrītu, gan arī veco ķieģeļu tīrīšanā. Ar birstes rupjumu regulē nobeiguma izkatu, faktūru.
Autors:
Egita_R
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 10:28
Esmu savulaik ar celtniecības fēnu tīrījusi logus, palodzes no vecās krāsas. Tur bija +/- OK, bet mūrītim šaubos, ka derēs, jo ķieģeļi ir poraini, šuves starp tiem - tur visur ar špakteļlāpstiņu netiks klāt.
Vilnis_Radio ieteiktais variants ar birsti varētu aiziet.
Bet kā ar to lakošanu, vai kādam ir kāds padoms? Pastaigāju pa pāris veikaliem, nekur nemanīju siltummūriem paredzētas lakas. Ir tikai saunām, bet tur rakstīts, ka tās ir kokam.
Vilnis_Radio ieteiktais variants ar birsti varētu aiziet.
Bet kā ar to lakošanu, vai kādam ir kāds padoms? Pastaigāju pa pāris veikaliem, nekur nemanīju siltummūriem paredzētas lakas. Ir tikai saunām, bet tur rakstīts, ka tās ir kokam.
Autors:
E
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 10:32
Es, savukārt, varu par lakošanu pateikt.
Aizbrauc uz kādu no [www.rilak.lv] veikaliem, tur ir pieejama laka, kuru klāj uz betona, ķieģeļiem, utml. Rīgā, Rēzeknes ielas veikalā bija nolikti arī piemēri nolakotam bruģakmenim. Vienkomponenta laka ar ilgu žūšanu (36 stundas), bet rezultātā sanāk tāda ļoti cieta un spīdīga virsma. Precīzu nosaukumu neatceros, bet veikalā pateiks.
Aizbrauc uz kādu no [www.rilak.lv] veikaliem, tur ir pieejama laka, kuru klāj uz betona, ķieģeļiem, utml. Rīgā, Rēzeknes ielas veikalā bija nolikti arī piemēri nolakotam bruģakmenim. Vienkomponenta laka ar ilgu žūšanu (36 stundas), bet rezultātā sanāk tāda ļoti cieta un spīdīga virsma. Precīzu nosaukumu neatceros, bet veikalā pateiks.
Autors:
Egita_R
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 11:02
Vienkomponenta laka ar ilgu žūšanu (36 stundas), bet rezultātā sanāk tāda ļoti cieta un spīdīga virsma >> Šādu laku var klāt uz siltummūra? Nesmird, kad mūrītis karsts? Jāpiebilst, ka vienā pusē mūrītim ir arī sēžamdaļa, tā ka ir arī mehāniskā berze.
RILAK piedāvājumu mājas lapā vakardien kā reiz pētīju, nekas prātīgs neatradās, vismaz man tā šķita...
RILAK piedāvājumu mājas lapā vakardien kā reiz pētīju, nekas prātīgs neatradās, vismaz man tā šķita...
Autors:
Kasparam
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 11:24
Nevajag lakot. Piesūcini ar lineļlu un būs gana smuki.
Autors:
Egita_R
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 11:36
Lineļļa būtu glauni :) Kā lineļļai ar smaku un regulāru sildīšanu? Vai nesmakos katru reizi, kā būs iekurta plīts?
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 17/07/2014 11:48
Varbūt nelakot vispār? :)
Lūk iedvesmai: [wholelottalovely.wordpress.com]
Es laikam nelakotu, pirmkārt, tādēļ, ka lakots manuprāt neizskatīsies tik labi un otrkārt diez vai sildmūri tik labi varēs nolakot, tur iespējamas visādas problēmas.
Lūk iedvesmai: [wholelottalovely.wordpress.com]
Es laikam nelakotu, pirmkārt, tādēļ, ka lakots manuprāt neizskatīsies tik labi un otrkārt diez vai sildmūri tik labi varēs nolakot, tur iespējamas visādas problēmas.