UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: siltās grīdas bez kolektoriem
Autors:
aae
(178.16.22.---)
Datums: 29/12/2014 14:50
Sanāks ar Oventrop Unibox veida regulatoru, man kāreiz tādi uzlikti grīdai vietās, kur sākotnēji bija domāti radiatori, darbojās viss ļoti labi.
Par šo jau te savā laikā bija diskusija
Par šo jau te savā laikā bija diskusija
Autors:
aac
(80.232.220.---)
Datums: 29/12/2014 14:59
to aaaa,
taisnība, bet kad būvēju, 2005 ,sapratne bija cita.Siltās salika 1 stāvā, plus vēl dažus radiatorus ( a ja nu kas).
Otrajā stāvā siltā grīda ar 2 lokiem vannasistabā.Paliek četras istabas otrā stāvā ar radiatoriem (vienā lielākajā divi radiatori, kur varētu būt divi silto grīdu loki, vai kā viņus tur sauc...)
Istabas atrodas dažādās vietās un savilkt uz kolektoru - liels cakars, jo visās istabās jau sg pīrāgs, tikai bez trubām.Tāpēc arī varētu iefrēzēt.
Bet, vai kāds nezin-var būt ir kādi dārgāki radiatoru ventiļi, kuri reaģē uz temperatūru.Principā šajos gados max kas ir gājis radiatoros ir bijis +45, tas turp no katla.Gribēju vienkārši lai tā grīda nebūtu auksta, jo siltā ar 26 grādiem ir patīkamāka kā citas ar 22 grādiem.Starpība neliela bet sajutas dažādas.Tā nu.....problēmu jau nav ar siltumu, un gāzes patēriņš, nu ļoti neliels priekš kvm.Es hobija līmenī gribu kaut ko izveidot vēl efektīvāk.
Paldies iepriekš.
taisnība, bet kad būvēju, 2005 ,sapratne bija cita.Siltās salika 1 stāvā, plus vēl dažus radiatorus ( a ja nu kas).
Otrajā stāvā siltā grīda ar 2 lokiem vannasistabā.Paliek četras istabas otrā stāvā ar radiatoriem (vienā lielākajā divi radiatori, kur varētu būt divi silto grīdu loki, vai kā viņus tur sauc...)
Istabas atrodas dažādās vietās un savilkt uz kolektoru - liels cakars, jo visās istabās jau sg pīrāgs, tikai bez trubām.Tāpēc arī varētu iefrēzēt.
Bet, vai kāds nezin-var būt ir kādi dārgāki radiatoru ventiļi, kuri reaģē uz temperatūru.Principā šajos gados max kas ir gājis radiatoros ir bijis +45, tas turp no katla.Gribēju vienkārši lai tā grīda nebūtu auksta, jo siltā ar 26 grādiem ir patīkamāka kā citas ar 22 grādiem.Starpība neliela bet sajutas dažādas.Tā nu.....problēmu jau nav ar siltumu, un gāzes patēriņš, nu ļoti neliels priekš kvm.Es hobija līmenī gribu kaut ko izveidot vēl efektīvāk.
Paldies iepriekš.
Autors:
aac
(80.232.220.---)
Datums: 29/12/2014 15:13
to aae:
Vai tie Oventrop Unibox Jums strādā arī šodien?Kur pirkāt?
Vai tie Oventrop Unibox Jums strādā arī šodien?Kur pirkāt?
Autors:
pamats topošais
(178.16.22.---)
Datums: 29/12/2014 15:27
Par apvienošanu, bik nesapratne. Kāpēc negribās likt regulatoru? Nav jau jāliek dārgākais un pat ne speciāli siltai grīdai. Ir tādi misiņa kolektori ar krāniem, mierīgi.
Un ja grīdā laidīs arī visus 60, nekādi 40 grādi telpā nebūs, jo vai nu automātika atslēgsies, kad telpā silts, vai arī pats kurināsi retāk.
Un ja grīdā laidīs arī visus 60, nekādi 40 grādi telpā nebūs, jo vai nu automātika atslēgsies, kad telpā silts, vai arī pats kurināsi retāk.
Autors:
parks2007
(178.16.22.---)
Datums: 29/12/2014 15:41
No kurienes mīts ,ka radiatoros jālaiž 70 grādi?Man abos stāvos radiatori un pie šī brīža mīnusiem radiatoros turpgaitas temp.37 grādi(kondens.gāzes katls) un ist.temp.21-22
Autors:
aae
(178.16.22.---)
Datums: 29/12/2014 16:24
aac Wrote:
-------------------------------------------------------
> to aae:
>
> Vai tie Oventrop Unibox Jums strādā arī
> šodien?Kur pirkāt?
strādā arī šodien, nu jau kādus gadus 10... Pats nepirku, lika siltumnieki, kuri montēja radiatorus un grīdas, līdzīgā situācijā kā jūsējā, kad apkures caurules jau aiz sienas.
> to aae:
>
> Vai tie Oventrop Unibox Jums strādā arī
> šodien?Kur pirkāt?
strādā arī šodien, nu jau kādus gadus 10... Pats nepirku, lika siltumnieki, kuri montēja radiatorus un grīdas, līdzīgā situācijā kā jūsējā, kad apkures caurules jau aiz sienas.
Autors:
aac
(91.105.29.---)
Datums: 29/12/2014 18:54
to aae,
Paldies par padomu, paskatīju netā par Oventrop Unibox , tur bija pieslēguma shēmas ar radiatoriem.
Vai Jums radiatori palika vai nav.Es ņemšu nost.Man pārsegumi- betona paneļi,visas trubas iet zem grīdas ar siltumizolāciju un sienā iznāk tikai radiatoru vietā.Vēl uz paneļiem putiks 5 cm, vai 3-īsti neatceros un virsū sausais betons ap 5 cm.Tad nu domāju, ka iefrēzēt gropi sg trubai un tā..Jā, man to radiatoru 15 gabali šobrīd.
Sistēmā man ūdens, bet domāju ka labi būtu atšķaidīt ar kaut ko nesalstošu, nu ap -5 līdz -10 grādiem. Kāda pieredze šajā?
to Parks 2007,
man pie šiem mīnusiem arī ap to pašu :no katla (kondensācijas )uz radiatoriem 38, atpakaļ 34.
Uz sg turp 30 , atpakaļ 25.Telpās ap 23.Man divi Wilo sūkņi ( no 62 W lidz 132W katrs) turp uz sg un radiatoriem.Visus sūkņus turu uz minimālo pozīciju, lai elektrību nerij un siltuma pietiek.
Paldies par padomu, paskatīju netā par Oventrop Unibox , tur bija pieslēguma shēmas ar radiatoriem.
Vai Jums radiatori palika vai nav.Es ņemšu nost.Man pārsegumi- betona paneļi,visas trubas iet zem grīdas ar siltumizolāciju un sienā iznāk tikai radiatoru vietā.Vēl uz paneļiem putiks 5 cm, vai 3-īsti neatceros un virsū sausais betons ap 5 cm.Tad nu domāju, ka iefrēzēt gropi sg trubai un tā..Jā, man to radiatoru 15 gabali šobrīd.
Sistēmā man ūdens, bet domāju ka labi būtu atšķaidīt ar kaut ko nesalstošu, nu ap -5 līdz -10 grādiem. Kāda pieredze šajā?
to Parks 2007,
man pie šiem mīnusiem arī ap to pašu :no katla (kondensācijas )uz radiatoriem 38, atpakaļ 34.
Uz sg turp 30 , atpakaļ 25.Telpās ap 23.Man divi Wilo sūkņi ( no 62 W lidz 132W katrs) turp uz sg un radiatoriem.Visus sūkņus turu uz minimālo pozīciju, lai elektrību nerij un siltuma pietiek.
Autors:
rs
(178.16.22.---)
Datums: 29/12/2014 19:29
Unibox ideja balstās uz to, ka grīdu kontūrs slēdzās radiatoru loka atgaitā, kur temperatūra jau zemāka. Par glikola(antifrīza) pildīšanu apkures sistēmā-Tava doma nav īpaši prātīga. Lielai daļai kondensācijas katlu ar Al siltummaiņiem to nepieļauj ražotājs. Tāpat nepieciešams nedaudz lielāks izplešanās trauks(atkarībā no glikola koncentrācijas), nedaudz lielāki radiatori, atbilstības sertifikāts visiem apkures komponentiem, ka tie ir glikola izturīgi. Ja vajag "pirkstus gaisā"-tad jau labāk pildīt konjaku :D
Autors:
aae
(178.16.22.---)
Datums: 30/12/2014 09:39
aac Wrote:
> to aae,
>
> Paldies par padomu, paskatīju netā par Oventrop
> Unibox , tur bija pieslēguma shēmas ar
> radiatoriem.
> Vai Jums radiatori palika vai nav
Ir gan radiatori, gan grīdas - radiatoriem termogalvas, grīdām uniboxi.
Un sistēmā ir glikols, tas nav nekāds 'pirksti gaisā', bet normāla papildus drošība maz iespējamam gadījumam, kad tiešām kaut kas var aizsalt.
> to aae,
>
> Paldies par padomu, paskatīju netā par Oventrop
> Unibox , tur bija pieslēguma shēmas ar
> radiatoriem.
> Vai Jums radiatori palika vai nav
Ir gan radiatori, gan grīdas - radiatoriem termogalvas, grīdām uniboxi.
Un sistēmā ir glikols, tas nav nekāds 'pirksti gaisā', bet normāla papildus drošība maz iespējamam gadījumam, kad tiešām kaut kas var aizsalt.
Autors:
aac
(91.105.29.---)
Datums: 30/12/2014 17:26
Paldies visiem par skaidrojumiem,ko agrāk nebiju dzirdējis.Droši kaut ko biju palaidis garām.
To aae: Jums droši vien, ja bija domāti radiatori, tad sg nebija.Jūs taisījāt pēc tam.Kādā veidā?
To aae: Jums droši vien, ja bija domāti radiatori, tad sg nebija.Jūs taisījāt pēc tam.Kādā veidā?
Pašreizējā: 2 no 3