UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Apkures sitēma ar kombinēto boileri.
Autors:
Eziss
(178.16.22.---)
Datums: 03/08/2014 23:09
Cik noprotu, Jēkabs rokas var pakustināt. Tādā gadījumā pie katla nomaiņas jāsāk arī visas sistēmas nomaiņa. Kāda jēga reaminēt veco štruntu. Materiāli sistēmas nomaiņai nebūs daudz dārgāki par katlu. Pēc tam problēmu būs daudz mazāk. Darbs nav sarežģīts, arī instrumenti nemaksā neko. Nevajag nekādus krutos, vienai sistēmai pats lētākais štruments būs gana labs. Kādas caurules likt? Vara, ''hinke'', plastmasas- katrai plusi un trūkumi. Pats pēdējais ko es lietotu ir zaļā plastmasa. Izskats šausmīgs, derētu tikai cūku kūtij. Vēl mīnuss- neko nevar labot, neveiksmes maksā normālu naudu. Varš eleganti izskatās, var ienest izmaiņas, strādāt tīrā bauda. Hinkei vajag tikai virtuves nazi un divas vecas stellatslāgas- super! Pilnai laimei visam klāt blīvmateriālus- kādi5-6 Eiro.
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 00:42
Es laikam piekritīšu Eziss, jo pats esmu šo un to kombinējis par šo tēmu un nonācis pie vecā secinājuma, ka ir standarta sistēma mūsdienu risinājumā un tas ir uz ko tiekties, visas novirzes uz ietaupīšanu sniedz tikai mīnusus. Standartu es domāju slēgto sistēmu, akumulāciju un minimāli nepieciešamo automātiku (termostats katla atgaitai un turpgaitas mikseris). Zemas lietderības katli ir pagātne.
Vienīgais, kur īsti nevaru piekrist Eziss ir jautājums par naudu. Reāli vajadzēs tik cik vajadzēs un tas nebūs ļoti lēti, bet ilgtermiņā ir tā vērts dažādos aspektos (komforts-ekonomija).
Vienīgais, kur īsti nevaru piekrist Eziss ir jautājums par naudu. Reāli vajadzēs tik cik vajadzēs un tas nebūs ļoti lēti, bet ilgtermiņā ir tā vērts dažādos aspektos (komforts-ekonomija).
Autors:
Jēkabs
(178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 08:06
Paldies par ieteikumiem! Diemžēl pilnīgai sistēmas nomaiņai mani līdzekļi nesavilks.. Kredīts jau tika paņemts katlam, vēl viens tāds iedzītu mani bankrotā, lai arī cik ļoti gribētos tīru jaunu sistēmu. Pagaidām laikam palikšu pie pašreizējās sistēmas (cik noprotu, tur viss ir pa lielam ok) un katlu ieslēgšu atsevišķā lokā. Vēl būs jāpamokas ar dažu cauruļu maiņu, jo dažas no tām ir tā "lāpītas", ka bail domāt kad nāks vaļā :D
P.S Ko darīt ar tiem cauruļu posmiem, kuri atrodas pa vidu sistēmai, un, lai izskrūvētu jāskrūvē pakāpeniski no viena gala viss vaļā? Baigais piņķeris.. Zāģēt ārā?
P.S Ko darīt ar tiem cauruļu posmiem, kuri atrodas pa vidu sistēmai, un, lai izskrūvētu jāskrūvē pakāpeniski no viena gala viss vaļā? Baigais piņķeris.. Zāģēt ārā?
Autors:
Jēkabs
(178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 08:22
Caurules ir 2-collīgas, ja nemaldos.. un metālnieces.
Autors:
Eziss
(178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 15:50
Cik tad tā hinke maksā? Zem Eiro metrā. Vai ir vērts griest vītnes un staipīties ar metāla caurulēm, izņemot ja tās mētājas žogmalē. No jauna pērkot būs dārgāk. Par materiāliem. Man 180m2 izmaksāja 1000-1100 Eiro, neķerot kas pagadās cenu nozīmē un ar vara caurulēm.. Katlu nekad nepirktu Latvijā. Polijā 20-40% lētak, ja maksā uzreiz. 2-4 dienu ekskursija un vismaz 500 Eiro ekonomija, arī pasauli apskatījis. Sūknis arī nemaksā kosmosu, Nopērc pa lēto, 20-30 Eiro, vecu gāzes katlu- sūknis būs.
Pašreizējā: 2 no 2