UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
magnezīts vs minerīts
Autors:
Mans Vārds
(178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 20:45
Kurējais būtu labāks slapjā pirtī uzbūvēt ugunsdrošo sienas gabalu aiz krāsns - magnezīts vai minerīts vai vēl kaut kas cits?
Pagaidām tikai esmu atradis, ka eksistē tāds Minerit LW Sauna (Cembrit).
Un uz kā viņu lai skrūvē, uz koka brusām tā kā neloģiski. Reģipša profils?
Pagaidām tikai esmu atradis, ka eksistē tāds Minerit LW Sauna (Cembrit).
Un uz kā viņu lai skrūvē, uz koka brusām tā kā neloģiski. Reģipša profils?
Re: magnezīts vs minerīts
Autors:
Pavels.O
(178.16.22.---)
Datums: 05/08/2014 08:41
Pagājušo nedēļu sev pērtuvē virs krāsns skrūvēju cembrit LW sauna sarkanu loksni.
Ir tā ka cembrit multi force (mazliet lētāka, pelēkā krāsā) arī ir A1 klase, bet mitrumu uzsūcoša, sauna LW (4 krāsas) arī ir A1 klase, bet ūdeni atgrūdoša, viens sāns tāds kā glancēts, spīdīgs.
Magnezīts uzbriest mitrā telpā.
Pareizi stiprināt loksnes ir uz distanceriem atstājot gaisa spraugu zem loksnes (cembrit mājas lapā ir dots risinājums), bet sev skrūvēju klāt pie koka latām, jo attālums no krāsns augšas līdz loksnei ir pietiekošs ~ 1,3 m. (varēja pat koku atstāt)
Ja attālums ir ļoti mazs ieteicams skrūvēt 2 loksnes kārtas.
Ir tā ka cembrit multi force (mazliet lētāka, pelēkā krāsā) arī ir A1 klase, bet mitrumu uzsūcoša, sauna LW (4 krāsas) arī ir A1 klase, bet ūdeni atgrūdoša, viens sāns tāds kā glancēts, spīdīgs.
Magnezīts uzbriest mitrā telpā.
Pareizi stiprināt loksnes ir uz distanceriem atstājot gaisa spraugu zem loksnes (cembrit mājas lapā ir dots risinājums), bet sev skrūvēju klāt pie koka latām, jo attālums no krāsns augšas līdz loksnei ir pietiekošs ~ 1,3 m. (varēja pat koku atstāt)
Ja attālums ir ļoti mazs ieteicams skrūvēt 2 loksnes kārtas.
Autors:
Vienstāvs
(178.16.22.---)
Datums: 05/08/2014 09:44
Pusķieģelim jau ar nav vainas...
Autors:
Pavels.O
(178.16.22.---)
Datums: 05/08/2014 09:46
Pusķieģelis būs drošākais no variantiem.
Autors:
Mans Vārds
(178.16.22.---)
Datums: 05/08/2014 11:36
Man krāsns kurtuve ies cauri koka karkasa starpsienai uz blakus telpu. Biju domājis sienas daļu aiz krāsns 1,2m platumā uzskrūvēt no plāksnēm (tagad skaidrs, ka Cembrit) kā reģipša sienu un iekšā ugunsdrošo Paroc.
Bet neaizdomājos par ķieģeļu variantu. Varētu to sienas gabalu pa smuko uzmūrēt normāli ķieģeļa biezumā, kā reiz mētājas vecie māla ķieģeļi. Droši vien jāpaņem kāda karstumizturīgā mūrjava. Jautājums, ar ko viņus noziest no saunas puses, lai neuzņem ūdeni. Pats māla ķieģelis neizjuks, būdams pāris cm no krāsns aizmugures?
Bet neaizdomājos par ķieģeļu variantu. Varētu to sienas gabalu pa smuko uzmūrēt normāli ķieģeļa biezumā, kā reiz mētājas vecie māla ķieģeļi. Droši vien jāpaņem kāda karstumizturīgā mūrjava. Jautājums, ar ko viņus noziest no saunas puses, lai neuzņem ūdeni. Pats māla ķieģelis neizjuks, būdams pāris cm no krāsns aizmugures?
Autors:
Mans Vārds
(178.16.22.---)
Datums: 05/08/2014 12:29
Ir dabūjami arī dzeltenie ugunsdrošie ķieģeļi. Kā tie reaģēs uz slapju pērtuvi?
Autors:
Pavels.O
(178.16.22.---)
Datums: 05/08/2014 18:06
pusķieģelis (12 cm) būs gana pietiekami un krietni drošāk par plāksnēm. No iekšpuses redzamā daļā es līmēju klinkerus (fasādes flīzes) uz miras karstumizturīgo līmi un šuvoju ar elastīgo (siltuma un mitruma izturīga) šuvotāju, bet ja nav redzams, tad neko apmest nevajaga, jo tāda mitruma, kāds var kaitēt, tur nav.
Autors:
Mans Vārds
(178.16.22.---)
Datums: 05/08/2014 19:18
Tas ir par māla vai ugunsdrošo ķieģeli?
Vēl tāda nianse - pirts ir atsevišķi stāvoša, tas nozīmē, ka ziemā pēc lietošanas, ja ķieģelis būs ievilcis ūdeni, tad nākamā dienā sasals lupatlēveros, vai nē?
Vēl tāda nianse - pirts ir atsevišķi stāvoša, tas nozīmē, ka ziemā pēc lietošanas, ja ķieģelis būs ievilcis ūdeni, tad nākamā dienā sasals lupatlēveros, vai nē?
Autors:
Pavels.O
(178.16.22.---)
Datums: 05/08/2014 19:51
nē, pirtij (pērtuvei) līdz rītam ir jāizžūst, ja neizžūs, tad ātrāk sapūs nevis ķieģelis saplaisās.
Autors:
Mans Vārds
(178.16.22.---)
Datums: 05/08/2014 22:45
Ok paldies, par ķieģeļiem skaidrs.
Vēl ir jautājums par ventilāciju. Ja liek izvadu pie grīdas, trubu uz augšu un ārā, pa ceļam vēl kāda noplūdes lūka, nav svarīgi. Jautājums par trubas materiālu. Cik noprotu parastā vītā bleķa truba nopūs ātri vien. Kā variants ņeržas trubu, bet padārgi. Plastmasas truba varētu nebūt paredzēta temperatūrām. Uztaisīt no koka, iztapsējot ar kaut kādu foliju?
Vēl ir jautājums par ventilāciju. Ja liek izvadu pie grīdas, trubu uz augšu un ārā, pa ceļam vēl kāda noplūdes lūka, nav svarīgi. Jautājums par trubas materiālu. Cik noprotu parastā vītā bleķa truba nopūs ātri vien. Kā variants ņeržas trubu, bet padārgi. Plastmasas truba varētu nebūt paredzēta temperatūrām. Uztaisīt no koka, iztapsējot ar kaut kādu foliju?