UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Zilējuši dēļi, kokmateriāli
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 29/09/2014 22:00

Jautājums ļoti vienkāršs: Kur lietot zilējušus dēļus, lai tie turpmāk uzvestos kā normāli dēļi , kokmateriāli...un nepūtu, netrunētu, jeb saglabātu savu šā brīža stāvokli tieši tā kā labi dēļi? Jautājums tāpēc, ka to cena ir pat divas reizes lētāka kā labiem dēļiem. Vēlme tos likt melnajos griestos, zemapšuvuma konstrukcijās, taupības nolūkos. Bet varbūt nav vērts, un labāk tos malkā..........

Re: Zilējuši dēļi, kokmateriāli
Autors: khe (178.16.22.---)
Datums: 29/09/2014 23:37

Variants ir spiedienimpregnēt un izmantot tur, kur tādi der. Ja jau samelnējuši, tad varbūt krietni švakāki... Reiz tādus pāris reizes pārklāju ar veco Erlitu, bija jau daļēji samelnējuši, bet tur vēl jumta segumu bez vainas pēc 12g...

Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 30/09/2014 04:10

Ja dēlis ir tikai sazilējis-tad tas vairāk ir vizuāls defekts.(Vasaras karstajā periodā standarta starplikas nenodrošina straujo žūšanas procesu). Melnajos griestos droši var izmantot-turklāt iekštelpās izmantojamu kokmateriālu nav vajadzības indēt ar dažādiem ķīmiska sastāva antiseptiķiem (mans viedoklis) Ja kokmateriāls žuvis vispār bez starplikām (vairāk melns nekā zils ar redzamām pelējuma pēdām) tādu gan labāk malkā.

Autors: v_t (178.16.22.---)
Datums: 30/09/2014 08:50

no zilējušiem dēļiem uztaisīju "pagaidu" kāpnes uz terasi. nu jau trīs sezonas zem klajas debess un nekādu pazīmju, ka būtu kāda vaina.
pirms lietošanas izpeldināju erlitā.
no dēļiem uzsit šauru vajadzīgā garuma sili, ieklāj plēvi, ielej antiseptiķi un peldina dēļus. pa vienam vai vairākus uzreiz - cik nu daudz ir tā līdzekļa.

Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 30/09/2014 10:42

Pelējumu ideāli, un zilējumu arī jūtami noņem hipohlorīts - Relika BaltaMax, Bochemit Savo vai pat kautkāds ne-delikātais veļas Ace. Cenas uz litru ziņā varbūt pat šis:
[aquasan.lv]

Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 30/09/2014 12:47

Es tieši tagad ar tādiem iezilējušiem kokmateriāliem taisu pirti - tika zāģēti no sauskaltušajiem kokiem. Karkasa ēku. Tā kā esmu nabags un skops un manā novadā kokam ir vērtība, tad redzēs kas no tā visa finālā sanāks. Ja sapūs, tad tāds būs mans liktenis un no projekta pāri paliks pamati, grīda un skurstens, je ne, tad būšu ieguvējos. :)

Zilējumam kā tādam diezgan droši ir dzirdēts, ka ir tikai dekoratīva problēma. Tāpēc tie tiek nocenoti un brāķēti. Cita lieta ir kaut kādas sēnes un trupe. Lai vai kā es savu būdu apstrādāju ar antiseptiku, ar otu. Kur karkass un atbildīgākās daļas - tur mazliet virs instrukcijas, kur mazāk atbildīgs (apšuvums) tur zem instrukcijas patēriņa. Tas tamdēļ, ka nu tie sauskaltušie ir nedaudz lielākiem defektiem par tikai zilējumu.

Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 30/09/2014 12:50

Bet Rx gadījumā es domāju, ka tur drīzāk būs laba manta, tikai ar zilējumu. Solīdi gateri tādus brāķa kokus reti kad zāģē tirgošanai. Vari painteresēties - ja tas ir no svaiga koka zāģēts, tad domāju, ka tā ir droša lieta - likt jebkur kur šķiet vajadzīgs.

Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 30/09/2014 14:03

Paldies Vilni, devi cerību. Braukšu skatīties, jo cena ir laba......

Autors: Kasparam (178.16.22.---)
Datums: 30/09/2014 16:05

Savulaik strādāju pa vasarām guļbaļku ražotnē. Vīri akurāt lika zilējušus baļķus mazāk redzamās vietās, pirms tam izbalinot. Man pašam dzīvoklī 70 gados bija liktas grīdas no sazilējušiem grīdas dēļiem. Bija plāns slīpēt un lakot, bet uzsākot slīpēšanu, nācās uzra

Autors: Kasparam (178.16.22.---)
Datums: 30/09/2014 16:08

Kaut kas nogļukoja un teksts norāvās. Respektīvi rezultāts bija lamināts, jo dēļi pēc pirmās slīpēšanas bija zili melni.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
    **     **    **  ***   ***   **  **   **     ** 
    **     **        **** ****    ****    **     ** 
    **     **        ** *** **     **     **     ** 
    **     **        **     **     **     **     ** 
    **     **    **  **     **     **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727