UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
spundes frēžēšana dēļiem
Autors:
maaris
(---.vssa.lv)
Datums: 28/11/2005 23:33
Jautājums par to vai mājas apstākļos dēļiem var iefrēzēt spundi/ pusspundi ?
Cik saprotu, virsfrēze jau gan neder šādam darbam ?
Vai tiešām vajadzīgs dārgs darbagalds, ja nepieciešam tikai pāris dēļiem ko tādu paveikt ?
protams, ja jau dažiem, tad tos var jau iepirkt ar iefrēzētu spundi.
Cik saprotu, virsfrēze jau gan neder šādam darbam ?
Vai tiešām vajadzīgs dārgs darbagalds, ja nepieciešam tikai pāris dēļiem ko tādu paveikt ?
protams, ja jau dažiem, tad tos var jau iepirkt ar iefrēzētu spundi.
Re: spundes frēžēšana dēļiem
Autors:
didzisp
(195.13.171.---)
Datums: 29/11/2005 05:53
Es visām palīgēkām vagondēļus uztaisiju mājas apstākļos. Vienkārši gadijās nestandarta neēvelēti dēļi pa lēto un vajadzēja tos izlietot. Krāmu tirgū nopirku ēveles asi un frēzes galvu ar maināmiem zobiem. Elektromotors man mājās mētājās. Vēl vajadzēja iegādāties finiera atgriezumus karkasam. Var karkasu taisīt no metāla, bet tas pašreiz ir padārgi un man ar koku strādāt daudz tuvāk sirdij.Finieris ir ļoti izturīgs un pareicīgs apstrādei materiāls(krievi karu vinēja ar finiera lidmašīnām).Visu to saliku kopā un iznāca ēvele ar frēzi galā.Materiāli bez elektromotora izmaksāja kādus 50Ls. Līdzīgu darbagaldu es redzēju veikalā Depo, tikai tāds mazjaudīgs izskatījās. Lai ēvelēšana un frēzēšana ietu no rokas un bez čakarēšanās vajag vismaz trīs kilovatu elektromotoru. Ja dēļus lietos āra apšuvumam, tad frēzei vajag ņemt zibus ar pēc iespējas dziļāku spundi, jo dēļi šausmīgi staigā no mitruma un var vasarā izmaukties no spundes.
Autors:
maaris
(---.vssa.lv)
Datums: 29/11/2005 16:44
didzisp: paldies par atbildi.
Bet vai galds sanāca ar regulējunu frēzes dziļumu ?
Sanāk ka frēze griež horizontālā virzienā (dēli padod guļus) ?
Kurā DEPO bij redzams tas frēzes galds ? Krastmalā ?
Bet vai galds sanāca ar regulējunu frēzes dziļumu ?
Sanāk ka frēze griež horizontālā virzienā (dēli padod guļus) ?
Kurā DEPO bij redzams tas frēzes galds ? Krastmalā ?
Autors:
andrek
(87.110.76.---)
Datums: 29/11/2005 20:28
Unversālos darbagaldus( ēvele+zāģis+frēze) ražoja (ražo) Daugavpilī, ir redzēti arī leišu (Ls 170 ~ 200,-), man ir Daugavpils modelis, nevar nodrošināt dēļiem vienādu biezumu.
Saskaitot kopā darbagalda un frēzzobu cenu, elektroenerģijas patēriņu un darbaspēka izmaksu, kā arī ievērtējot darba ražīgumu un izstrādājuma kvalitāti man iznāk lētāk pirkt jau gatavu nospundētu dēli...darbagalds kalpo dēlīšu iestrādei vietā (piegriezt pēc garuma, platuma, noēvelēt (frēzēt) kantes, sadures utt.
Saskaitot kopā darbagalda un frēzzobu cenu, elektroenerģijas patēriņu un darbaspēka izmaksu, kā arī ievērtējot darba ražīgumu un izstrādājuma kvalitāti man iznāk lētāk pirkt jau gatavu nospundētu dēli...darbagalds kalpo dēlīšu iestrādei vietā (piegriezt pēc garuma, platuma, noēvelēt (frēzēt) kantes, sadures utt.
Autors:
Didzisp
(195.13.171.---)
Datums: 30/11/2005 06:41
Ja dēļus vajag nedaudz, tad protams izdevigāk nopirkt gatavus un nečakarēties. Jautājums bija vai var mājas apstākļos dēļiem iefrēzēt spundi. Es mājas apšūšanai pirku gatavus dēļus un summa sanāca iespaidīga, tādēļ palīgēkām dēļus taisiju pats, pareizāk sakot darbagaldu, jo pašus dēļus devu frēzēt strādniekiem. Man kautkā patīk radošs darbs, nevis divas dienas monotoni ēvelēt dēļus. Ņemot vērā, ka izejmateriāla dēļi bija brāķēti,kvalitāte vienalga iznāca neslikta.Tas ka nostāigā dēļa platums, vai biezums uz apšuvumu nekādu iespaidu neatstāj. Ja grib apsalūtu perfektumu, tad vajag likt plastmasas dēļus, bet nez kā pēc daudz augstāk tiek vērētas guļbūves, kurās neviens baļķis nav vienāds.
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 30/11/2005 17:46
man arī ir darbagalds, pirms gadiem 15 pirkts. zāģis, ēvele, frēze. nelielus darbiņus var padarīt. lielākiem motors par švaku. jāliek jaudīgāks.