UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

kondensāts dūmvada oderē
Autors: parks2007 (178.16.22.---)
Datums: 29/10/2014 17:32

Ir ķieģeļu skurstenis ,kurā iemontēta 200mm nerūsējošā tērauda odere,kas nepārtraukti vēsā laikā svīst.Tā kā šis regulārais kondensāta iztecināšanas process sāk nogurdināt(laikam vajadzēja kondensāta krānu savienot ar kanalizāciju,bet nu jau par vēlu),tad vēlos pajautāt vai ir kādi varianti kā to novērst ???
Vienīgais man zināmais variants ir caurules un skursteņa brīvās telpas piebēršana ar vermekulītu,bet varbūt kāds var ieteikt ko citu?

Re: kondensāts dūmvada oderē
Autors: zupa. (178.16.22.---)
Datums: 29/10/2014 20:41

tas ir normāli, vietās, kur silts satiekas ar aukstu vienmēr būs kondensāts. vajag siltināt oderi.

Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 29/10/2014 21:07

Acīmredzot jāsiltina ir un ar to pašu vermikulītu.

Tomēr jāpaskata kas notiek ar dūmgāzēm vai kas nu tur pieslēgts, jo izskatās, ka tās ir dikti zemas? Man arī ir ķieģeļu skurstenī čaula un arī bez siltinājuma un kondensāts nav bijis kopš uzstādīšanas - nepārspīlējot. Katls man dod ārā ap 200-230 grādiem. Vēl nianse, ka man ir tāda skārda cepure skursteņa nobeigumam, resp, nav ap to čaulu tāda intensīva dzesējoša vilkme, varbūt arī to var izpētīt.

Datums: 29/10/2014 21:28

Skurstenis kamīnam(kurtuve Jotul I18),kUrš tiek kurināts diezgan regulāri,bet tas kondensāts pil tad ,kad nekurina un vakarā ,kad pilnīgs klusums, var dzirdēt kā pilieni krīt..
Man kamīna meistars ieteica pašu skursteņa galu ap oderi aizbāst ar ugunsdrošo vati uz uzbetonēt pa virsu betona tādu kā plāksni ap oderi,bet nav pārliecības vai tas palīdzēs.....

Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 29/10/2014 22:21

Nu ja nekurināšanas laikā, tad loģika saka, ka tur plūst pamitrs gaiss no iekštelpām, kas izkrīt kā kondensāts. Jautājums arī par kondensāta saturu, vai tas ir līdzīgāks darvai vai ūdenim. Ja darvai, tad tomēr būtu jāpadomā arī kas ar to jotulu un malku notiek. Principā darvai skurstenī nevajadzētu rasties.

Tā skursteņa augšgala apdare ir sakarīgs ieteikums. Var arī tā - ar betoēšanu. Bet es uztaisīju manuprāt vienkāršaku un funkcionālāku versiju t.i. skārda caurule, kas uzmaucas uz čaulas un tā caurule iestrādāta skursteņa noslēgvākā ar apmali. Nu sanāk kaut kas līdzīgs tiem ventilācijas pieslēgumiem jumtam - plāksnīte ar cauruli, vienkāršoti izsakoties. Vienkārši uzliekas virsū mūrētajam skurstenim un reizē ieskauj čaulu, plus man vēl tam pasākumam virsū ir jumtiņš (kuru gan it kā saka, ka nevajagot). Man ir un nav problēmu, jo katls ar piespiedu vilkmi, bet paša vilkmes gadījumā iespējams kaut kādas problēmas rodas, to es nezinu.

Autors: Didims (178.16.22.---)
Datums: 29/10/2014 23:14

Galu iebetonēt nedrīkst, jo tai čaulai ir brīvi jāvar izstiepties un sarauties pie uzkaršanas/atdzišanas. Ja būs nofiksēts, tad bleķis salieksies. Man tā bija. Man pie 9 m garas čaulas tā izplešanās garumā ir 6-7 cm. Tāpēc jau viņiem ir paredzētas tās cepures (ne jumtiņi), kas nosedz šķirbu starp nosegplāksni un čaulu, bet pašai čaulai ļauj brīvi staigāt.

Autors: arre (178.16.22.---)
Datums: 30/10/2014 09:12

Vai nav tā, ka kieģeļu skurstenī tev ielaista ventilācija?

Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 30/10/2014 11:48

Es sapratu,ka kondensāts veidojas apkures čaulas iekšpusē. Tātad caur kamīnu istabas mitrais gaiss nepārtraukti cirkulē un kondensējas. Vai neesmu kaut ko sapratis?

Datums: 30/10/2014 13:51

Praktiķim
Tieši ta arī ir,šaj kurtuvei šīberis nav un lidz ar to telpas gaiss kaut nedaudz,bet tomēr tiek caur oderi uz āru.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  **  **   **     **  ***   ***  **     **  **     ** 
   ****    **     **  **** ****  **     **  **     ** 
    **     ********   ** *** **  *********  **     ** 
    **     **         **     **  **     **  **     ** 
    **     **         **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727