UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Šķūnis
Autors: juris_k (178.16.22.---)
Datums: 08/11/2014 20:08

Labvakar.Ir jautājums par malkas šķūņa sienām...uzslēju malkas šķūni un sienas nonagloju ar dēļiem ar 3-5cm šķirbām-horizontāli...bet tg viens speciālists saka, ka apakšu vajadzēja šūt ciet pilnībā,jo ziemā sniegu sapūtīs iekšā ar no tā izrietošajām sekām...jautājjums-kā ir pareizāk un kas un ko ietekmē...paldies....vnk bildēs skatījos,ka pārsvarā visi šķūņi ir ar šķirbām...:)

Re: Šķūnis
Autors: nu tā (178.16.22.---)
Datums: 08/11/2014 20:11

Sniegu pūtīs iekšā. Vai tas ir slikti malkai, nezinu.

Autors: juris_k (178.16.22.---)
Datums: 08/11/2014 20:12

nu par to jau ir jautājums...kā tas ietekmē malku...

Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 08/11/2014 20:22

Šķirbām ir jābūt, turklāt ir ļoti labi, ja visa tā malka ir uzkrauta uz paaugstinājuma, tā lai ir maksimāla ventilācija starp malkas grēdām utt. Tādā šķūnī nepārspīlējot malka nokalst līdz vajadzīgajam sausumam vasaras laikā.

Sniegu dzīs iekšā arī tad, ja apakšu netaisa ciet. Tā nav ļoti liela traģēdija, jo ne jau to tik daudz tur sapūš, otrkārt, ja ļoti intensīvi nenotiek "sapūta, izkusa" cikls, tad uz malkas mitrumu tas atstāj maz iespaidu.

Ideālā variantā būtu jātaisa ciet tās šķirbas jau kaut kādā oktobrī, kad žūšana praktiski vairs nenotiek, tādējādi pilnībā malku pasargājot no slīpā lietus un sniega. Jautājums, vai tas ir tā vērts. Ja to var izdarīt vienkārši, tad labi, ja ne, tad neko - nedomāju, ka no tā visa mitrums malkai varētu pieaugt vairāk par kādiem 5%.

Es tā neesmu redzējis kādi ir praktiskie risinājumi, bet gan jau ir cilvēki kas ko tādu dara. Es droši vien papētītu ko kanādieši dara, jo viņiem ir salīdzinoši īsa kaltēšanas sezona un brangi sniegputeņi.

Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 09/11/2014 14:12

Sniegu visvairāk pūš iekšā tur kur malciņa jau izņemta. Es tajās vietās no iekšpuses ,līdz ko atbrīvojas vieta,pieskrūvēju finiera gabalus-kādi nu gadās pa rokai.

Autors: milkywayy (85.10.211.---)
Datums: 15/03/2015 13:36

Sveiki!
Dzīvoju ārpus pilsētas, privātmājā. Uz sava zemes īpašuma vēlos uzbūvēt garāžu (kopā ar sķūni), kopējais apbūves laukums - līdz 35 km2. Man ir zināms, ka saimniecības ēku būvēšanai nepieciešama būvatļauja, skices u.t.t.. Bet nav skaidrs, vai var būvēt doto šķūni bez pamatiem? Kādā likumā vai noteikumos tas ir noteikts?
Paldies!

Re: garāža
Autors: milkywayy (85.10.211.---)
Datums: 15/03/2015 13:39

Sveiki!
Dzīvoju ārpus pilsētas, privātmājā. Uz sava zemes īpašuma vēlos uzbūvēt garāžu (kopā ar sķūni), kopējais apbūves laukums - līdz 35 km2. Man ir zināms, ka saimniecības ēku būvēšanai nepieciešama būvatļauja, skices u.t.t.. Bet nav skaidrs, vai var būvēt doto šķūni bez pamatiem? Kādā likumā vai noteikumos tas ir noteikts?
Paldies!

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.