UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Attack Bioheat granulu deglis. Iestrēgst granulas, nenokrīt uz degļa tiltiņa.
Autors: kginters (178.16.22.---)
Datums: 02/12/2014 23:09

Sveiki,

Apraksts:
Vasarā tika izsaukts katlu meistars, kurš nodarbojas ar granulu degļu uzstādīšanu. Tā kā bija saglabājies vecais šķīdrā kurināmā katls un vēl lietojamā stāvoklī, tad meistars pēc izpētes secināja, ka ērtāk būs nomainīt šķidrā kurināmā degli pret granulu degli. Rezultārā meistars uzstādīja ATTACK BIOHEAT 6–25 kW degli.

Viss ļoti labi, daudz maz izdevās saprasts kādus parametrus uzstādīt, deglis funkcionē, māja daudz maz silta.

Problēma:
Jebkurā dienakts laikā. Vai pēc pāris dienām, vai pēc dažām stundām pastāv risks, ka granulas var iestrēgt starpejā starp granulu degļa ieeju, kur iebirst granulas un tiltiņa uz kura tām jānokrīt, lai tās sadegtu. Tās paliek karājoties ~8-10 cm augstumā no tiltiņa, bet atrodas jau iekš degļa metāla konstrukcijas (līkumā, kur iebirst granulas no padeves mehānisma).

Pēc meistara ieteikuma tika ieteikts pirkt granulas no Inčukalna, kas arī tika izdarīts, tika iepirktas 8mm, vienīgās kas uz to brīdi bija ražošanā. Sākot tikai ar šī gada novembri Inčukalns sācis ražot arī 6mm.

Mēģinot saprast kāpēc granulas iestrēgst tika veiktas dažādas aktivitātes, kā samazināts granulu padeves daudzums līdz minimumam, atstāta siltumizturīgā caurule no granulu tvertnes padeves mehānisma līdz deglim nelielā līkumā (pēc ražotāja rekomendācijām) u.t.t.

Visas šīs aktivitātes problēmu neatrisināja, lidz brīdim, kad pamanījām interesantu lietu. Degļa ražotāja mājas lapā pie tehniksās specifikācijas ir norādīts, ka dedzināt var granulas ar 6-10mm diametru, bet savukārt tur pat pieejamajā degļa dokumentācijā tiek runāts par rekomendētajiem 6mm, kas nozīmē, ka strēgšanas iemesls teorētiski varētu būt tie 2mm, jo mēs lietojam 8mm granulas.

Protams, plāns ir izdedzināt patreizējo 350kg tvertni un iepirkt testa nolūkiem pus tonnas 6mm, bet vēl ir palikušas ~3t 8mm...kuras ar kaut kā jāsadedzina un nepamet sajūta, ka arī ar tām 6mm būs tās pašas ziepes.

Jautājums:
Vai kādam ir bijusi saskaršanās ar šī ražotāja degli un ir bijusi līdzīga situāciju kā man?
Ja arī ne ar šo konkrēto degli, tad vai ir bijušas līdzīgas situācijas?


Atvainojos, ka tik daudz teksta, piegriezās.

Re: Attack Bioheat granulu deglis. Iestrēgst granulas, nenokrīt uz degļa tiltiņa.
Autors: SerViss (178.16.22.---)
Datums: 03/12/2014 11:13

Lai sāktos granulu sprūšana, visticamākais, ka tomēr ir kaut kāda neievērota "bremze".
Varbūt šneka minimālā padeve arī vēl par jaudīgu priekš degļa atveres, un vienlaicīgi atverē iegāžas pietiekošs skaits granulu, lai sasprūstu.
Varbūt kāds mehānisks defekts - bukte, robs,sašaurinājums, nenoslīpēta maliņa, pielipis sveķis, kas degļa ejā nobremzē pirmo granulu,un sākas sprūšana.
Varbūt iebāztās caurules kāda mala veido sašaurinājumu vai asu leņķi plūsmai pilnā diametrā.
It kā nevajadzētu būt nesaprotami iemesli, kāpēc ragaviņas nebrauc no kalna.

Re: Attack Bioheat granulu deglis. Iestrēgst granulas, nenokrīt uz degļa tiltiņa.
Autors: martinsj (178.16.22.---)
Datums: 03/12/2014 16:23

nav jau tajā deglī nekādas kosmiskās tehnoloģijas , vajag apskatīt degļa uzbūvi ,jāizjauc padeve un jāmeklē kāpēc sprūst

varbūt granulas nesadeg , kādā brīdī padeve par mazu ,un liesma nodziest , tad arī saštopējas


katrā ziņā jājauc un jāskatās

Re: Attack Bioheat granulu deglis. Iestrēgst granulas, nenokrīt uz degļa tiltiņa.
Autors: raimix (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 16:21

Sveiks kginters!
Vari padalīties ar savu pieredzi par šo degli? Cik apmēram patērē stundā. Tev viņš darbojas pilnīgi automātiskā režīmā, tobiš, darbojas 24 stundas diennaktī? Vasarā plānoju pārtaisīt malcinieku uz granulām. Skatos tieši uz šo modeli. Paldies.

Re: Attack Bioheat granulu deglis. Iestrēgst granulas, nenokrīt uz degļa tiltiņa.
Autors: kginters (85.10.211.---)
Datums: 03/03/2015 23:42

Sveiks, raimix

Iespējams, esmu ļoti neveiskmīga persona, bet noņemšanās man ar viņu ir fantastiska.
Retu reizi man ir paveicies un deglis ir funkcionējis bez pārtraukumiem vairāk kā 48h.

Dizains ir ļoti neefektīvs. Metāla apvalks, kas atrodas uz degļa bloķē ventilatora gaisa apmaiņu un reizēm notiek degļa pārkaršana. Noņemot apvalku degļa ārējā konstrukcija nekarst praktiski vispār. Uzliekot metāla karkasu temperatūra ir tuvu aizsardzības trigerim pret pārkaršanu.

Otra bēda bija metāla tiltiņš uz kura krīt granula. Vai nu atkal man nepaveicās vai kas, bet tiltiņš kas nāca līdzi komplektācijā uzreiz ir noliekams plauktā, jo pie temperatūrām lokās un beigās pat saplīst. Tikko no izplatītāja iepirku jaunu tiltiņu tam pašam modelim un konstrukcija pavisam savādāka - sametināts X vietās ar dažādiem atbalstiem un droši varu teikt, ka jaunais nelocīsies.

Trešā lieta, manuālī rakstīts, ka atbalsta tikai 6mm granulas. Ražotāja mājas lapā 6-10mm. Praktiskā pieredze rāda, ka jālieto tikai 6mm. 8mm sprūdīs.
Vēl manuālī minēts, ka jātīra katru dienu. Praktiskā pieredze rāda, ka ja viss ir forši, tad var nostrādāt no 4 dienām bez pārtraukumiem un tīrīšanas. Te gan jāskatās cik kvalitatīvas granulas.

Ceturtā, dokumentācija, kas nāk līdzi deglim neatbilst reālajiem uzstādījumiem. Ir x funkcijas, kuras deglis nepiedāvā. Vai nu novecojusi firmware vai kas...

Īsāk sakot vai nu man tika iesmērēt kaut kāds prototips no noliktavas tīrīšanas reizēm vai šis deglis patiešām ir metams miskastē.

Beigu beigās izskatās, ka būs izdevies daudz maz sadraudzēties ar degli. Korpusu esmu noņēmis, tiltiņš tagad nomainīts un parametri atrasti šķiet labākie ko varu izspiest. Šodien uzliku tiltiņu, testēšu.

Ja man būtu iespēja atgriezties pagātnē, tad šo es neņemtu. Iespējams, ka patiešām kā jau minēju, esmu ticis pie kaut kāda veca modeļa...

Re: Attack Bioheat granulu deglis. Iestrēgst granulas, nenokrīt uz degļa tiltiņa.
Autors: kginters (85.10.211.---)
Datums: 05/03/2015 07:18

Nostrādāja ~24h.
Šorīt pēc tīrīšanas nojājos 1h un tā arī neiedarbināju. Kaut kādā brīdī tiek iebērts par daudz granulu un liesma tiek aprakta...
Šneks izskatās, ka ir Mafa Maflex vai kaut kas uz pelltech puses, diemžēl nekur nekādu apzīmējumu nav un manuāli regulēt kaut kādus rpm uz viņa nevaru. Degļa iestatījumos viss ir uz minimālo.

Vakarā, pēc darba mēğināšu kaut ko izdarīt. Sēdēšu pie degļa un mēģināšu noķert brīdi kad noklājas.
Īsāk sakot bezcerīgs gadījums.
Nepiedalījos iepirkšanas procesā, bet šķiet uzlikts ir lētākais un ar sūdīgāko servisu.

Laikam jāraksta ražotājam. Varbūt atsūtīs spējīgāku pārstāvi.

Re: Attack Bioheat granulu deglis. Iestrēgst granulas, nenokrīt uz degļa tiltiņa.
Autors: kginters (85.10.211.---)
Datums: 07/03/2015 09:35

Izskatās, ka epopeja ar degli būs beigusies, jo problēma ir noķerta un pagaidām atrisināta.

Ja neskaita augstāk uzskaitītos, tad iemesls kāpēc random situācijās deglis apstājās un apauga ar granulām ir - šneka apgriezieni.

Īsāk sakot Mafa Maflex 25W nav paredzēts Attack Bioheat 6–25 kW deglim.

Aizvakar pasēdēju un pamērīju un secināju, ka intervāli starp bēršanām un bēršanas ilgums ir vienāds starp visiem ātrumiem (trīs ātrumi līdz sasniedz max: 6kW, 6->25 kW, 25kW). Bēršanas ilgums ir 4 sec un pie katra pieaugošā kW vienīgais kas mainās, ir bēršanas ātrums (šneka apgriezieni). Rezultātā sasniedzot šos 25kW granulu daudzums cik katrā 4sec bēršanas intervālā tiek iebērts ir krietni lielāks nekā, piemēram, solī pie 18kW. Kas arī bija iemesls kāpēc deglis nespēja tikt galā granulām. Liesma tika aprakta.

Kāds ir risinājums uz doto brīdi? Apkurinu māju uzstādot deglī 18kW jaudu kā maksimālo, nevis 25kW, kas attiecīgi nozīmē, ka šneks tās 4 sekundes kamēr ber griežas ar mazākiem rpm. Silda nedaudz ilgāk, bet savu uzdevumu izpilda tā pat.

Zīmīgi, ka ziemā, kad ārā ir -15 un augstāk, tad granulas nestrēgst, pat 8 mm ar 25kW jaudu. Tiklīdz paliek no -10/-5 tā 8mm var nolikt malā un mēģināt pāriet uz 6mm ar 25kW jaudu. Tiklīdz vēl siltāks, kā tagad, tad arī 6 mm vairs nevar dedzināt ar 25kW jaudu, jo šneka apgriezieni ir par lielu. Teorētiski pēc tam kad izdedzināšu 6mm tvertni ar 18kW, pamēģināšu padedzināt 8mm, vajadzētu aiziet.

Tātad, jāskatās kādu šneku pērk, jo citādi var sanākt kā man, ka jāsāk taisīt visādi apejas risinājumi ar parametriem. Specifikācijā diemžēl par to nav ne vārda.

Re: Attack Bioheat granulu deglis. Iestrēgst granulas, nenokrīt uz degļa tiltiņa.
Autors: zigmars (85.10.211.---)
Datums: 07/03/2015 09:38

Vaitad nav iespējams regulēt bēršanas ilgumu un intervālu?

Re: Attack Bioheat granulu deglis. Iestrēgst granulas, nenokrīt uz degļa tiltiņa.
Autors: kginters (85.10.211.---)
Datums: 07/03/2015 14:06

Deglim iespējams regulēt intervālu un tas ir uz min.

Re: Attack Bioheat granulu deglis. Iestrēgst granulas, nenokrīt uz degļa tiltiņa.
Autors: kginters (85.10.211.---)
Datums: 09/03/2015 07:10

Sāku sildīt māju ar 8mm uz 18kW. Liesma tika aprakta. Pārgāju uz 16kW un liesma tika aprakta. Atstāju 16kW un uzliku ventilatoru uz 1600rpm, pagaidām strādā.

Labi beigšu spamot. Tiem kas vēlējās pieņemu, ka radās izpratne par šo degli un potenciālajām problēmām.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******    **    **  **     **  ******** 
 **        **    **   ***   **  **     **     **    
 **        **         ****  **  **     **     **    
 ******    **   ****  ** ** **  **     **     **    
 **        **    **   **  ****  **     **     **    
 **        **    **   **   ***  **     **     **    
 ********   ******    **    **   *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727