UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Dvīņu mājas
Autors:
edgarsedgars
(159.148.91.---)
Datums: 07/12/2005 05:11
Jutājums ir triviāls:
ja ir zemes gabals (apbūves zeme), kura platība atļauj celt 2 mājas (piemēram, 2000 kv.m), kā var realizēt to, ka var uzcelt 2 dvīņu mājas šajā zemes gabalā.
Ceru uz atbildi! Paldies!!!
ja ir zemes gabals (apbūves zeme), kura platība atļauj celt 2 mājas (piemēram, 2000 kv.m), kā var realizēt to, ka var uzcelt 2 dvīņu mājas šajā zemes gabalā.
Ceru uz atbildi! Paldies!!!
Re: Dvīņu mājas
Autors:
andrek
(87.110.76.---)
Datums: 07/12/2005 13:20
Uz viena zemes gabala var uzcelt vienu vien, divu jeb arī vairāk dzīvokļu māju, lai juridiski pareizi noformētu dvīņu mājas būvniecību jāveic zemes gabala sadalīšana. Varētu būvēt divdzīvokļu māju pēc dvīņu mājas principa un laižot tirgū sadalīt zemes gabalu domājamās daļās. Katra pašvaldība pati pieņem min m2 vienam dvīņu māju zemes gabalam- tas jānoskaidro būvvaldē.
Autors:
edgarsedgars
(---.fm.gov.lv)
Datums: 07/12/2005 15:55
Paldies par atbildi!!!
Vēl tikai jautājums sekojošs:
Ja es gribētu celt tomēr nevis vienu divdzīvokļu māju, bet gan divas dvīņu viendzīvokļu mājas. Vai jebkuru apbūves zemes gabalu var sadalīt 2 daļās (ja to atļauj zemes gabala platība un minimālā dvīņu mājas zemes gabala platība). Un vai šāda sadalīšana ir veicama pirms projektēšanas un būvniecības darbu sākuma?
Atvainojos, ka esmu tik uzstājīgs, tomēr vēlos līdz galam tikt skaidrībā :))) Paldies!!!
Vēl tikai jautājums sekojošs:
Ja es gribētu celt tomēr nevis vienu divdzīvokļu māju, bet gan divas dvīņu viendzīvokļu mājas. Vai jebkuru apbūves zemes gabalu var sadalīt 2 daļās (ja to atļauj zemes gabala platība un minimālā dvīņu mājas zemes gabala platība). Un vai šāda sadalīšana ir veicama pirms projektēšanas un būvniecības darbu sākuma?
Atvainojos, ka esmu tik uzstājīgs, tomēr vēlos līdz galam tikt skaidrībā :))) Paldies!!!
Autors:
andrek
(87.110.76.---)
Datums: 07/12/2005 20:33
Konkrēti par projekta procedūru varētu atbildēt attiecīgās teritorijas pašvaldiba/būvvalde- pašvaldības atļauja nepieciešama gan zemes sadalīšanai, gan māju projektēšanai/būvniecībai- katrā konkrētā vietā skatījums varētu atšķirties.