UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Kapec Lapsenes sabojaja difuzijas membranu
Autors:
heating
(178.16.22.---)
Datums: 11/02/2015 09:19
Parbaudot beninus atradu sadu iemitnieku buvejumu [foto2.inbox.lv] ! Un izbrinu radija ka lapsenes sabojajussas difuzijas membranu!!!Labi ka jumts nav siltinats!!Kautko taadu nebiju iedomajies ka kads lidonis var izdariit!!!
Re: Kapec Lapsenes sabojaja difuzijas membranu
Autors:
gints__
(178.16.22.---)
Datums: 11/02/2015 09:26
Man lauku mājās uz katru membrānas kvadrātmetru kādi 5 caurumi, kars pāris mm diametrā. Membrāna neizbūvētos bēniņos brīdi vieejama. Vasarā tur pilns ar mušām, lapsenēm, sirseņiem utt. nezinu kapēc, bet caurumo viņi to membrānu (kautkāda Jutadach difūzniece bija, precīzi vairs neatceros). Tik lielu vaurumu kā tev, gan nav.
Autors:
robisp
(178.16.22.---)
Datums: 11/02/2015 11:17
Lai nebūtu problēmu ar lapsenēm, bēniņiem jābūt ļoti labi vēdināmiem, kukaiņiem nepatīk ka gar viņu mājām vējš staigā un šiem kukaiņiem patīk dzīvot kur ir silts un ir kaut kāds mitrums ... sausā un vējainā vietā šie nedzīvos.
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 11/02/2015 11:32
Lapsenēm bēniņi patīk vairāk par visu pasaulē ar visu tur esošo un nepieciešamo caurvēju. Skatoties uz bildi redzu, ka lapsenes būvējušas mājiņu un pamatnīte izgrauzusies. :) Nu tur nav varianti, vai nu visas ventilācijas jāaiztaisa ar sietu vai arī lapseņu būvniecības laikā jākāpj uz bēniņiem un jādauza nost tās jaunceltnes.
Autors:
kkk
(178.16.22.---)
Datums: 11/02/2015 15:10
Novēroju bēniņos interesantu lietu - daudz apsprāgušu lapseņu/mušu/sirseņu, bet pūžņus nemana. Līķi pārsvarā mētājās zem caurspīdīgas plastikāta jumta lūkas (apmēram kā jumta logs). Lūka pastāvīgi stāv ciet. Mana doma bija, ka kukaiņi ielien bēniņos pa vēdināšanas spraugām, bet ārā cer tikt "uz gaismu" nu un tur aplaužās un dauzās kamēr nosprāgst. Tas protams nenozīmē, ka siltinātajā mansarda daļā kautkur nav "aizmūrēts" - pāris vasaras esmu novērojos sirseņus lidinamies gar pažobeli.
Autors:
ints45
(178.16.22.---)
Datums: 11/02/2015 16:07
gints_.
Tos caurumus ir sataisījušas zīlītes un citi sīkputniņi, kas meklē ieziemojušās mušas. Man vienu rudeni, kamēr māja stāvēja bez logiem, zīlītes sanagloja plēvi vienos caurumos. Māja skanēja kā galdnieka darbnīca
Tos caurumus ir sataisījušas zīlītes un citi sīkputniņi, kas meklē ieziemojušās mušas. Man vienu rudeni, kamēr māja stāvēja bez logiem, zīlītes sanagloja plēvi vienos caurumos. Māja skanēja kā galdnieka darbnīca