UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: vēlos uzzināt
Autors: Alfadelta (178.16.22.---)
Datums: 01/03/2015 22:07

To parks2007
Ir iespējams, darbi būs padarīti. Skaisti un ātri godam visas šaizīgās vietiņas ar riģipsīti būs aiztaisītas :)) Visi starā. Saimnieks priecājas ka nezin bēdu jo redziet taču SOMU māja (tas nekas ka tie būvnieki ir nevis ar lielāko pieredzi izvēlēti, bet vienkārši "Simts namu" (Somu mājas būvnieki) īpašnieks un "Somu mājas" viena no īpašniecēm ir brālis un māsa:) un tas ko reāli dara "Simts nami" ir sameklē randomā brigādes uzmet pa virsu 30% nacenku un piemet tādiem kā Niks, kurš nezin pēc tam bēdu. Kā saka: visi priecīgi un apmierināti... Bet sūrā dzīve atklāsies, kad būs tajā mājā jādzīvo :))) Ai ai tvaika plēvē caurumiņi... Vai vai siltā grīda pušu... ai ai lāgas jumtam nenostiprinātas... Jebkurš kas ko sajēdz no celtniecības zinās ko nodara caurumiņi tvaika plēvē tādai mājai kāda ir somu māja... Var jau haltūrēt, bet ja tvaika plēvi salīmē ar kautkādu lētu iepakojuma skoču, tad piedodiet tas jau ir noziegums nevis haltūra...
Kaut gan reizēm gadās arī izņēmumi un tiešām gadās retas pērles, kāds ir mans šābrīža interjera meistars. Gan dizaina sapratne, gan makslinieka talanti, perfekts meistars, nav dārgs, un atskaitās par katru santīmu, atdodot atlikumus utt... Godīgs līdz riebumam... :)

Datums: 01/03/2015 22:14

To Niks
Sāku būvēt 2013 gada augustā, šobrīd esmu iekšdarbos...

Datums: 01/03/2015 22:25

To Niks
Tur jau tā bēda, ka Latvijā diemžēl labi neuzcels... Un tas vienalga cik labi Tu maksā... Gandrīz ir pat otrādāk: ja būs problēmas ar maksāšanu tad drīzāk būs motivācija visu izdarīt tā lai nebūtu pamats atrast iemeslu nemaksāšanai, bet iedot naudu un nepārliecināties par darba kvalitāti: 100% tevi apčakarēs...It īpaši Somu mājas būvnieki... Tas nu ir 1000% Un tapēc, ka zinu to kuhņu: Ainārs (100 namu īpašnieks) maksā tiem strādniekiem kapeikas, bet visu krējumu nosmeļ viņš. Tapēc lai kā un cik nemaksātu, par to prieks tiek tikai Aināram... Viņam, savukārt tādu klientu kā Tu ir vismaz vēl 20... Tapēc vienīgais ar ko viņam ir jānodarbojās ir jābraukā apkārt un jāsavāc džungurs... Ja kāds no celtniekiem uztaisa šaizi un saimnieks pieķer- Ainārs uztaisa razborku un noņem no tā jau mazās algas. Ja saimnieks neliekās ne zinis un piebraukā reizi 2 nedēļās tas ir vienkārši ideāli- strādnieki var dancot aiz priekiem... :)

Autors: Niks (178.16.22.---)
Datums: 01/03/2015 22:29

Alfadelta Wrote:
-------------------------------------------------------
> To Niks
> Sāku būvēt 2013 gada augustā, šobrīd esmu
> iekšdarbos...

Skarbi Tev tur ir gājis ...

Par tām plēvēm zināju, buildingā.lv salasijos :) Daudz kur pats pārskatiju, arī elektriķiem pats pakaļ nostaigāju, nu ne 100 %, bet piekodināju, ka kontrolēšu. Laikam sabijās :) Neko sliktu nevaru teikt.

Elektriķi, grīdas betonētāji un ventilātoristi bija viņu apakšnieki. Pārējo gan viņu pašu štata darboņi (nu vismaz man) montēja un darija. Un arī tie apakšnieki likās ar ļoti labu pieredzi. Nu toč, uz manīm viņi nemācijās :) Elektriķis man teica, ka gadā ap 30 somu mājām sanākot taisīt. Nē, nu viņiem lielāka firma, dara vēl viskautko, bet somi esot ok klients.
Arī štata daroņi likās pilnīgi ok, visi sārtiem, apaļiem vaigiem. :) nu vismaz montāžnieku brigāde man teica, ka viņi visi strādājot 100 namos vairāk par 10 gadiem.
Špaktelē un krāso čaļi tagad vnk super

-------------
Neesmu nekāds somu fanbojs, un citas pieredzes man nav. Bet nu zinoši cilvēki man saka, ka viņi strādā pilnībā ok

Autors: Pieaicinātais (178.16.22.---)
Datums: 02/03/2015 11:02

Sveicināti, foruma cienītāji!

Palasot šī foruma sadaļu varu piekrist tam, ka ar labiem meistariem ir kā ir. Nerunāsim pat par palīgstrādniekiem.
Pats nodarbojos ar būvlietām. Tikko strādāju pie dzīvojamās mājas projekta, kā pasūtītājam pieaicināta persona. Esmu šokēts par arhitektu darbu, kā zināms ar to sākas būvniecība. Protams, ka pēc tā mēs būvējam savu sapņu namiņu. Tikai pašiem vajag saprast cik ekonomiski tehnisks ir šis TP (tehniskais projekts). Pirms projektēšanas ieteiktu arī uztaisīt grunts ģeodēzisko izpēti, kuru vairums to nedara, jo tas maksā naudu. Bet šeit notiek pretējais, jo arhitekts un konstruktors, tad strādā uz pieņēmumiem un šie pieņēmumi var maksāt daudz dārgāk nekā ģeodēziskā izpēte.
Līdz ar to ir nepamatoti lieli būvmateriālu apjomi un pārtēriņi, bet celtniekam maksā par padarīto, kā arī būvmateriāli jau nemaksā maz.
Ja tiešām gribam kvalitatīvi un par saprātīgām cenām uzbūvēt sev sapņu māju, tad vislabāk to darīt caur paziņu, draugu loka. Ja nav tādu iespēju, tad vajag izsludināt konkursu un konkursa norises laikā jau sapratīsiet kurš sava amata speciālists būs tuvu jūsu ideālam meistaram.
Ja nepieciešama konsultācija vai ieteikumi varat rakstīt uz remontbuve at gmail.com

Datums: 02/03/2015 12:15

Ģeodēziskā izpēte tāpat nedod 100% situācijas bildi. Manā gadījumā tā bija taisīta, bet lieta tāda, ka man gruntsūdeņu līmenis ir ļoti atšķirīgs kāds viņš ir vasarā un kāds ziemā... Līdz ar to vasarā taisītā analīze parādija ka līmenis ir vairāk kā 1,7m bet pavasarī tas reāli ir 0,7m

Datums: 02/03/2015 14:03

Parasti speciālists norāda gan gruntsūdens svārstības, gan sārmainību. Līdz ar to projektētājs izdara secinājumus un pieņem lēmumu.
Par gruntsūdens līmeni runājot, tad uz ēkas pamatiem tas neatstāj nekādu iespaidu, vienīgi ir jāparedz (projektētājam) attiecīgo betona marku. Kas attiecas uz izbūvi, tad maciņā tas var iegriezt pamatīgu robu.

Autors: gulu (178.16.22.---)
Datums: 02/03/2015 16:31

Sveicināti vēlreiz! Paldies par atsaucību, bet atgriežamies pie tēmas - kā ir ar dažādu būvspeciālistu pieejamību, ņemot vērā šābrīža ekonomisko situāciju. Gribētos pašu būvnieku viedokli - vai pietiek pasūtījumu, vai ir rindas pēc speciālistiem, kāda nācijas maksātspēja, ņemot vērā, ka kreditēties grūtāk.
Pasūtītāji varat padalīties - kā atradāt savu īsto brigādi, cik uzrunājāt , cik atteicāt, cik nācās izraidīt pēc "brīnumdarbiem" objektā, cikiem no jums ir būvuzraugs un cik tas izmaksā.
Dzīvojam draudzīgi, komentjējam lietišķi. Paldies.

Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 02/03/2015 17:30

Labus meistarus dabūt nav viegli,bez tam vārdu salikumam"labs meistars" praksē ir vairākas gradācijas. Tas izpaužas tā,ka vieni meistari labi sastrādājas ar 70% pasūtītāju,citi ar 90,bet citi varbūt pat ar visiem 100. Tas nozīmē to,ka arī ieteikts meistars ne visiem būs labs meistars. Pats daru praktiski visu (ziemā),bet sezonā vairāk sanāk darboties ar jumtiem. Sezona vēl nav sākusies,bet jau ir 5 jumtu rinda (no visa pārējā atsakos). Vismaz man noslogojums ir tāds kā trakajos gados,bet izcenojumi ir ap + - 50% no tā laika-tur neko nevar pacelt daudz arī pie liela pieprasījuma,jo pasūtītājam jau tā pat šķiet dārgi.

Datums: 02/03/2015 19:40

To: gulu

Jau iepriekš minēju savu e-pasta adresi. Droši raksti, tad arī sarunāsim par citiem komunikācijas veidiem.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  **     **  **    ** 
 **     **         **  **     **  **     **  **       
 **     **   *******   *********  ********   **       
 **     **         **  **     **  **     **  **       
 **     **  **     **  **     **  **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727