UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: dranjkja servituuts
Autors: gh (194.8.16.---)
Datums: 22/12/2005 17:28

ja piekljuut zemes gabalam var tikai pa sho celju, tad Tu nevari nelaist...
ja zemes gabalam var piekljuut pa citu celju - nafiga veel joprojaam ir servituuts ?!

Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 22/12/2005 18:53

Ceļš met tādu kā pusapli, pie visiem gabaliem var piekļūt gan no vienas, gan otras puses. Betmanā zemesgrāmatā arkstīts, ka servituda ceļs par labu nākošajiem kaimiņiem aiz manis. Visu laiku īsti nesapratu, kāpēc tieši tā rakstīts (kāpēc tiem kaimiņiem un ne pārējiem), bet tagad sāku domāt, ka laikam tāpēc, ka pārējie var braukt pa otru pusi? Praksē reāli ir tā, ka visi vienalga brauc pa šo ceļu, jo tas ir labāks. Kad ierosināju visiem arī samesties un uzbērt šķembas, lai droši var braukt arī ziemā, tad visi teica - nē, nē, mūs apmierina tāpat, mēs tik bieži nebraucam. Bet tagad, kad esam salabojuši un uzbēruši pamatīgu kārtu, visi tā vien vīlē pa šo ceļu. Es te tagad sāku domāt, vai pamatojoties uz to ierakstu Zemesgrāmatā es nevaru vinjiem parādīt pigu un pateikt, lai brauc pa otras puses bedrēm, ja reiz nevajadzēja labot?

Autors: andrek (87.110.76.---)
Datums: 22/12/2005 21:08

...IneseX- uz privātā ceļa ierīko vārtus ar koda atslēgu sev un kaimiņam, kam pienākas praukt pēc servitūta- pārējiem uzstādi maksas aparātu vai nelaid braukt nemaz un lieta sakārtota... zeme Tava, īpašumtiesības ir svēta lieta, pienākums rūpēties tikai par 1 kaimiņu.

Autors: gh (194.8.16.---)
Datums: 22/12/2005 22:21

+ atbilstoši CL 1151.pantam: "Ja servitūta izlietošanai vajadzīgs uzturēt un izlabot kalpojošo lietu, tad tas jādara servitūta izlietotājam." Tev ir tiesības prasīt lai tā izlietotāji samaksā gan par veiktajiem labojumiem, gan lai paši uztur ceļu nākotnē.

Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 23/12/2005 16:45

Paldies par informāciju - maksas aparātu laikam nelikšu, bet ar kaimiņiem parunāšu par šo jautājumu jau no citām pozīcijām. Es līdz šim biju domājusi, ka uzturēšana jāveic tam, kam tas servitūts ierakstīts.
Vienīgā problēma ir tā, ka neviens jau neatzīst, ka tā uzlabošana vajadzīga, visi ir ar mieru braukt pa tām pašām bedrēm un stigt dubļos, lai tikai nav nekas jāmaksā.

Autors: Gatishei (94.100.9.---)
Datums: 18/06/2012 12:09

Vecs temats, bet pacelšu atkal gaisā savās interesēs.

Tātad ir ceļa servitūts, nostiprināts zemesgrāmatā par labu aiz mana īpašuma esošam īpašumam.

Ceļš no kaimiņu puses tiek izmantots ļoti reti un man tā īsti nav iebildumu, ka tas tiek izmantots, bet problēma ir tajā, ka kaimiņu suņi regulāri apstaigā manu teritoriju saliek kakas un izmētā atkritumus.

Varbūt kāds zina vai man ir tiesības pielikt priekšā vārtus šim ceļam, lai tie suņi nenāk... ?

Un vēl - ZG rakstīts ceļš - 4m plats, 30m garš, bet tas iet pa manu teritoriju aptuveni 50m, vai es varu pa tiem pēdējiem 20m neļaut braukt kaimiņu mašīnai ...?

Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 18/06/2012 12:57

Vot latviešu daba. neļaut nraukt,aizligt, u.t.t. Takaprunājies ar kaiminu cilvēcīgi.Vai tad nu šim baigi vārti traucēs, ja maz braukā un suņi arī netiks pagalmā. vispār nekad sītās problēmas nesapratīšu. Kapēc lieam pieiet ar naidu un aizliegumu?

Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 18/06/2012 13:11

Cilvēki ir ļoti dažādi - man darba kolēģis stāstīja, šim pie mājas iebrauktuve, bez vārtiem, iekšā mašīna. Kaimiņam nav bijis kur likt auto, a šis iebrauc šā sētā un pieliek priekšā. Kolēģis netiek no rīta ārā, kaimiņs nav ne sazvanāms, ne sasaucams. Un kad runā, tad iztaisa ģīmi - nu pats vainīgs, ka to savu mašīnu aizmugurē noliki! Ar tādiem vienkārši runāt ir bezjēdzīgi, jāpieņem, ka viens otrs vienkārši ir piedzimis stulbs un tāds paliek visu mūžu.
Tici man, ja tam kaimiņam līdz šim nav ienācis prātā, ka tomēr nav smuki, ka mani suņi pa kaimiņa sētu staigā, tad viņš to arī nekad nesapratīs.

Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 18/06/2012 19:33

Zemesgrāmatā ir tikai rakstīts, bet robežplānos/kadastrā vajadzētu būt arī iezīmētam. Mož citā vietā tam ceļam jābūt?
No otras puses, zemes reformu kvalitatīvi izveikt ne vienmēr izrādījās iespējams, jo daudzus reformas veicējus vadīja motīvi ne jau palīdzēt tam, kas 20 gadus vēlāk to zemi lietos. Pēc reformas beigām, cik zinu, atliek vien labprātīga vienošanās, tiesāšanās vai nelikšanās ne zinis.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********    *******   ********   **     ** 
 **   **   **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **  **    **     **  **         **     **  **     ** 
 *****     ********   ********   **     **  **     ** 
 **  **    **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **   **   **     **  **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727