UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Zobenzāģis
Autors: piča (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 11:52

Labdien,
nepieciešams izgriezt naglainas brusas ne pārāk ērtās vietās, līdz ar ko plānoju iegādāties zobenzāģi (vēlāk saimniecībā noderēs). Tā kā nav plānots lietot katru dienu pa 8 stundām, tad superprofesionāls aparāts par 300+ euro mani neuzrunā, bet 100- 200 eur + pvn varētu ieguldīt.

Tā kā pašam šāds aparāts nekadnav bijis interesē jūsu pieredze -kāds labāks, ērtāks, vieglāk maināmi asmeņi, utt? Nākotnē būs nepieciešams arī pāris ķieģeļus esošā mūrī izgriezt un saprotu, ka ar šādu aparātu to ērti izdarīt..
Moš es zābaks un man tādu vispār nevajag?

--------------------------------
paķimerējos ap savu vasarnīcu.
[vasarnica.blogspot.com]
tagad snaikstos ap nākamo objektu:
[mezamaja.wordpress.com]

Re: Zobenzāģis
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 12:12

Man ir reāls lētucis, bet neko lietderīgu ar viņu neesmu spējis izdarīt. :) Droši vien manā gadījumā problēma ir tajā, ka asmeņi ir galīgi s..di un ļoti iespējams arī pašam aparātam ir kaut kāda neprecizitāte asmeņa kustībā un tad abu problēmu summa ir tik tizls rezultāts, ka jāņem rokā citi instrumenti. :) Bet kopumā mājas saimniecībā viņam manā skatījumā ir diezgan jau pamazs tas pielietojums. Man doma par viņa izmantošanu kāda darba darīšanā ir bijusi ļoti, ļoti, ļoti reta.

Piemēram, naglainās brusas. Ja tās brusas ir biezākas par asmens garumu ievilktā stāvoklī, tad izgriezt tā īsti nesanāks. Asmenim šā vai tā, bet jābūt caurejošam, savādāk sitīs atpakaļ aparātu. Brusām neko jēdzīgāku par motorzāģi ar naglu ķēdi neesmu izdomājis. Ķieģelim arī jāskata biezums, lai aparāts velk cauri, tātad laikam ap 12 cm, kas vispār ir padaudz budžeta gala zāģiem man šķiet. Nu ķieģelim, cementa šuvēm asmenim jābūt nu labam un arī tad tik ļoti ātri tas nenotiek, visticamāk tāpat jāsaurbj ceļš visas līnijas garumā.

Kur viņu tik tiešām var labi pielietot? Iesaku apskatīt youtubā klipus, varbūt rodas kādas idejas.

Re: Zobenzāģis
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 12:15

atslēgvārds ir - Reciprocating Saw

Re: Zobenzāģis
Autors: arre (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 12:17

Man ir Depo pirkts Jasper par 60 eirām. Tika pirkts vienam konkrētam darbam, bet gada laikā esmu šo pamocījis diezgan nopietni. Neko īpaši sliktu nevaru teikt - zāģēti parasti dēļi, naglaini dēļi, armatūra, metāls. Fāters sazāģēja arī vienu vecu auģiku. Pie heavy duty darba - atzāģējot vecos griestu dēļus (40mm dēlis ar naglām skaliņiem + apmetuma kārta + redzamība 0 dēļ putekļiem) nošļuka gumijas rokturis.

Re: Zobenzāģis
Autors: arre (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 12:34

Zobenzāģis ir tīrākais demontāžas, nevis precīzs instruments. Asmeņiem liela nozīme - veikalā pat pēc cenām jau var redzēt starpību. Manā skatījumā daudzpusīgs instruments - ir pat asmeņi ledus griešanai. Ideāls mašīnu virsbūves remontiem - kur ar citiem instrumentiem grūtu tikt klāt. Bet ja saimniecībā nekas nav jājauc, tad noderēs reti. Ķieģeļus no mūra labāk izklapēt ar atskaldāmo āmuru.

Re: Zobenzāģis
Autors: gints__ (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 12:38

Piekrītu, ka zobenzāģis ir ārdīšanai, ne celšanai. "Precizitāte" ir svešvārds šim instrumentam. Ir dzīvokļa remonta laikā koka starpsienu demontāžas darbiem uzmantots pusdārgs Makita. Ar pareizo asmeni, var sazāģēet jebko, bet ar nosacījumu, ka šai demulācijai nav jābūt precīzai.

Re: Zobenzāģis
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 12:43

Zobenzāģis derīgs lai atrisinātu zāģēšanas- demontāžas darbus, nepiesienoties pie zāģēšanas kvalitātes. Arī ražība maza. Bet ar metālamparedzētu asmeni , pa lēnam , var pazāģēt koku ar naglām.
Un jā, jābūt brīvkustībai aiz zāģējamā materiāla, vai arī ...jāiztur sitieni!

Re: Zobenzāģis
Autors: Didzisp (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 13:17

Man arī kādus desmit gadus saimniecībā ir tāds zāģis. Nebija pats lētākais un arī dargākais nē. Īstenībā to esmu izmantojis tikai dažas reizes. Varbūt autiņa virsbūvi taisot tas noder, bet mājsaimniecība faktiski nav vajadzīgs. Ja ko nopietnu no kokiem zaģēt, tad tikai motorzāģis. Pavisam cita ražība pie vienas neprecizitātes. Metālu daudz ātrāk apstrādāt ar fleksi un precīzāk sanak. Neticu, ka ar zobenzāģi var ķieģeļus zāģēt. Tur tad vajag dimanta zobus, bet tādus asmeņus gan neesmu redzējis. Tad vēl, zāģejot korpusu vajag piespiest pie zaģejamās virsmas un ja java pašvaka var visu sienu ar vibraciju sajāt. Ķieģeļus griež ar fleksi un dimanta ripu. Savukārt, ja vajag kadus dēļus, grūtā vietā, pārzāģēt, tad ar fleksi un ripu, kurai uzstiprināta motorzāģa ķēde. Lai kā arī tehnika attīstās zobenzāģis veco labo rokas fuksīti aizstāt nevar.

Re: Zobenzāģis
Autors: piča (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 13:32

par atskaldāmo āmuru nepiekritīšu. tam preciziāte ir vēl švakāka. Attiecībā uz fleksi - ir vietas, kur ar fleksi nevar riktīgi tikt klāt. un jā, demontāžas darbi man ir un vēl būs.
Naglainas bruses ar motorzāģi sūdīgi pārzāģēt - pirmās naglas un visa mana būda zilos dūmos, iir mēģināts, turklāt atkal- ne visur var tikt klāt.
Laikam iepirkšu depo lētāko - ja izturēs -> labi, neizturēs- nebūs žēl.

--------------------------------
paķimerējos ap savu vasarnīcu.
[vasarnica.blogspot.com]
tagad snaikstos ap nākamo objektu:
[mezamaja.wordpress.com]

Re: Zobenzāģis
Autors: Didzisp (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 15:31

Gan jau lētais izturēs, bet tam komplektā nav normālu asmeņu.Savukārt kvalitatīvi asmeņi Tev maksās vairāk kā lētais aparāts. Nekādus baļķus tāpat nevārēsi pārzāģēt, jo gājiens pārāk mazs.Vienu māju sataisīju sev, tagad dēla māju pārbūvēju un nereizi faktiski tas zobenzaģis nav bijis vajadzigs. Vot Rebir lobziku gan, māju ceļot, nokavu. Bez lobzika kā bez rokām. Tiko dēla mājā arī vajadzēja brusas dabūt nost. Tad nu parasto metāla zāģīsa zobu turētājā un resnās naglas pārzaģēju bez visa zobenzāģa, jo nebija kur to atspiest. Ja ar rokas fuksīti var visur tikt klāt, tad zobenzāģi gan visur neiebāzīsi. Es uzskatu, ka koka un mūra darbiem tas instruments nav vajadzīgs. Par autiņa bleķiem nepateikšu, neesmu kabrioletu no parasta autiņa taisījis.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   **        **     **  ******** 
 **    **  **    **  **        ***   ***  **       
     **    **        **        **** ****  **       
    **     **        **        ** *** **  ******   
   **      **        **        **     **  **       
   **      **    **  **        **     **  **       
   **       ******   ********  **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727