UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Grīdas betonēšana garažā
Autors:
markinsons
(85.10.211.---)
Datums: 28/03/2015 17:48
Vēlos paša spēkiem izbūvēt garāžā betona grīdu ar nelielu remontbedri vieglajam automašīnām. Garāžas platība ir 8*8 metri. Esmu jau ko līdzīgu darījis, bet tas bija labu laiku atpakaļ, un taka celtniecības metodes un materiāli kļust arvien modernaki, ir radušies vairāki jautājumi.
Tātad vēlos zinat cik biezu un kādu putuplastu man vajadzetu izmantot? Vai zem putuplasta vajadzīgs betona kārta vai to vienkārši var klāt uz noblietētajam smiltīm? Vai ir lietderīgi siltināt remontbedres sienas un grīdu?
Tātad vēlos zinat cik biezu un kādu putuplastu man vajadzetu izmantot? Vai zem putuplasta vajadzīgs betona kārta vai to vienkārši var klāt uz noblietētajam smiltīm? Vai ir lietderīgi siltināt remontbedres sienas un grīdu?
Re: Grīdas betonēšana garažā
Autors:
lee
(85.10.211.---)
Datums: 31/03/2015 22:19
Garāžā paredzēts visu laiku uzturēt apkurināmas telpas temperatūru? ja nē, tad putuplasts ir pilnīgi tur nevajadzīgs materiāls, Lejot betonu zem putuplasta var iegūt lielākas nestspējas grīdu, bet privātmājā tas nac būtiski, tak ar fūri neiebrauksi. Ja tomēr pastāvīgi apkurināma telpa, ar 5 cm izolāciju pietiks, svarīgākais ir labi sablietēt šķembas un grunti zem betona vai putuplasta (pēc izbūves konstrukcijas). Bedrei jāpievērš uzmanība ja augsti gruntsūdeņi - jāveido hidroizolācija
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 31/03/2015 23:30
Piekrītu lee.
Ņemot vērā, ka betonēšana ir lieta, kuru gribas vienu reizi darīt mūžā, tad es ieliktu putuplastu tos pašus 5cm jebkuru ekstrudēto, varbūt 10cm, ja kabata atļauj - ar domu, ka vienmēr gribas ielikt kaut kādu apsildi, lai ziemā nav dubaks un platība tur neliela, arī betons būs sausāks. Bedri noteikti nav jēga siltināt, jo nav jēgas. :) Reāli jau bedri tu nosedz ar vāku lielākajā laikā un nav tur nozīme izolēties no zemes +6-8 grādiem. Par bedres drenāžu gan vērts pārdomāt, ja tur ir iespēja, ka ieskrien ūdens.
Zem putuplasta betons nav vajadzīgs, vienīgais jēdzīgi jānoblietē tā smilts un uzmest plēvi tur arī nebūtu par skādi, lai gan tas nav kritiskais faktors.
Ņemot vērā, ka betonēšana ir lieta, kuru gribas vienu reizi darīt mūžā, tad es ieliktu putuplastu tos pašus 5cm jebkuru ekstrudēto, varbūt 10cm, ja kabata atļauj - ar domu, ka vienmēr gribas ielikt kaut kādu apsildi, lai ziemā nav dubaks un platība tur neliela, arī betons būs sausāks. Bedri noteikti nav jēga siltināt, jo nav jēgas. :) Reāli jau bedri tu nosedz ar vāku lielākajā laikā un nav tur nozīme izolēties no zemes +6-8 grādiem. Par bedres drenāžu gan vērts pārdomāt, ja tur ir iespēja, ka ieskrien ūdens.
Zem putuplasta betons nav vajadzīgs, vienīgais jēdzīgi jānoblietē tā smilts un uzmest plēvi tur arī nebūtu par skādi, lai gan tas nav kritiskais faktors.
Autors:
Rx
(85.10.211.---)
Datums: 01/04/2015 08:35
Man tēva izraktā bedre kalpo tikai kā mitruma avots, jo tajā vienmēr mitrs. Jēga no bedres maza, ja tā nav maksimāli plata un gara. Vērts tad domāt par pacēlāju kas maksā ap 2000 eur. Pieej un strādā. Nevis locies 9 līkumos. Gāzes sildītājs 3kw spēj sasildīt līdz komfortam ja grīda uz putuplasta. Tāpat pēc ziemas grīda būs sausa., nenorasos. Bedre ir tikai maisiklis telpas izmantošanā.
Autors:
binary
(85.10.211.---)
Datums: 01/04/2015 08:55
+1 par Rx minēto pacēlāju - cik servisos redzēts, nesalīdzināmi ērtāks par bedri. Ja tomēr pagaidām nav to €2000, tad retai reizei varbūt var izlīdzēties ar kādām metāla sliedēm, uz kurām uzbraukt? Jautājums tikai, vai pēcāk to pacēlāju var droši un vienkārši iebūvēt, ja rodas vajadzība/finanses.
Autors:
khe
(85.10.211.---)
Datums: 01/04/2015 10:27
Reiz redzēju ideālu ''bedri'', pareizāk nostiprināts tur nebija nekas - pa perimetru betonēts atbalsts priekš auto platumā pārbīdāmiem švelleriem, kam blakus ātri izņemams dēļu klājs. Bedre pa visu garažu ap1,5m dziļumā. Uzbrauc ar autiņu un pakrāmē nost dēļus vajadzīgajā pusē, tālāk jau darbojies kā uz savirzes pacēlāja. Tas viss cik atceros bija iekārtots tajās padlaiku rindu garažās, kur pacēlājam griesti par zemu.
Autors:
Rx
(85.10.211.---)
Datums: 01/04/2015 10:58
Par dēļiem uz bedres: Jā, tā arī tiek darīts, bet zem dēļiem veidojās patstāvīgs mitrums un dēļi vienā jauka dienā ...puvuši ielūzt. Smagi pārvietošanai. Tāpēc mācoties no šī fakta, ieliku zem dēļiem, kas veido stiprību, plāksnes gabalus no mitrumizturīgā finiera. Tas no apakšas raso, bet nepūdē dēļus.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 01/04/2015 11:12
Rx, doma pareiza par dēļiem, kuri pūst no bedres un būtu vēlams likt kaut ko apakšā. Bet finiera vietā var likt teiksim putuplastu, jo tas ne tikai novāc mitrumu, bet arī vēl sadala siltuma zonas. Rezultātā vasarā kā praktiskais latvietis varēs bedri piekrāmēt ar pārtikas produktiem. :))
Pacēlājs protams laba štelle, bet bedre lētāka un ja apnīk līst zem mašīnas, tad sanāk mini pagrabs. Galvenais lai tur ūdens negāžas iekšā pārāk bieži.
Pacēlāju mīnuss ir tāds, ka tie statņi traucē, ja vajag atbrīvot garāžu kādam lielākam projektam.
Pacēlājs protams laba štelle, bet bedre lētāka un ja apnīk līst zem mašīnas, tad sanāk mini pagrabs. Galvenais lai tur ūdens negāžas iekšā pārāk bieži.
Pacēlāju mīnuss ir tāds, ka tie statņi traucē, ja vajag atbrīvot garāžu kādam lielākam projektam.
Autors:
markinsons
(85.10.211.---)
Datums: 01/04/2015 20:01
Garāžā temperatūra paredzēta 15-20 grādi, lai ir silti un patīkami stradat. Par pacēlāju piekrītu, bet manā gadījuma tas nebūs piemerotakais variants. Ar auto remontu nodarbojos tikai paša priekam un tas man kā hobijs, garāžā būs paredzēta dažādiem metināšanas darbiem, un tapēc nepieciešama attiecīga platība, lai ir kur izversties.
Tātad ja es uz noblietētām smiltīm liksu putuplastu un uz tā betonu, tad plēvi vēlams klāt gan uz smiltīm, gan uz putuplasta?
Būvmateriālu veikalos ir visai plašs armatūras režģu piedāvājums, tapēc radās jautājums kāds būtu vispiemērotakais? Noskatīju režģi ar lodziniem 10 reiz 10cm dieametrs armaturai 8mm, bet uztraucos vai ar tādu pietiks.
Tātad ja es uz noblietētām smiltīm liksu putuplastu un uz tā betonu, tad plēvi vēlams klāt gan uz smiltīm, gan uz putuplasta?
Būvmateriālu veikalos ir visai plašs armatūras režģu piedāvājums, tapēc radās jautājums kāds būtu vispiemērotakais? Noskatīju režģi ar lodziniem 10 reiz 10cm dieametrs armaturai 8mm, bet uztraucos vai ar tādu pietiks.