UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Šķērszāģis Holzstar
Autors:
Alfadelta
(85.10.211.---)
Datums: 02/04/2015 02:57
Varbūt kādam ir bijusi pieredze ar šito modeli:
[www.rdl.lv]
Un vispār ja kādam ir kāda slikta pieredze ar Holzstar ražojumiem.
Cik saprotu Vācu kokapstrādes darbagaldu ražotājs ar nelielu pieredzi (no 2009) gada...
[www.rdl.lv]
Un vispār ja kādam ir kāda slikta pieredze ar Holzstar ražojumiem.
Cik saprotu Vācu kokapstrādes darbagaldu ražotājs ar nelielu pieredzi (no 2009) gada...
Re: Šķērszāģis Holzstar
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 02/04/2015 08:44
Pieredze nav, bet gandrīz visi jaunie vācu zīmoli tehnikā izskatās, ka ir ķīnieši ar uzrakstu German quality. :) Man piemēram aizdomas rada visādi dīvaini nefunkcionāli dizaina elementi-odziņas, kuri kārtīgiem tehnikas ražotājiem nav raksturīgi - šajā gadījumā robainais asmens aizsargs. Bet tas jau nav izšķiroši, jo šajā gadījumā tā tehnika ir pietiekoši vienkārša savā būtībā un vieglai lietošanai pat nav tik liela starpība vai tas ir zīmols vai budžeta klase - visu nosaka cena.
Es tagad neatceros, bet man nez kāpēc šķiet, ka pa šādu cenu es nopirku Metabo, kurš domāju ir labāks par šo. Vizuāli man šķiet Metabo bija lielāks gājiens pa horizontālo asi, bet to var pārbaudīt. Es pirku cenuklubā un tur bija vismaz kādi 10 šķērszāģi un kādi 4 no tiem ar horizontālo kustību. Budžeta klase man nepatika tīri vizuāli, visam tāda budžeta pieskaņa. :) Mana izvēle bija starp Makitu un Metabo, Dewalts šķiet bija krietni dārgāks. Izvēlējos Metabo, jo bija par 100eur lētāks un man patika slēdžu izvietojums un aizsardzība, kas Makitai bija ļoti dīvaini. Makitai lai ieslēgtu bija 2 līmeņu aizsardzības un finālā šķita krietni sarežģīti tas viss.
Rezumējot es teiktu, ka galvenais šajā gadījumā ir salīdzināt visām alternatīvām zāģējiena horizontālo gājienu, maksimālo dziļumu 90 un 45 grādos. Tad apskatīt vai ir lāzerītis iebūvēts (it kā sīkums, bet kā izrādās darbā ļoti noder), tad griezuma dziļuma ierobežotāja risinājumu apskatīt (Metabo man šķiet varēja būt labāks). Nu visbeidzot tīri vizuāli novērtēt, paslēgt slēdžus, patīk - nepatīk. Tādā ziņā ir vērts viņus izčamdīt uz vietas dabā, jo pēc interneta bildes nav tas priekšstats.
Es tagad neatceros, bet man nez kāpēc šķiet, ka pa šādu cenu es nopirku Metabo, kurš domāju ir labāks par šo. Vizuāli man šķiet Metabo bija lielāks gājiens pa horizontālo asi, bet to var pārbaudīt. Es pirku cenuklubā un tur bija vismaz kādi 10 šķērszāģi un kādi 4 no tiem ar horizontālo kustību. Budžeta klase man nepatika tīri vizuāli, visam tāda budžeta pieskaņa. :) Mana izvēle bija starp Makitu un Metabo, Dewalts šķiet bija krietni dārgāks. Izvēlējos Metabo, jo bija par 100eur lētāks un man patika slēdžu izvietojums un aizsardzība, kas Makitai bija ļoti dīvaini. Makitai lai ieslēgtu bija 2 līmeņu aizsardzības un finālā šķita krietni sarežģīti tas viss.
Rezumējot es teiktu, ka galvenais šajā gadījumā ir salīdzināt visām alternatīvām zāģējiena horizontālo gājienu, maksimālo dziļumu 90 un 45 grādos. Tad apskatīt vai ir lāzerītis iebūvēts (it kā sīkums, bet kā izrādās darbā ļoti noder), tad griezuma dziļuma ierobežotāja risinājumu apskatīt (Metabo man šķiet varēja būt labāks). Nu visbeidzot tīri vizuāli novērtēt, paslēgt slēdžus, patīk - nepatīk. Tādā ziņā ir vērts viņus izčamdīt uz vietas dabā, jo pēc interneta bildes nav tas priekšstats.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 02/04/2015 09:04
Man šķiet, ka man bija šis modelis
[www.bmv.lv]
Bet redzams, ka holzstars ir lielāks - lielāka ripa, zāģējuma platums un dziļums. Tādā ziņā šos modeļus nevar salīdzināt. Manām vajadzībām pietiek ar to ripu, kas ir metabo, bet ja jāgriež 100nieki tad jāskatās tāda izmēra ripu modeļi kā šis holzstars.
[www.bmv.lv]
Bet redzams, ka holzstars ir lielāks - lielāka ripa, zāģējuma platums un dziļums. Tādā ziņā šos modeļus nevar salīdzināt. Manām vajadzībām pietiek ar to ripu, kas ir metabo, bet ja jāgriež 100nieki tad jāskatās tāda izmēra ripu modeļi kā šis holzstars.
Autors:
Alfadelta
(85.10.211.---)
Datums: 02/04/2015 10:35
Nu jā tur jau tā atšķirība, ka 215, 260 cm ripām vēl ir normāls ceņņiks, bet kā 305 tā kosmoss, gan Makita, gan Bosch, gan Hitachi visi kā minimums 500 Eur...
Jā mani arī uztrauc tā varbūtība, ka ir tas pārvācots ķīnietis, jo nekur inetā nav informācijas par šiem produktiem... Dikti jau aizdomīgi viss izskatās...
Jā mani arī uztrauc tā varbūtība, ka ir tas pārvācots ķīnietis, jo nekur inetā nav informācijas par šiem produktiem... Dikti jau aizdomīgi viss izskatās...
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 02/04/2015 13:25
Nu ja tev tiešām vajag to 305 ripu un visi puslīdz jēdzīgie zīmoli maksā ar kārtu lielāku naudu un zāģēšana nav profesionāls bez apstājas variants, tad ķīnietis arī būs gana labs manuprāt. Nu nav tur tajā aparātā tik sarežģīti tie mezgli un tā garināšanas funkcija arī ir vienkārša. Gan jau varēs sagriezt visu kas nepieciešams.
Autors:
manparchu
(85.10.211.---)
Datums: 02/04/2015 14:09
Skaidrībai, zem nosaukuma Holzstar patiešām slēpjas Ķīnas ražojumi. Tas pats sakāms par Bernardo, kas piedāvā līdzīga spektra un cenu kategorijas aprīkojumu. Bet rezumējot, ne viss, kas nāk no Ķīnas, ir automātiski mēsls. Šodien ķīnieši ražo arī daudz labu produktu. Man ir daži ķīniešu darbgaldi, ne Holzstar gan un arī ne šķērszāģis... nav ne vainas. Domāju, ja nedzenies pēc super precizitātes, būs OK darbarūķis.
Autors:
Alfadelta
(85.10.211.---)
Datums: 03/04/2015 01:31
Izlēmu tomēr neriskēt un pirkt makita LS1018l 260cm diametra... Vai tad bieži man vajadzēs ko tik resnu zāģēt, ka 305 jāņem...
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 03/04/2015 01:41
Nu arī laba doma - reducēties, ja jau tik ļoti grib, var apmest biezo detaļu otrādi un izgriezt 12cm vai cik tur sanāk.
Apskati Metabo analogu, cik tam ir cena. Es biju diezgan izbrīnīts, ka starp Metabo un Makitu bija 100 eur starpība, lai gan abi ir it kā stipri līdzīgā kvalitātes žanrā. Šitajam makitas modelim ir tā palaišanas aizsardzība, kura man nepatika.
Apskati Metabo analogu, cik tam ir cena. Es biju diezgan izbrīnīts, ka starp Metabo un Makitu bija 100 eur starpība, lai gan abi ir it kā stipri līdzīgā kvalitātes žanrā. Šitajam makitas modelim ir tā palaišanas aizsardzība, kura man nepatika.
Autors:
Praktiķis
(85.10.211.---)
Datums: 03/04/2015 07:53
Es pie Makitas esmu tā pieradis,ka nekas neērts tur neliekas. Man atkal tas Metabo liekas tāds robustāks. man Makita prof. režīmā iet jau 8 gadus,pat ogles neesmu mainījis. Elektroniskā bremze reizēm aizķeras,bet tā nav mirstamā vaina.
Autors:
lee
(85.10.211.---)
Datums: 03/04/2015 18:47
No pieredzes, bija pa3 ~200E iegādāts einhell, zilais, laikam skaitās mazāk profesionāls ar sliedēm 1.4kW ripa laikam kaut kas ap 230mm. Pirku Provento biķernieku ielā. Sazāģēju ceļot māju praktiski visus iespējamos kokmateriālus, izņemot karkasu, jo tas jau bija, latojumu, vēja kastes, tad atstiepu uz dzīvokli un tur zāģēju parketa dēļus. Sāka grabēt pēc 40m2, nograbēja reduktors aiznesu labot mēnesi bija jāgaida līdz pateica, ka maksā 120E nomainīt, atteicos, tagad vēl mēnesis pagājis, bet neatdod, jo aizsūtījuši uz vāciju ekspertēt - serviss karoč draņķīgs, aparātam it kā ne vainas pēc visa darītā - sliedes, pogas viss strādāja izņemot reduktoru 60% vērtībā no instrumenta.