UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
apgaismojuma izvietojums
Autors:
lieldienu zaķis
(85.10.211.---)
Datums: 04/04/2015 21:31
Pirms elektrības vadu vilkšanas jaunceltē netieku skaidrībā ar apgaismojuma izvietojumu - kur lustras, kur sienas lampas, kur mazās lampiņas sienās un grīdā utt.. man apgaismojums liekas ļoti svarīga štelle, tapēc negribas sačakarēt un pēc tam nožēlot:) tiešām bez dizainera neiztikt? Kā jums ar šo veicās, kādi padomi, ieteikumi? paldies!
Re: apgaismojuma izvietojums
Autors:
hm
(85.10.211.---)
Datums: 04/04/2015 22:20
ja tā štelle dikti svarīga liekas, tad bez dizainera laikam neiztikt. Ja ne dikti svarīgi, tad var mēģināt pats(-i) palauzīt galvu. Kur sēdēsi/darbosies, cik spilgtu gaismu un kur gribēsi, kuras gaismas gribi atsevišķi varēt slēdzelēt. Paskaties kādas lampiņas esošajā telpā uz cik m2, kur tagad dzīvo, padomā pietiek/nepietiek gaisma utt...
Vēl, ja patīk čakarēties un ar kompjiem esi uz Tu, vari ar bezmaksas Google Skechup uzmodelēt savu istabu(-as), un ar pluginu Light Up (30 dienas bez maksas laikam bija, pēc tam ar kompja kalendāru jāčakarējas) arī apmēram pamodelēt kā izskatītos izdomātais apgaismojums.
Es iztiku pats ar augstāk aprakstīto pieeju un dzīvē viss ir OK. Tiesa grīdās lampu nav. Tā ka, iespējams, esmu tāls no Tava domu lidojuma un prasībām pret apgaismojumu. Man galvenais, ka funkcionāli. Uz dizainu nespiedu.
Vēl, ja patīk čakarēties un ar kompjiem esi uz Tu, vari ar bezmaksas Google Skechup uzmodelēt savu istabu(-as), un ar pluginu Light Up (30 dienas bez maksas laikam bija, pēc tam ar kompja kalendāru jāčakarējas) arī apmēram pamodelēt kā izskatītos izdomātais apgaismojums.
Es iztiku pats ar augstāk aprakstīto pieeju un dzīvē viss ir OK. Tiesa grīdās lampu nav. Tā ka, iespējams, esmu tāls no Tava domu lidojuma un prasībām pret apgaismojumu. Man galvenais, ka funkcionāli. Uz dizainu nespiedu.
Re: apgaismojuma izvietojums
Autors:
Alfadelta
(85.10.211.---)
Datums: 08/04/2015 00:03
Ar apgaismojumu iesaku nesareģīt... Un arī nepietiekami izvietot... Es daru tā: izveidoju prioritārās vietas apgaismojumam un sekundāras... Tas ir prioritārās ir tās kuras obligāti vajag labi izgaismot: vannasistaba, duša, virtuve, saimniecības telpas, priekšnams... Un sekundārās: atpūtas telpa, guļamistabas, garie koridori, gaiteņi... No vienas puses vajag pareizi sadalīt apgaismojuma zonas lai varētu ērti variēt nepieciešamā apgaismojuma daudzumu, no otras puses nevajadzētu veidot pārāk sarežģītu zonējumu, kad visa siena nobērta ar taustiņiem un nezin ko ieslēgt, it īpaši ja kāds ciemiņš viesojas... Koridoros es sev apgaismojumu veidoju ar kustības sensoriem un laika aizturi, tas ir ērtāk, jo nevajag pa tumsu taustīties kur slēdzis, un atkal mazina slēdžu un pārslēdžu kopējo skaitu pie sienām... Nelielās guļamistabās parasti ir sienu apgaismojums, bet lielās: griestu lampas... Var veidot kastes un lentas, bet man tas liekas mazliet postsoviet style :) Atpūtas istabā man ir griestu iekarināmi plafoni virs žurnālgalda, bra aiz dīvāna un stāvlampa stūrī, tā lai visi gaismas ķermeņi ir pārsvarā aizmugurē. Šāds plānojums netraucēs baudīt full HD kinozāles priekšrocības jo neveidos atspīdumus uz ekrāna :) Visvairāk smadzeņošanas parasti ir virtuvē, bet nu te ir jāiztēlojās precīzi kurā vietā kas notiksies un tad jāsaliek zonas... Man 20m2 virtuvei ir 2 zonas ar griestu gaismekļiem viena "lielā" zona ar 8 točkām un "mazā" ar 4... Un tad L veidā izvietotās virsmas izgaismojums vienā pusē mēbelēs un ar slēdzi pie virsmas, otrā pusē 3 iekarāmās ieslēdzamas ar pārslēdžiem no abām pusēm, Un atsevišķi izgaismojums virs ēdamgalda ar 3 iekarāmajām... Manuprāt: iztikas minimums :) Bet nu man ir lauku dizains "provansas" stilā, tapēc arī nav nekas sarežģīts... Iesaku stingri piedomāt arī pie āra apgaismojuma: kā veidot, kur slēgsies, ar kādām lampām, automātiku, sensoriem utt... Vispār ir daudz gatavu variantu standarta risinājumiem, bet ja ir kautkādi vipendroni, tad tiešām labāk dizaineru vai profiņu-elektriķi...