UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
telpas atdzishanas aatrums
Autors:
jaunais
(62.85.105.---)
Datums: 28/12/2005 22:24
dots mansarda/\ telpa ~27m2, augstums ~4.5 kopeejaa sienu, kuras saskaras ar aarpasauli platiiba ~40m2, divi jumta logi 94x140 un viens parastais logs(koka pakeshnieks ar selektiivo stiklu 140x160)
jumts nosiltinaats ar 200mm paroc + 30mm isover pretveeja plaaksni
sienas uzbuuve - apshuvuma deelji, gaisa sprauga, cementa apmetums ~20mm, deelji ~30mm un vate 150mm
apkuree vecaa apaljaa pechka(augstums 1.9m, diametrs mmm ap 0.5m laikam..)
aaraa -14 un neliels veejs
telpa neapdziivota
vai tas ir normaali,ka telpa pa nakti atdziest no 18,4(vakaraa) liidz 15,4t(no riita) graadiem???
jumts nosiltinaats ar 200mm paroc + 30mm isover pretveeja plaaksni
sienas uzbuuve - apshuvuma deelji, gaisa sprauga, cementa apmetums ~20mm, deelji ~30mm un vate 150mm
apkuree vecaa apaljaa pechka(augstums 1.9m, diametrs mmm ap 0.5m laikam..)
aaraa -14 un neliels veejs
telpa neapdziivota
vai tas ir normaali,ka telpa pa nakti atdziest no 18,4(vakaraa) liidz 15,4t(no riita) graadiem???
Re: telpas atdzishanas aatrums
Autors:
Didims
(84.237.156.---)
Datums: 29/12/2005 07:39
Tev visa tā konstrukcija sanāk "viegla" un siltumam nav kur akumulēties, tāpēc arī ātri atdziest
Autors:
Didzisp
(195.13.171.---)
Datums: 29/12/2005 16:53
Tikai reklāmas prospektos ir rakstīts, ka Paroc un Isover siltināšanas materiāli dara brīnumus un pietiks ar trīs pagalēm malkas apkurei uz vesalu diennakti.Dzīvē viss ir savādāk. Tas, ka temperatūra nokrīt par trīs grādiem, ir ļoti labs rezultāts. Man mājās līdzīgos apstākļos ir vēl sliktāk.Didimam ir taisnība. Ir vajadzīga massa, kura akumulē siltumu. Jūsu gadījumā es ieteiktu apaļās krāsns vietā uzmūrēt labu podiņu krāsni, kura lēnu uzsilst un lēnu atdod siltumu. Uzskatu, ka nekas labāks par podiņu krāsni malkas apkurei vēl nav izdomāts.To saku no savas pieredzes, jo man ir iespēja māja salīdzināt podiņu krāsns efektivitāti ar Buleriana tipa krāsni. Lai tais reklāmās stāsta ko grib par Jotul un Buleriana ekonomiju man parastā krāsnī malkas nodeg mazāk un siltums ir pastāvīgāks.
Autors:
jaunais
(62.85.105.---)
Datums: 29/12/2005 22:34
jaa es laikam esmu viens no tiem reklaamas upuriem...
man likaas, ka pareizi nosiltinaatu maaju var ar 100W spuldzi apsildiit :)
par daudz zinaatniskaas fantastikas biju salasiijies.
a realas pieredzes ta nav - taapeec arii saaku stresot. domaaju mozh kaut ko shkiibi esmu nolaidis...
paldies Didzi mazliet nomierinaaji!
varbuut veel kaads var padaliities pieredzee par to cik telpa aatri atdziets pie dazhaadiem apkures veidiem..
man likaas, ka pareizi nosiltinaatu maaju var ar 100W spuldzi apsildiit :)
par daudz zinaatniskaas fantastikas biju salasiijies.
a realas pieredzes ta nav - taapeec arii saaku stresot. domaaju mozh kaut ko shkiibi esmu nolaidis...
paldies Didzi mazliet nomierinaaji!
varbuut veel kaads var padaliities pieredzee par to cik telpa aatri atdziets pie dazhaadiem apkures veidiem..
Autors:
Patricija
(62.84.16.---)
Datums: 29/12/2005 23:04
nu re - manā tēma man ieteica www.abero.lv :) Jau sazvanīju, mēģināšu, lai tie spečoki tomēr atnāk uz paskatās. Efektīvāk laikam tomēr ar to aparātu esot no ārpuses skatīties, bet man 5 stāvs, a tev - bēniņi.
Lai tev veicas :)
Lai tev veicas :)
Autors:
Sencis
(---.parnet.net)
Datums: 30/12/2005 01:00
Ar 100 w spuldzīti var apkurināt labi izolētu vieglas konstrukcijas māju ja spuldzītes regulācija notiek automātski, ieslēdzot to tikko temperatūra telpā ir par zemu /augstu ap noteikto. Tā darbojas visas automātiskās nepārtrauktās apkures ( piem: gāzes, dīzeļa, elektriskās, siltumsūkņi).
Ja ir vēlme/ vajadzība kurināt LABI siltinātu VIEGLU ēku ar malkas vai ogļu krāsnīm, stabilas temperatūras uzturēšanai:
1) jākurina pārtraukumiem mazākiem kā mājas raksturīgais atdzišanas laiks (nosaka ekpserimentāli, kā jaunais- pēc cik ilga laika pēc kurināšanas pārtraukšanas sāk krist temperatūra > 1 grādu
2) Jāpalielina ēkas iekšpus izolācijas atrodošos konstrukciju (starpsienas, pārsegumi) un priekšmetu (mēbeles, rakstāmgaldi, grāmatas) masa
Ja ir vēlme/ vajadzība kurināt LABI siltinātu VIEGLU ēku ar malkas vai ogļu krāsnīm, stabilas temperatūras uzturēšanai:
1) jākurina pārtraukumiem mazākiem kā mājas raksturīgais atdzišanas laiks (nosaka ekpserimentāli, kā jaunais- pēc cik ilga laika pēc kurināšanas pārtraukšanas sāk krist temperatūra > 1 grādu
2) Jāpalielina ēkas iekšpus izolācijas atrodošos konstrukciju (starpsienas, pārsegumi) un priekšmetu (mēbeles, rakstāmgaldi, grāmatas) masa
Autors:
G
(84.237.243.---)
Datums: 02/01/2006 17:26
Laimīgu Jauno!
Re ku te nu tad arī mēs atduramies pret manis teikto un Senča apstrīdēto - sienas spēja akumulēt siltumu...
Morāle - ziemā lielāks labums no masīvām sienām, nekā Ļeņina kopotajiem rakstiem un Brežņeva garadarbiem (atsaucoties uz augstāk rakstīto)!
Jebkurā gadījumā - visiem oponentiem, kolēģiem, klientiem, draugiem un protams arī nedraugiem:
Veselību, veiksmi un izturību 2006. gadā!
Re ku te nu tad arī mēs atduramies pret manis teikto un Senča apstrīdēto - sienas spēja akumulēt siltumu...
Morāle - ziemā lielāks labums no masīvām sienām, nekā Ļeņina kopotajiem rakstiem un Brežņeva garadarbiem (atsaucoties uz augstāk rakstīto)!
Jebkurā gadījumā - visiem oponentiem, kolēģiem, klientiem, draugiem un protams arī nedraugiem:
Veselību, veiksmi un izturību 2006. gadā!
Autors:
jaunais
(62.85.105.---)
Datums: 02/01/2006 22:08
domaaju, ka sienas, kas akumulee siltumu ir ljoti nepiecieshamas, ja ir nepastaaviiga apkure. kaa manaa gadiijumaa - kraasns
ja ir centraalaa un visu laiku var uztureet nepiecieshamo temperatuuru, siltuma akumulaacijai shaadaa gadiijumaa nav izshkirosha noziime.
protams, neapstriidami ir tas, ka klimats ir labaaks telpaas ar massiivaam sienaam.
ja ir centraalaa un visu laiku var uztureet nepiecieshamo temperatuuru, siltuma akumulaacijai shaadaa gadiijumaa nav izshkirosha noziime.
protams, neapstriidami ir tas, ka klimats ir labaaks telpaas ar massiivaam sienaam.
Autors:
Aldis00
(84.237.145.---)
Datums: 17/01/2006 03:03
Sveiki.
Man tāds jautājums - vai tas ir normāli ka jaunbūvē (daļēji pabeigtā, bet nosiltnātā) ir diezgan pavēsi, radiatori karsti bet telpa nu tāda pavēsa
māja būvēta no silikāta ķieģeļiem (pusotra ķieģ. biezumā), fasāde nosiltināta ar 100 mm putoplastu, no iekšpuses reģipsis, jumta stāvā jumts nosiltināts ar 200 mm PAROC vati, pakešu logi, centrālā apkure.
Nu netieku gudrs kas par vainu, ar apkuri viss itkā kārtībā, bet siltums nu tā īsti nav, iedomājos varbūt tām sienām vajag sasilt (nu tipa kaut kād mitrums vai velns viņu zin kas tur ir...), dzīvojam no rudens un līdz ar to kurināts tiek ar no rudens, varbūt ir kāds kurš saskāries ar līdzigu problēmu un zin kur tas suns aprakts
Man tāds jautājums - vai tas ir normāli ka jaunbūvē (daļēji pabeigtā, bet nosiltnātā) ir diezgan pavēsi, radiatori karsti bet telpa nu tāda pavēsa
māja būvēta no silikāta ķieģeļiem (pusotra ķieģ. biezumā), fasāde nosiltināta ar 100 mm putoplastu, no iekšpuses reģipsis, jumta stāvā jumts nosiltināts ar 200 mm PAROC vati, pakešu logi, centrālā apkure.
Nu netieku gudrs kas par vainu, ar apkuri viss itkā kārtībā, bet siltums nu tā īsti nav, iedomājos varbūt tām sienām vajag sasilt (nu tipa kaut kād mitrums vai velns viņu zin kas tur ir...), dzīvojam no rudens un līdz ar to kurināts tiek ar no rudens, varbūt ir kāds kurš saskāries ar līdzigu problēmu un zin kur tas suns aprakts
Autors:
jaunais
(---.apollo.lv)
Datums: 17/01/2006 05:16
kaut kaa man taa siena liekas par plaanu... bet tas nu tikai taa - liekas...