UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
ko darīt ar dīķi?
Autors:
ro
(194.19.244.---)
Datums: 15/01/2006 21:50
Brīdinu ka esu totāls pilsētnieks,tātad nejēga:))).Nopirku lauku māju atpūtai.Šoruden izraku dīķi nu tā ap 500 kvadrātmetriem.Negribu neko audzēt tikai plunčāties.Bet ir viena problēma ,ko darīt ar mālaino dibenu,(es domāju dīķa dibenu).Jūtu ka no peldes nākšu ārā vel netīrāks kā iegājis.Vai māls pats nostiprināsies,vai jāber grants.Var būt ir arī kādi citi veidi?Nesen ienāca prātā doma ka var būt varētu seklāko daļu izlikt ar dolomītu,likās ka tas būtu smuki un forši,bet bračka pasmējās par mani un teica ka ja man nav kur naudu likt varu to dīķi izlikt ar itāļu flīzēm:)))),jo rezultāts būs viens,vis apaugs ar aļģēm un paliks glumš un slidens.Šim pasākumam varu ziedot nu tā ap 300ls.Var būt kāds var ko ieteikt,(izņemot flīzes).:)))))))?
Re: ko darīt ar dīķi?
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 16/01/2006 17:31
linu mārkus, lai tie neaizaugtu un būtu tīri, "bruģēja"ar akmeņiem.
dūņainos ezeros peldvietas taisa, ziemā uz ledus un uz krasta, izvēlētajā vietā savedot smiltis. pavasarī visa tā darīšana noiet dibenā un dabonam smuku peldvietu. ar plānu kārtiņu, gan, cauri netikt.
šādi veidota peldvieta ir vaidavas ezerā.
atliek izvēlēties variantu.
dūņainos ezeros peldvietas taisa, ziemā uz ledus un uz krasta, izvēlētajā vietā savedot smiltis. pavasarī visa tā darīšana noiet dibenā un dabonam smuku peldvietu. ar plānu kārtiņu, gan, cauri netikt.
šādi veidota peldvieta ir vaidavas ezerā.
atliek izvēlēties variantu.
Autors:
andrek
(87.110.76.---)
Datums: 17/01/2006 02:03
...ja dīķim nav pietiekama ūdensapmaiņa/skābeklis- nekāda grunts ielabošana nelīdz- stāvošs ūdens samaitājas pat itālijas marmora vannā...ideāls risinājums panākams iestrādājot dīķa dibenā atbilstošas ģeoplēves + dekoratīvais segums + peldbaseinu attīrīšanas/cirkulācijas filtrs + strūklaka/ūdenskritums. Hidrobūvpeciālisti samēro dīķa platību, dziļumu, pieplūdes/atplūdes ūdens daudzumu un vēl citus parametrus- tad dažus gadus ir ciešami bez filtriem un skābekļa bagātinātājiem. Ja tā visa nav- iznāk vircas bedre- iesaku aizbērt, lai rītu nesmird...
Autors:
ro
(194.19.244.---)
Datums: 17/01/2006 02:31
Udens klāt nāk, prom gan tikai iztvaikojot.Nezinu vai ar to pietiek lai par vircas bedri nepaliek.Ceru ka pietiek.
Autors:
ro
(194.19.244.---)
Datums: 17/01/2006 02:53
Vieta arī zema,pļavas mitras.Iespied papēdi zemē un pēc kāda brīža jau ir ūdens.Rokot likās ka uz āderi trāpīts.Nebiedējiet,jābūt labi.
Autors:
andrek
(87.110.76.---)
Datums: 17/01/2006 14:45
...parasti ar pieplūdi vien nepietiek- vai nu pietiekama caurtece, vai piespiedu ūdens maisīšana (strūklaka, mākslīgā straume, ūdenskritums). Stāvošu ūdeni dažādas dzīvības formas ātri pārvērš nebaudāmā konsistencē-
Autors:
Didzisp
(195.13.171.---)
Datums: 17/01/2006 15:01
Dīķis nav ezers un pats pilnibā attīrīties nekad nevarēs. Vienkārši, ūdens ier par maz. Es līdzīgā situācijā izraku dīķi pirms sešiem gadiem.Zeme bija šausmīgi slapja un tā kā tā neko citu tur pasākt nevarēja. Rokot izrādijās, ka tur no zemes nāk ārā ādere. Speciāli neko iekšā nebēru un krastus arī nenostiprināju, puikas tikai zivis ielaida. Pa sešiem gadiem dibenā ir nosēdušā kādus desmit centimetru biezas dūņas, bet citādi nav ne vainas. Ja dīķī lec iekšā pēc pirts, tad ir pilnīgi vienalga, ir tur dūņas vai nav. Tā pat karstā laikā peldoties, galvenais atvēsināties.Domāju, ka perfekts mazs dīķis ar visādām strūklakām un citiem pričendāļiem iederās vienīgi pie pilsētas mājas, lai var aci papriecēt un kaimiņiem palielīties. Pie lauku mājas vajag kārtīgu dabīgu dīķi ar vardēm tritoniem un visu pārējo dzīvību. Dabīgs tomēr paliek dabīgs. Es vismaz negribētu pēc pirts līst kautkādā ar ķīmiju piesātīnātā dīķī un čakarēties ar visādiem filtriem. Ziemā tā kā tā nekas nedarbosies, bet vai tādēļ ziemā neiet pirtī?
Autors:
andrek
(87.110.76.---)
Datums: 17/01/2006 18:20
Gaumes lieta un prasību līmenis nekad nebūs visiem vienāds- kādam patīk funkcionāli sakārtota,estētiska vide- cits pieradis pie kloākas, odu mākoņiem un ādas slimībām...es neriskētu pēc Didzisp pirts ar iespēju mēnešiem ārstēt kādu zarāzu...dabiska vide ir tīra- nebūt ne vieta, kur bez attīrīšanās iespējām, regulāri mazgājas šmucīgākais radījums uz pasaules- cilvēks.
Autors:
Didzisp
(195.13.171.---)
Datums: 18/01/2006 01:02
Es jau te nerunāju par piemājas baseiniņu, kad uz 600 kvadrātmetriem zemes jāuzceļ māja palīgēkas un jāizrok dīķis, bet par lielu kārtīgu vismaz 2,5m dziļu dīķi(pilsētniekiem ar mazu zemes pleķīti to nesaprast).Es gan nezinu, kādēļ cilvēkiem labāk patīk peldēties ezerā, nevis baseinā, lai gan ezeru nu nekā nevar nosaukt par funkcionāli sakārtoti vidi un vardes arī tur dzīvo. Problēma ir tai apstāklī, ka zemes pie mājas parasti ir par maz, bet dīķi gribās. Nu tad izrok mazu bedrīti un lai to kautkā uzturētu pie tīrības liek visādus sūkņus un filtrus. Ja dīķis ir pietiekami liels, tad ūdeni vienkārši tehnisku nav iespējams izfiltrēt un to arī nevajag darīt. Cienījamo andrek dīķis nav paredzēts lai tai mazgātos, bet lai pēc pirts atdzesētos. Jamazgajas ir dušā pirms iešanas pirtī. Tais briesmigajās neattīrītajās dūņas cilvēki kāreizi mēnešiem ārstē "zarāzas", kuras ieguvuši peldoties supertīrajos baseinos un dzīvojot funkcionāli sakārtotajā vidē.
Autors:
martell
(159.148.190.---)
Datums: 18/01/2006 22:47
andrek runā kā īsts ierēdnis :)
Es vairāk pievienojos Didzim. Esmu 2 dīķus izracis mālainā un slīkšņainā vietā. Vinu dziļāku, lai peldētos 0.06ha, otru seklāku zivīm 0.12ha. Viss, ko daru ir appļauju vasarās maliņas un izravēju lielākās ūdenszāles gar malām. Seklākais dīķis lēnām aizaug, bet dziļākajam nav nekāda vaina. Par to smilšu bēršanu - nu ja nav kur naudu likt, var to darīt, bet tik un tā pāris gadu laikā daba ieviesīs pati savas korekcijas. Mālains dibens dīķim nav nemaz tik nepatīkams, nepatīkams ir dūņains un ar zariem, lapām un zālēm piekritis.
Es vairāk pievienojos Didzim. Esmu 2 dīķus izracis mālainā un slīkšņainā vietā. Vinu dziļāku, lai peldētos 0.06ha, otru seklāku zivīm 0.12ha. Viss, ko daru ir appļauju vasarās maliņas un izravēju lielākās ūdenszāles gar malām. Seklākais dīķis lēnām aizaug, bet dziļākajam nav nekāda vaina. Par to smilšu bēršanu - nu ja nav kur naudu likt, var to darīt, bet tik un tā pāris gadu laikā daba ieviesīs pati savas korekcijas. Mālains dibens dīķim nav nemaz tik nepatīkams, nepatīkams ir dūņains un ar zariem, lapām un zālēm piekritis.