UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
baseins iekštelpās
Autors:
augustiņš
(84.237.178.---)
Datums: 17/01/2006 03:10
sveiki viesiem, kas kaut ko sajēdz no baseiniem. man te tāda lieta,esmu mājas pagrabiņā izracis nelielu baseiniņu (nu tādu lai pēc pirtiņas varētu paplun čāties) nu kad esmu nonācis pie tā lai pildītu ūdeni, sāku domāt kā es viņu uzturēšu ''dzīvu''. tāpēc gribētu pajautāt, kā lai man tas ūden kādu laiku turētos, un man kaut kā īsti negribas tās ķīmijas tur grūst iekšā. ko jūs man varētu ieteikt. jau iepriekš paldies.
Re: baseins iekštelpās
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 17/01/2006 17:12
paziņam pirtī ir tāds neliels baseins. apmēram 2 X 1,5 X 1,5. agrāk, vienkārši, katru nedēļu mainīja ūdeni. vienalga, šis pamanījās iegūt ne visai labu krāsu un smaku. tagad ir ielikts cirkulācijas sūknis ar filtriem. neesmu pajautājis, bet šķiet, ka nekādu ķīmiju klāt neliek. vismaz ne tik daudz, lai varētu sajust ar degunu kā tas ir lielajos publiskajos baseinos.
nu ja, un ūdens visu laiku ir tīrs, un smuks. par to var labi pārliecināties, ieslēdzot baseina sienās iebūvētās spuldzes.
nu ja, un ūdens visu laiku ir tīrs, un smuks. par to var labi pārliecināties, ieslēdzot baseina sienās iebūvētās spuldzes.
Autors:
andrek
(87.110.76.---)
Datums: 17/01/2006 17:57
Varianti:
1. Eksperimentāli noteikt cik lielu caurplūdi vajag lai ūdens būtu pieņemami tīrs- tad ar tādu krāna atvērumu tecināt klāt no ūdensvada nepārtraukti (vēlams baseina dibenā), pārplūdi novadot kanalizācijā.
2. Ierīkot v_t pieminētos caurplūdes filtrus.
Pie centralizētiem ūdensvada/kanalizācijas tīkliem abi varianti latos varētu būt stipri līdzīgi (filtrs/sūknis+automātika+elektrība+izbūve+filtru maiņa ~ E patērētais X 1 m3 ūdens/kanalizācijas maksa).
1. Eksperimentāli noteikt cik lielu caurplūdi vajag lai ūdens būtu pieņemami tīrs- tad ar tādu krāna atvērumu tecināt klāt no ūdensvada nepārtraukti (vēlams baseina dibenā), pārplūdi novadot kanalizācijā.
2. Ierīkot v_t pieminētos caurplūdes filtrus.
Pie centralizētiem ūdensvada/kanalizācijas tīkliem abi varianti latos varētu būt stipri līdzīgi (filtrs/sūknis+automātika+elektrība+izbūve+filtru maiņa ~ E patērētais X 1 m3 ūdens/kanalizācijas maksa).
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 17/01/2006 21:07
ja vajadzība ir tikai pašiem vienreiz nedēļā iet pirtī, tad var katru reizi ieliet svaigu ūdenu. īpaši centralizētā variantā, ja nav jādomā kur ķert tos 4 - 5 kubus ūdens, un kur tos pēc tam grūst.
baseina vietā var pašikot ar palielu mucu.
baseina vietā var pašikot ar palielu mucu.